Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Aiheina Nokia Siemens Networks, sotapropaganda Libyassa ja Meksikon huumesota.

Omppu Noksun perässä

Nokia Siemens Networks myönsi lopulta, että oli virhe myydä Iraniin valvontateknologiaa, joka auttoi osaltaan maan hallitusta tukahduttamaan parin vuoden takaiset demokratiamielenosoitukset. Nyt Apple suunnittelee tappokatkaisinta, jolla voidaan estää omppufirman kännykän videokameran käyttö esimerkiksi rockkonsertissa tekijänoikeudellisista syistä. Jos aikeet toteutuvat, Voima pyrkii pitämään sen salassa eikä kerro millekään pahan valtion johtoportaalle uusista mahdollisuuksista tukahduttaa oireilevan kansan liikehdintää muuallakin kuin rytmimusiikin äärellä.

http://ht.ly/5pvMM

_______________

Hei me sotasepitetään

Persianlahden sodassa aikanaan väitettiin, että Saddamin joukot nakkasivat keskosia kaapeista. Sitten puhuttiin Irakin joukkotuhoaseista… Nyt, samalla kun Libyaa ”moukaroidaan” (tätä sanaahan käytetään kun pahaa maata pommitetaan), Libyan johtajaa Muammar Abu Minyar al-Qaddhafia on syytetty joukkoraiskausten järjestämisestä. Näin Qaddhafista on tullut entistäkin pahempi ihminen. Ei tässä Voima ole pahiksia puolustelemassa, mutta joku roti sotauutisointiin, ettei siitä tulisi sotapropagandaa. Ainakaan kesäkuun loppuun mennessä Amnesty International ei ollut todisteita raiskauksista löytänyt.

http://ind.pn/lKovuL

_______________

Bensaa liekkeihin

Meksikon huumesota on vaatinut kymmeniä tuhansia uhreja. USA on tukenut sotaa miljardeilla dollareilla ja avustanut siinä sotilaallisesti. Keväällä selvisi USA:n senaatin raportista, että vuosina 2009–10 Meksikossa takavarikoiduista aseista 70 prosenttia on lähtöisin rajan pohjoispuolelta. Se ei ole pelkkä sattuma. Liittovaltion alkoholin, tupakan, tuliaseiden ja räjähteiden viraston ATF:n agentit itse kannustivat rajan tuntumassa toimivia laillisia asekauppiaita myymään aseita salakuljettajille. Kyse oli salaisesta, vuonna 2009 käynnistyneessä Fast and Furious -nimisestä operaatiosta. Tavoitteena oli seurata aseita huumekartellien sydämeen. Operaatio epäonnistui: pomot eivät jääneet kiinni, mutta huumekartellit saivat muun muassa täysautomaattisia aseita.

www.democracynow.org

_______________

Koonnut: Kimmo Jylhämö

  • 30.6.2011