Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Maailma & me -toimituksen hampaissa Nalle, Katainen & Vanhanen, jaloissa pikselipöksyt.

Ideaalini Ameriikasta

”Amerikka on aina ollut ideaali. Vaikka olenkin kaukana sieltä, en ole koskaan tuntenut olevani vahvemmin kytketty siihen kuin nyt, kun katselen erään välttämättömän keskustelun leviävän aika lailla siten kuin toivoinkin. Loppujen lopuksi Amerikka on aina lähellä. Tämähän on internetin voima”, kirjoittaa Edward Snowden Boing boing -sivustolla NSA-vuotojen vuosipäivänä.

http://bit.ly/1lOaH4B

_______________

Seksistiset pikselipöksyt

Samalla kun jokapäiväinen todellisuus ja asioiden hoitaminen muuttuu virtuaaliseksi ja menee nettiin, alkaa todellisuus jäljitellä virtuaalista, digitaalista pikselitodellisuutta. Portugalilainen designer-duo on suunnitellut pikselipikkuhousut, jotka ovat saatavilla kahdeksan bitin väreillä 80-luvun pikselihengessä. Miehille tai muille sukupuolille kustomoidut versiot odottavat vielä tuloaan. Pöksyt etsivät joukkoja niitä rahoittamaan.

https://www.indiegogo.com/projects/pixel-panties

_______________

Pakeneva pääoma

Miksi kukaan enää jäisi Suomeen? ”Tärkeää sparrausapua olen saanut työssäni muun muassa Erkki Liikaselta ja Björn Wahlroosilta”, kertoo pääministerin duunistaan karannut Jyrki Katainen Apu-lehden haastattelussa. Wahlroos pakeni veroja Ruotsiin, koska muuten hänen jälkipolvensa lihottaisi perintöveroillaan Suomen köyhiä. Wahlroosin sparraus upposi ilmeisesti myös Kataiseen, joka livahtaa poliittista vastuuta pakoon Eurooppaan. Samaa pääoman pakenemislinjaa ovat toteuttaneet myös veroparatiiseihin karanneet eläkerahastot. Mitä muut enää odottavat? Kaverille ei tarvitse jättää!

_______________

Joidenkin perinnöt ovat suurempia kuin toisten

Valtion tuloja on todellakin mahdollista vähentää. Tämä selviää Pellervon taloustutkimuksen (PTT) tuoreesta raportista. Perintö- ja lahjaveron poistaminen vähentäisi valtion verotuloja 500 miljoonalla eurolla. Raportin nerokkaan huomion mukaan ”suuria perintöjä saavat hyötyisivät veron poistamisesta enemmän kuin pieniä perintöjä saavat”. Raportin rahoitti Perheyritysten liitto, jonka toimitusjohtaja on pääministerin hommia aikanaan paennut Matti Vanhanen.

http://ptt.fi/wp-
content/uploads/
2014/06/rap246.pdf

Koonnut Kimmo Jylhämö

  • 23.6.2014