Maailma & me

Lukuaika: 2 minuuttia

Maailma & me

On sitä kaikenlaista.

Seksuaalisista perversioista

Kuulostaisiko sadomasokistinen hermafrodiittiseksi takapihallasi jännittävältä? Suurennuslasi sitten käteen.

Näyttelijä Isabella Rossellini on tehnyt kahdeksanosaisen lyhytfilmisarjan hyönteisten ja pieneliöiden sukupuolielämästä. Niissä Rossellini esiintyy niin kärpäsenä, kastematona kuin etananakin ja havainnollistaa himpiäisten lisääntymispolitiikkaa. Nyt tiedän, että tavanomaisella takapihan etanalla on sekä naaraan että uroksen sukupuolielimet, se kakkaa naamalleen ja että partneria kiihotetaan tökkimällä kivuliaasti piikeillä. Että Raamatulla päähän luonnonvastaisista makkarimieltymyksistä.

www.sundancechannel.com/greenporno

_______________

Tissiä kansalle

Olen vuosia ilakoinut kuultuani vegaaniystävälleni esitetyn kysymyksen: onko rintaruokinta vegaanista?

Eläinoikeusjärjestö PETA esitti oman kysymyksensä yhdysvaltalaiselle Ben & Jerry’s -jäätelönvalmistajalle: voisitteko ystävällisesti vaihtaa käyttämänne lehmänmaidon äidinmaitoon?

Siirtymistä rintamaitoon keksittiin kysyä, kun julkisuuteen tuli uutinen sveitsiläisestä ravintolasta, jonka resepteissä lehmänmaito korvataan äidinmaidolla. Luopumalla lehmänmaidon käytöstä vapautuisi maito vasikoille niin kuin luonto on tarkoittanut. PETA myös muistuttaa, että lehmänmaito aiheuttaa ihmisille muun muassa diabetesta, allergioita ja erilaisia syöpiä.

www.treehugger.com

_______________

Vegaaniset karhuhatut?

PETA jatkaa taisteluaan myös tällä puolen Atlantia. PETA vetoaa Britannian puolustusministeriöön, jotta se luopuisi karhuturkkien käyttämisestä Buckinghamin palatsin vartijoiden perinteisten tötteröhattujen valmistamisessa. 45,7 senttiä korkean torvelon valmistamiseen kuluu yhden karhun karvat. Vetoomukseen yhtyi myös joukko nykyisiä ja entisiä palatsin vartijoita. Puolustusministeriö kuitenkin tyrmäsi ehdotuksen keinomateriaalin käyttämisestä.

Ministeriölle esiteltiin myös uusia vaihtoehtoisia hattumalleja, joita suunnittelemaan oli saatu muotigurut Vivenne Westwood, Stella McCartney ja Marc Bouwer. Ministeriö suhtautui näihinkin ehdotuksiin nihkeästi, mutta lupasi harkita vaihtoehtoja karhuntaljoille joskus tulevaisuudessa uudestaan.

www.guardian.co.uk, www.peta.org.uk

_______________

Neuvostotasavallan liitto

Kaksi koillisvirolaista maatilaa on julistautunut itsenäiseksi neuvostotasavallaksi, joka hakee tunnustusta Venäjältä. Neuvostotasavallan perustajat julistavat kyllästyneensä elämään porvarillisessa Nato-Virossa, jossa ihmisistä ei välitetä ja jossa työttömyys sekä korruptio ovat valloillaan.

Viron sosialistinen neuvostotasavalta on jo muodostanut omat poliisivoimansa ja neuvostohallituksen.

mainos

www.finrosforum.fi

_______________

Hei kuka puhuu

Jugoslavian sodasta tiedetään länsimaissa oikeastaan kaikki oleellinen. Hyvin meni ja serbit yksin ovat syyllisiä kaikkeen. Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuin (ICTY) tuomitsi serbijohtajat, jolleivat he kupsahtaneet jo oikeudenkäynnin aikana. Pääsyyttäjänä toimi Carla Del Ponte.

Nyt Jugoslavia-rintamalta kuuluu kummia. Entinen pääsyyttäjä Del Ponte julkaisi muistelmansa, jossa hän kertoo pyrkimyksistään syyttää Natoa 78 päivää jatkuneista pommituksista. Washington ja Lontoo torppasivat hänen pyrkimyksensä syyttää muita kuin serbejä. Kirjassaan Del Ponte myös kertoo, että tutkijat eivät löytäneet joukkohautoja, joilla pommitukset oikeutettiin. Del Ponte kertoo myös serbivangeista, joiden sisäelimiä albaanit poistivat myydäkseen ne edelleen.

Entisen pääsyyttäjän väitteet häkellyttävät. Läntisessä mediassa väitteet ovat kohdanneet häkellyttävän syvän hiljaisuuden.

www.telegraph.co.uk, www.johnpilger.com

_______________

Koonnut: Jari Tamminen

  • 9.9.2009