Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Mauri Pekkarisen radiohiljaisuus ja muita uutisia maailmalta & meiltä.

Psykopaatin talous

Nature Neuroscience -lehdessä kerrottiin, että psykopaatit eivät ole suinkaan kylmäverisiä rikollisia, jotka ottavat mitä haluavat piittaamatta seurauksista. Sen sijaan psykopaatin aivot näyttävät toimivan siten, että ne pyrkivät tavoitteeseen hinnalla millä hyvänsä. Tämä pätee ilmeisesti myös finanssialan psykopaattisiin ammattilaisiin, jotka syöksivät maailman kriisiin omat voitot silmissään, vaikka he tiesivätkin tekevänsä väärin. Mutta eiväthän kaikki epäonnistuneet. ”Minulla on yleensä aina tuuria elämässä”, kertoi Sammon hallituksen puheenjohtaja ja koko Suomen finanssiasioiden suurin asiantuntija Björn Wahlroos Kauppalehdessä.

_______________

Kriisinhallinta lisää terrorismin uhkaa

Valtioneuvosto teki 11.3. periaatepäätöksen Suomen kansallisesta terrorismin torjunnan strategiasta. Siinä todetaan, että ”suoraan Suomeen kohdistuva terrorismin uhka on vähäinen”. Mikä sitten uhkaa? Se mistä kansalliseen turvallisuuteen haetaan pelastusta: Nato. Tosin raportissa ei mainita N-sanaa ääneen: ”Tällä hetkellä on kuitenkin nähtävissä tekijöitä, jotka saattavat tulevaisuudessa vaikuttaa Suomea kohtaavan terroriuhan tasoon. Näitä tekijöitä ovat erityisesti Suomen osallistuminen kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin sekä eri konfliktialueiden terrorismiin kytköksissä olevien henkilöiden määrän kasvu maassamme.” Siellä vaara missä turva.

www.intermin.fi/files/terrorismintorjunnanstrategia

_______________

Myynnissä positiiviset tutkimustulokset

Diabetes-lääke rosiglitatsonin sydänhaitoista alettiin huolestua vuonna 2007. Epäilykset johtivat uusiin tutkimuksiin, ja nyt vuorostaan on syytä epäillä jatkotutkimusten tuloksia. Melkeinpä kaikilla rosiglitatsonia puolustaneista tutkijoista kun oli kytköksiä lääketeollisuuteen. British Medical Journalissa julkaistun tiedon mukaan lääkkeen ja sydänhaittojen yhteyden kumonneista tutkijoista jopa 94 prosentilla oli taloudellisia siteitä lääkefirmoihin.

_______________

Radio-aktiivisuus-hiljaisuus

Keskustalainen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen uskoo energiapolitiikassa aktiiviseen hiljaisuuteen. Porvarihallituksen avoimuuden hengessä Pekkarinen on määrännyt elinkeinoministeriön virkamiehille ”radiohiljaisuuden”: ydinvoimaloiden lupaprosesseista virkamiesten on pidettävä turpa kiinni. Joudummekin jännäämään ainakin kiirastorstaihin tai sukkasunnuntaihin asti, kunnes tiedämme muuttuuko radiohiljaisuus radioaktiivisuudeksi.

_______________

Koonnut: Kimmo Jylhämö

  • 29.3.2010