Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Itsestäänselvyyspalkinto ja muuta kivaa meiltä ja maailmalta.

Itsestäänselvyyspalkinto

Kaikkihan tietävät, kuinka tylsiä tutkimukset saattavat olla muille kuin asiantuntijoille. Siksi yliopistojen tutkimustiedotteista yritetään veistää niistä yleistajuisia ja ytimekkäitä. Voima palkitsee kesän 2010 itsestäänselvyyspalkinnolla tiedotteen, jonka mukaan ”aivot ovat mukana sosiaalisessa vuorovaikutuksessa”. Palkinto menee Helsingin yliopistolle. Itse tutkimuksessa tarkasteltiin, mitä tapahtuu aivoissa, kun havainnoidaan toisen ihmisen tunnetiloja kasvonilmeistä ja kehon eleistä. Palkintona Voima julkaisi tiedotteen otsikon tässä jutussa.

_______________

Musiikkiteollisuuden viimeiset päivät

Radioheadin laulaja Thom Yorke näkee ilmassa musiikkiteollisuuden tuhon merkkejä. ”Ei mene kauaakaan – kyse on pikemminkin kuukausista kuin vuosista – kunnes koko musiikkibisneksen systeemi kaatuu. Se ei ole mikään suuri menetys maailmalle”, Yorke ennusti Celebrity Buzz -blogissa. Radiohead julkaisi viimeisimmän albuminsa In Rainbows ilmaiseksi netissä.

_______________

Putinismin rappio

Venäjän poliisi takavarikoi kesäkuussa Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin Putinin hallintokauden tulokset summaavan pamfletin. Pamflettia oli tarkoitus jakaa Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa. ”Takavarikointi osoittaa, että he ovat peloissaan eivätkä halua ihmisten tietävän totuutta Putinin hallinnon todellisista tuloksista”, Nemtsov kertoi Gazeta.ru-lehden haastattelussa.

_______________

Sota maksaa

USA on kuluttanut sotiin Afganistanissa ja Irakissa jo yli biljoona dollaria. Irakiin on mennyt 750 ja Afganistaniin 300 miljardia dollaria. Tänä vuonna sotapuuhiin tulee kulumaan lähes 150 miljardia dollaria. Sillä summalla pestaisi vuodeksi kolme miljoonaa työntekijää suomalaisella keskipalkalla. Tosin Voiman toimitus ei tiedä, mitä nämä työntekijät tekisivät.

www.costofwar.com

_______________

Koonnut: Kimmo Jylhämö

  • 24.6.2010