Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Kodittomien bongausta, pastauskovaisten paheksuntaa & liukkaita jääkarhuja.

Laittomat kodittomat

Yhdysvalloissa Etelä-Carolinan osavaltion pääkaupungin Columbian kaupunginvaltuusto hyväksyi elokuun lopussa suunnitelman, joka kieltää kodittomien oleskelun kaupungin keskustassa. Kodittomien on siirryttävä kaupungin laitamilla sijaitsevaan yömajaan, josta ei saa lähteä pois kuin erityisestä syystä yömajan omalla bussilla. Ne, jotka eivät suostu yömajaan, saavat lähteä kaupungista tai joutuvat vankilaan. Yömajaan mahtuu noin kuudesosa kaupungin kodittomista.

Asukkaille avataan kuuma linja, jonne voi ilmiantaa keskustassa näkemänsä kodittomat.

Kodittomien olemassaolo keskustan kaduilla häiritsee poliitikkojen ja yrittäjien mielestä katukuvaa ja haittaa liiketoimintaa.
”Näen tässä jättimäisen riskin bisnekselle”, aloitteen tehnyt kaupunginvaltuutettu Cameron Runyan kommentoi New York Timesille.

Columbian keskuskadulla kangasliikettä pitävän Lori Brownin mukaan ihmiset valittavat kuitenkin enemmän pysäköinnistä.

tinyurl.com/kxfp6x6

_______________

Oikeutta pastafareille

Pastafarit eli Lentävän spaghettihirviön kirkon (The Church of the Flying Spaghetti Monster) jäsenet, ovat kaikin puolin hartaita uskovaisia. Elokuussa poliisit keskeyttivät pastafarien kulkueen Moskovassa. Virkavalta heitti ortodoksisen Jumalan tahto -ryhmän usuttamana osan pastafareista putkaan. Syytteitäkin on luvassa. Ortodoksifundisten ilmoituksen mukaan pastafarit loukkasivat heidän uskonnollisia tunteitaan, mikä on rikos nyky-Venäjällä.

nbcnews.to/156H5Tl

_______________

Öljytyt jääkarhut

Kun öljy-yhtiö Shellin matka kohti Arktista katkesi viime keväänä Yhdysvalloissa porauslupien peruuntumiseen, iskivät Shell ja venäläinen öljyjätti Gazprom hynttyyt yhteen. Greenpeace vastasi öljyiseen liittoon perustamalla nettisivuston tukemaan Shellin ja Gazpromin arktisia hankkeita.

Sivustolla seikkailee Shell-huiviin ja Gazprom-pipoon sonnustautunut jääkarhu, ja sivustolla voi tilata kotikaupungilleen oman jääkarhunpennun, joka on jäänyt orvoksi öljynporauksen ja ilmastonmuutoksen takia. Osana hanketta jäynäaktivistiparivaljakko The Yes Men luovutti Gazpromin nimissä jääkarhun Amsterdamin eläintarhaan.

polar-partners.com

Jari Hanska & Jari Tamminen

  • 2.9.2013