Maailma & me

Lukuaika: 2 minuuttia

Maailma & me

Tapahtumia maailman turuilta ja meidän toreilta.

Kylvä kapinan siemen!

Tilaa netistä geenimanipulaatiosta vapaata Zapatista-maissia – tuet Etelä-Meksikon Chiapasin alueen alkuperäiskansojen toimintaa! Postitse toimitettavat siemenet voi sitten kylvää hedelmälliseen maaperään ihan omatoimisesti. Escuelas para Chiapasin (Chiapasin koulu) kauppaamat maissit ovat vanhaa lajiketta, joka kaipaa suojelua geenimanipuloitujen ja maataloustuettujen kilpailijoiden puskiessa gringojen laboratorioista Meksikon markkinoille. Chiapasin koulu järjestää maissista saaduilla tuloilla koulutusta paikallisille asukkaille ja opastettuja turistireissuja Chiapasin aluelle, Subcomandante Marcosin hoodeille. ¡Viva el Great Cornholio!

www.schoolsforchiapas.org

_______________

Syteen tai saveen

Tamperelainen kuusikko päätti maaliskuun 9. päivänä perustaa punkrockyhtyeen. Kimmokkeena musiikilliseen puuhasteluun oli muutamaa päivää aiemmin tapahtunut kolari, jossa kokoomuspoliitikko Kimmo Sasi ajoi kolarin. Bändin nimeksi tuli Kimmo Sasi ja Kuolemantuottamus.

Kimmo Sasi ja Kuolemantuottamus lopetti olemassaolonsa toisen keikkansa jälkeen 16. maaliskuuta. MySpace-sivut löytyvät vielä, harmi kyllä ilman biisinäytteitä.

Kohusta huolimatta Kimmo Sasi valittiin Pirkanmaalta eduskuntaan.

www.myspace.com/kimmosasi

_______________

Reilun kaupan löpöä

Kun kerran kaikki Lähi-idän asukkaat ovat terroristeja, paras keino leikata terrorismin rahoitus on ostaa öljy muualta. Näinpä kunnon yhdysvaltalaisten patrioottien tuleekin aina tankata huoltoasemalla, joka on osa terrorivapaata energiayhtymää (Terror-Free Energy Coalition). Yhtymän säännöt edellyttävät, että aseman myymä polttoaine ei ole peräisin Lähi-idästä ja että asema lahjoittaa yhden prosentin liikevaihdostaan jollekin terrorismia vastaan taistelevalle organisaatiolle. Nettisivuillaan järjestö myös kuuluttaa yleisen terrorismin vastustamisen lisäksi Jumalan siunausta Yhdysvalloille, seisoo Israelin vierellä, rukoilee Ison-Britannian puolesta ja kannattaa Tanskaa.

www.terrorfreeoil.org

_______________

Federalistista anarkismia

Melkein kuudessakymmenessä Euroopan kaupungissa teippailtiin patsaiden suita tukkoon 18.–19.3. välisenä yönä, myös Helsingissä ja Oulussa. Ilkivallan takana eivät olleet suinkaan anarkistit ja ammattikiukuttelijat vaan Eurooppanuoret ry. Tempaus on jatkoa vuotta aiemmin järjestetylle vastaavalle tapahtumalle, jolla protestoitiin Valko-Venäjän vaalien epäreilua meininkiä. Tälläkin kertaa oli tarkoituksena kiinnittää huomiota presidentti Alexander Lukashenkan huonoon käytökseen ja EU:n vaillinaiseen puuttumiseen edellä mainitun tekoihin. Aktion kattojärjestönä toimi eurooppalainen Young European Federalists -järjestö.

www.jef-europe.net

_______________

Digitaalimetsä

mainos

Metsäjätti UPM todistaa meille, että kattavan luontokokemuksen saadakseen ei ole välttämätöntä poistua kotoaan. Yhtiö avasi nettisivun, jossa voi kokea autenttisen metsäelämyksen kotikoneen välityksellä ja kenkiä kuraamatta. Koska UPM ei kykene esittelemään metsiään meille jokaiselle luonnossa, voi sen tehdä näinkin. Autenttinen metsätunnelma välittyy kuvaruudun ja kaiuttimien välityksellä huomattavasti näppärämmin kuin luonnossa konsanaan ja palvelullaan UPM tarjoaakin hyvän mahdollisuuden olla lähtemättä merta edemmäs kalaan luontokokemuksia hakemaan.

www.upmforestlife.com

_______________

Pelasta Christiania

Puolusta vapaakaupunkia oikeistolaisen sisäministerin tylsistymisensä lomassa keksimältä häädöltä! Torju poliisirynnäköitä blossipöytäsi takaa sinkoamalla peruslätkän palasia virkavallan otsikkoon. Lentävistä bongeista saat lisää ammuksia ja kelloista aikaa. Tee parhaasi. Tämä nettipeli on toteutettu tanskankielisillä teksteillä, mutta ei hätää, alla olevasta osoitteesta löydät englanninnokset ja linkin itse peliin.

www.globalproject.info/art-1372.html

_______________

Voima

  • 9.9.2009