Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Aiheina lobbarit, mainostoimisto Bob Helsinki ja Pussy Riot.

Coolit lobbarit ilmastonmuutoksen puolesta

Yhdysvaltalaiset ja japanilaiset teollisuuslobbarit ovat valloittaneet EU-Brysselin. Heidän asiansa on jääkaapinkylmä tai ilmastolaitteen viileä. Tavoite on selkeä. He yrittävät estää HFC-yhdisteiden eli fluorihiilivetyjen käytön kieltämisen. Fluorihiilivedyt ovat vanhoja tuttuja siitä, että ne voivat tuhota tehokkaasti otsonikerroksen reagoidessaan kloorin tai bromin kanssa. Niiden todellinen supertehokkuus liittyy kuitenkin ilmastonlämpenemiseen. Siinä HFC-yhdisteet ovat 12 000 kertaa tehokkaampia kuin hiilidioksidi eli varsinaisia ilmastonkuumentajia. Lobbareita on rantautunut toistaiseksi yli sadasta yrityksestä ja heitä on tällä hetkellä 353, kertoo päätöksenteon avoimuutta puolustava Corporate Europe Observatory.

Corporate Europe Observatory

_______________

Boboomus no more

Mainostoimisto Bob Helsingin ja Kansallisen Kokoomuksen yhteistyö päättyi – ei pamauksella vaan – kaikessa hiljaisuudessa. Syyksi yllättävälle välirikolla vaalien alla on spekuloitu Bobin turhan korkeaa profiilia kokoomuksen mainostoimistona tai ilmaistöitä kokkareille. Nettipikkulinnut juoruavat siitäkin, että välirikon syy olisi kokoomuksen kunnallispolitiikan pyörteissä. Tosin vielä viime metreilläkin Bob tunnustaa väriä: ”Ehkä suhtaudun tähän tunteella ja kirkasotsaisesti, mutta on vaikea ymmärtää, että joku toimisto tekee demareille ja vasemmistolle kampanjaa. Se olisi sielun myymistä”, mainosnikkari vannoo mainosväen lehdessä Mainonta & markkinointi. Mieleenpainuvimmat Boboomus-helmet olivat luultavasti Työväen presidentti- ja Vastakkainasettelun aika on ohi -kamppikset.

_______________

Gimme dat Pussy -pop-agandaa

Edes vankilan kalterit eivät pidättele Pussy Riotin popagandakampanjaa Venäjän valtaapitäviä vastaan. Tuomioistuimen langetettua kolmelle ryhmän jäsenelle parin vuoden tuomiot, porukka julkaisi uuden biisin jossa jatkettiin jo tutuksi tulleella linjalla. Youtube-videoiden rinnalle saatiin myös hieman pidempää tekstiä, kun kirjakustantamo Feminist Press julkaisi e-kirjan Pussy Riot! A Punk Prayer for Freedom. Kirjaan sisältää muun muassa ryhmän vangittujen jäsenten kirjeitä, heidän puolustusasianajajien lausuntoja sekä muiden taiteilijoiden – joukossaan esimerkiksi Yoko Ono – tekemiä huomioita aiheesta. 2,99 dollaria maksavan e-kirjan tuotot tilitetään Pussy Riotin oikeudenkäyntikuluihin.

Koonnut Kimmo Jylhämö & Jari Tamminen

  • 1.10.2012