Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Aiheina muun muassa Lontoon nollatoleranssi & Facebook.

Lontoon nollatole

Brittiyhtye Massive Attackin mainoskampanja Lontoon metrossa kohtasi odottamattomia ongelmia. Uuden levyn kansitaidetta esitelleet mainokset eivät liikennöitsijälle kelvanneet, koska ne ”muistuttivat liikaa graffiteja”. Kannet maalannut yhtyeen jäsen Robert Del Naja hermostui päätöksestä.

”He vaativat meitä poistamaan kaikki maalivalumat, jotta se ei vaikuttaisi spraylla maalatulta”, Del Naja avautui medialle. ”Naurettavinta sensuuria koskaan”, jatkoi taiteilija, jonka Banksykin on julistanut esikuvakseen.

www.londonist.com

_______________

Facebook puksuttaa hiilellä

Sen lisäksi, että kaikki tietävät, että Facebook on CIA:n salajuoni tietojen keräämiseksi, nassukirja myös raiskaa Äiti Maata mennen tullen.

Yhtiö ilmoitti hiljattain avaavansa pian ensimmäisen oman palvelinkeskuksensa Oregonin osavaltioon. Massiivisten verohelpotusten saattelema päätös tietää ilonpäiviä fossiilisen energian tuottajille. Facebook päätti sähköistää laitoksensa hiilivoimalla sen sijaan, että olisi lähestynyt osavaltion lukuisia vesivoimaloita.

www.treehugger.com

_______________

Voiko elämää sittenkään patentoida?

Samalla, kun maatalousjätit patentoivat viljalajeja toisensa perään, bioteknologiafirmat ovat patentoineet myös osia ihmisen genomista.

Elämää patentoidessa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, eivätkä kaikki pidä kehitystä ongelmattomana. Jenkkiläinen kansalaisjärjestö ACLU on aloittanut oikeustaistelun Myriad Genetics yhtiötä vastaan tämän patentoitua kaksi ihmisen geeniä, jotka liittyvät rinta- ja munasarjasyöpiin. ACLU ilmoittaa patenttien haittaavan tieteellistä kehitystä ja olevan vaaraksi ihmisille. Järjestön mukaan geenejä voidaan tunnistaa, ei patentoida.

www.wired.com

_______________

¡Café Zapata!

Nyt sitä saa, tosi rehtiä sumppia. Meksikon zapatistikapinallisten EZLN-liikkeeseen kuuluvien pienviljelijöiden tuottamaa kahvia. Chiapasista peräisin oleva kahvi Café Caracol saa nimensä zapatistien itsehallinnollisesta järjestelmästä. Caracol (esp. etana, kotilo) kokoaa alueelliset neuvostot, jotka koordinoivat autonomisten zapatistikuntien yhteistyötä.

www.cafecaracol.org

_______________

mainos

  • 1.3.2010