Maailma & Me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & Me

Mäkkäri ei tykkää kapitalismista, homot vastustaa homohäitä.

Kyyhkyjä ja petolintuja

Helsingin Sanomat vaihtoi tabloidiin, vähensi materiaalia lehdessä ja aloitti tunnekampanjan. Ykköslehden mainosmatskua ovat suru, toivo, sisu ynnä muut tunteet. Tunteet myyvät, ja tunteilla myydään, kaikki tunteet käyvät. Jopa hyökkäys WTC-torneihin on otettu tunnekamppikseen mukaan. Yhdessä HS:n mainoksessa nuori tyttö heiluttelee rauhankyyhkystä mielenosoituksessa.

Ykkösmiesten Suomen Kuvalehti on valinnut toisen tien: sen tilausmainoksessa petolintu pitelee kynsillään kiinni Suomen Kuvalehdestä, kun taustalla harmaat pulut lennättelevät viestejä sinne tänne. Sanoma on selvä. SK haluaa petomiehet: tilaajalahjaksi saa valita kaupan päälle joko alumiinisen lompakon tai pihviveitset.

_______________

Kapitalismi on ruma sana

McDonald’s on aloittanut uuden kampanjan, jossa asiakkaat voivat luoda netissä lempiburgerinsa. Suosituimmat hampparit pääsevät tuotantoon. Taiteilija Riiko Sakkinen kertoo blogissaan osallistuneensa hankkeeseen ja luoneensa hampurilaisen nimeltä Spicy Hot Capitalism. Hän sai vastaukseksi yritykseltä viestin, että ehdotus oli hylätty sopimattoman ja rumaa kieltä sisältävän nimen takia.

”Minustakin kapitalismi on pohjimmiltaan erittäin ruma sana, mutta on yllättävää, että myös McDonald’s Corporation pitää sitä sellaisena”, Sakkinen kommentoi blogissaan.

_______________

Homona homohäitä vastaan

Ranskan tasa-arvoista avioliittolakia vastaan kamppailevan liikkeen kärjessä on nuori homomies, 21-vuotias Xavier Bongibault. Oikeistolaisen UMP-puolueen jäsen keskeytti oikeustieteen opintonsa ja jätti viestintään sekä poliitikkojen ja julkkisten tukemiseen keskittyvän yrityksensä keskittyäkseen lain vastustamiseen.

”Kyllä lapsen kasvattamiseen tarvitaan isä ja äiti. Tutkimukset osoittavat, että kahden samaa sukupuolta olevan vanhemman kasvattamat lapset kärsivät psyykkisistä ongelmista”, Homompi naimattomana -yhdistyksen johtaja toteaa. Kriitikot epäilevät suurta julkisuutta saanutta Bongibaultia valehomoksi.

Koonnut Kimmo Jylhämö

  • 25.1.2013