Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Aiheissa FBI, The Yes Men & valeaktivistit.

FBI: muslimit ovat terroristeja

Mitä hartaampi muslimi, sitä todennäköisemmin hän on terroristi, teroitetaan FBI:n terrorismin torjuntaan erikoistuneille agenteille. Hienostelu hiiteen ja sanotaan se rumakin sana juuri niin kuin se on.

Vaikka Yhdysvaltojen viranomaiset toistuvasti hokevat, että he eivät suinkaan pidä kaikkia maailman muslimeja terroristeina, opetetaan liittovaltion poliisin FBI Academyssä Quanticossa toisin: ”valtavirtamuslimit” ovat todennäköisesti terroristisymppaajia. Lahjoitustenantamisperinne ei ole mitään muuta kuin taistelukeino länttä vastaan.

Viime vuosina yhdysvaltalaiset kansalaisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa siitä, että FBI ja poliisi ovat soluttautuneet tarpeettoman pontevasti islamilaisiin yhteisöihin ja moskeijoihin. Miksiköhän?

Jari Tamminen

www.wired.com

_______________

iSensuuri

Syyskuun 13. päivänä The Yes Men tiedotti pian ilmestyvästä Phone Story -pelistä, jossa kurkistetaan älypuhelimien takana piileviin ongelmiin. Pelissä mainitaan avainsanat koltaani, itsemurhat sekä elektroniikkajäte, ja sen oli määrä tulla myyntiin Applen App Storeen seuraavana päivänä. Ei tullut.

Samalla, kun pelintekijät kiinnittävät yleisön huomion elektroniikkayritysten ja -tuotteiden taustalla kummitteleviin ongelmiin, he myös osoittavat tekniikkaa yksinoikeudella valvovan yhtiön synnyttämät ongelmat. Monimuotoisuus kukoistaa Applen sovelluskaupassa niin kauan kuin sovellusten valmistajat muistavat marssia yhtiön pillin mukaan.

Onneksi peli on kaupan Android Marketissa, josta sen voi ladata alle eurolla. Työryhmä lupaa ohjata pelistä saamansa myyntituotot hyväntekeväisyyteen.

Jari Tamminen

www.phonestory.org, www.youtube.com/watch?v=sSMSFLAsNzc

_______________

Varo valeaktivistia!

Globalisaation vastaiset verkostot, ilmastonmuutosliike sekä eläinoikeusaktivistit ovat yleisen järjestyksen turvaamiseen liittyvien poliisioperaatioiden ensisijaisia kohteita Euroopassa, arvioidaan State Watch -järjestön julkaisemassa analyysissa.

Soluttautuneita poliiseja käytetään esimerkiksi EU:n, Naton ja G8-huippukokousten vastaisissa mielenosoituksissa. Myös siirtolaisten oikeuksia puolustavan No border -verkoston toimintaan on soluttauduttu.

Paljastuneet poliisit ovat olleet mukana aktivistiryhmien toiminnassa jopa vuosien ajan. Osa valeaktivisteista on ollut seksisuhteissa oikeiden aktivistien kanssa; jotkut ovat peiterooliaan vahvistaakseen myös kärhämöineet poliisin kanssa ja syyllistyneet rikkeisiin.

Kati Pietarinen

www.statewatch.org/analyses/no-146-undercover-exchange-protests.pdf

_______________

Koonnut: Kimmo Jylhämö

Kommentoi Facebookissa
  • 4.10.2011