Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Guggiksen frendit, vakoojien suojatyöpaikat & hikoilevat futarit.

Kouvola kutsuu Guggista!

Guggenheim näyttää sosiaalisen median valossa siirtyvän Kouvolaan. Guggenheim Helsinki -Facebook-ryhmällä oli 27. syyskuuta vain heiman yli 900 tykkääjää. Kouvolan-ryhmän kannattajakunta nousi nopeasti yli kaksinkertaiseksi.

”Betonitaideteosta kaavailleen Guggenheimin tulevaisuus olisi turvattu betonin valmistamiseen erikoistuneessa Kouvolassa”, todetaan Guggenheim Kouvola -ryhmän aktiivien tiedotteessa.

Kouvola-ryhmän eduksi luetaan myös kannattajakunnan laajuus.

”Guggenheim Helsinkiin -liikkeen heikkous on se, että sen kannattajakuntaan lukeutuu vain helsinkiläisiä. Guggenheim Kouvolaan -liikkeen jäsenistöstä löytyy sekä helsinkiläisiä että kouvolalaisia”, Kouvola-ryhmän jäsen Lauri Skön toteaa tiedotteessaan.

Toimituksen saamien tietojen mukaan Guggenheimin siirtyminen Kouvolaan olisi kuolinisku Lahdelle. Kaupungin ainoa valopilkku on, että edes Kouvola on surkeampi loukko kuin Lahti.

_______________

Vakoojaa ei lomauteta

Syys–lokakuun vaihteessa Yhdysvaltojen hallitus joutui laittamaan koko valtionhallinnolle lapun luukulle, sillä kongressin republikaanienemmistö ei suostunut hyväksymään valtion budjettia. Syynä oli se, että republikaanit halusivat lykätä Obaman hallinnon valmistelemaa terveydenhuoltouudistusta.

Kiistan vuoksi esimerkiksi avaruushallinto Nasan henkilökunnasta 97 prosenttia lomautettiin, ja valtiovarainministeriön alaisista työntekijöistä jopa 80 prosenttia sai jäädä kotiin. Muun muassa kaikki kansallispuistot ja museot pysyvät suljettuina.

Sen sijaan kansallisen turvallisuusviraston NSA:n salaisen palvelun agentit jatkavat töitään entiseen malliin. Vaikka viimeisenä lähtenyt sammuttaa valot, niin valvonta jatkuu.

_______________

Fair Play?

Persianlahden rannalla sijaitseva Qatar on maailman rikkain maa, jos mittariksi valitaan väkilukuun suhteutettu bruttokansantuote. Lukuisia siirtolaistyöläisiä ei lasketa kansalaisiksi. Maa sai järjestettäväkseen vuoden 2022 jalkapallon MM-turnauksen, ja valmistelut ovat jo käynnissä.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus uutisoi syyskuussa, että jalkapallostadionien rakennustyömailla siirtolaistyöläisten olosuhteet ovat kammottavat.

Raporttien mukaan raksoilla on kuollut tänä vuonna jo 300 työntekijää. Samalla Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA pohtii, pitäisikö kisat siirtää keskikesältä vilpoisempaan ajankohtaan, jotta pelaajille ei tulisi hiki.

Koonnut Jari Hanska & Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa
  • 7.10.2013