Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Aiheina kannabis, kodinturvajoukot ja kukkahattutädit.

Pilvi on pahempi kuin tappo

Tiettävästi kukaan ei ole koskaan kuollut kannabiksen yliannostukseen missään. Arvioiden mukaan yliannostukseen tarvittaisiin kerralla jopa 13 kiloa pössyä. Tätä ei uskoisi, kun lukee virolaisen oikeuden päätöksiä. Harjun tuomioistuin Tallinnassa tuomitsi helmikuussa kannabiksen kotikasvattajalle pidemmän tuomion kuin miehelle, joka osallistui kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn, kertoo viron yleisradio ERR.

Pahoinpitely tapahtui kesällä 2009. Päätekijäksi katsottu mies sai reilun kuuden vuoden tuomion, mutta toinen osallinen selvisi neljän vuoden ehdottomalla kakulla. 34-vuotiaalla kotikasvattajalla puolestaan oli asunnossaan 207 kasvia ja 800 grammaa marihuanaa. Hän sai neljä vuotta ja kolme kuukautta linnaa, minkä lisäksi hänen asuntonsa ja autonsa tuomittiin rikosvälineinä valtiolle.

Tuomiot vastasivat syyttäjän vaatimuksia. Syyttäjä oli molemmissa tapauksissa sama.

news.err.ee

_______________

Kuka haluaa sotilaallista kodinturvaa?

Reserviläisliitto kannattaa kodinturvajoukkojen perustamista.

Taustalla on tuleva puolustusvoimauudistus, jossa Puolustusvoimien sodan ajan vahvuutta ja varuskuntien määrää saatetaan pienentää. Isossakyrössä puhuneen Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen mukaan kodinturvajoukkojen tehtävien tulisi olla sotilaallisia.

Reserviläisliiton päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta. Voiman toimituksessa Helsingin Sörnäisissä Pakkasen ehdotukseen suhtauduttiin kylmän jäätävästi.

_______________

Kukkahattutätejä ja tötteröhattuja!

Rasismiin ja tasa-arvon polkemiseen kyllästyneet ovat perustaneet yhteisötaiteellisen valokuvagallerian nettiin. Jonkinlaisena innoittajana toimivat kukkahattutätien ja tötteröhattujen vastustajat, kuten perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriittiset.

Vihreässä langassa persujen puheenjohtaja Timo Soini kiteytti hattulaiskritiikkinsä seuraavasti: ”Tarvitsemme suuryrityksiä, maaseudun pienimuotoista elinkeinotoimintaa ja esimerkiksi turkistarhausta. Kaikkia tarvitaan. Jos kaikki kielletään, että ei saa kaivaa kaivoksia, ei saa rakentaa altaita, ei saa rakentaa ydinvoimaa, niin sitten istutaan kaikki tötteröhattu päässä jossain ja odotetaan kesää, ja se ei käy.”

kukkahattutäti.com

Koonnut: Kimmo Jylhämö

  • 25.2.2011