Maailma & me

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma & me

Meillä ja maailmalla sattuu ja tapahtuu.

WTF Travel

Maailman luonnonsäätiö WWF taistelee ilmastonmuutosta vastaan lennättämällä possurikkaita asiakkaita ympäri maailman yksityiskoneella. Jälleen huhtikuussa järjestettävä, lähes kuukauden mittainen maailmanympärimatka vie maksavat asiakkaat maailman herkimpien ekosysteemien sydämeen. Amazon, Pääsiäissaaret, Borneo, Madagaskar, Uganda; pysähdyksiä riittää.

Tämä 65 000 dollaria per reppureissaaja maksava reissu edustaa ainoastaan jäävuoren huippua, WWF järjestää kunnioitettavan määrän pienempiäkin reissuja ensi vuonna. Yhdistävä tekijä näyttää olevan se, että kaikki suuntautuvat alueille, joiden luonto tuskin turisteja arvostaa.

www.worldwildlife.org

_______________

Sademetsää nokkaan

Koksu, tuo Eiran miljonäärienkin suosima päihde, on paitsi lainvastaista, myös epäekologista. Gramma kokaiinia tuhoaa neljä neliömetriä sademetsää.

Kolumbian varapresidentti Francisco Santos Calderón puhui marraskuussa brittipoliiseille ja ynnäsi kokaiinin tuotannon tuhoavan 300 000 hehtaaria sademetsää joka vuosi. Calderón ei kertonut, sisältääkö luku Yhdysvaltain avulla käydyn ”huumeiden vastaisen” sodan myrkytyslennot.

Vastuullisten nistien ja viihdekäyttäjien ei kuitenkaan tarvitse vaipua epätoivoon. Green Daily -sivusto on julkaissut oppaan ympäristöystävällisistä huumeista. Green Drug Use -opas löytyy sivustoilta

www.guardian.co.uk

www.greendaily.com

_______________

Peleillä sodat voitetaan

Yhdysvaltain armeija on saanut 50 miljoonaa dollaria tietokonepelijärjestelmän rakentamiseen. Useiden pelaajien pelikoneet toisiinsa kytkevää järjestelmää käytetään kaupallisesti julkaistujen räiskintäpelien pelaamiseen. Peleillä koulutetaan sotapoikia tositilanteita varten. Lisääkö pelien pelaaminen nuorten kouluttamattomien sotilaiden kosketuspintaa todellisuuteen jää vielä nähtäväksi.

Meillä ihmisillä on jo melko laaja ja kattava valikoima erilaisia urheilulajeja, joilla mitellä kansallisesta ylemmyydestä (melko) väkivallattomasti. Pitäisikö niitä konflikteja siirtää myös tietokonepelien puolelle. Pax pax vaan ja pikseleitä ampumaan.

www.wired.com

_______________

Maailma kartalle

Tuulivoiman rakentamista Suomessa ovat hidastaneet väitteet tuulen puutteesta. Tosin väitteet ovat perustuneet häpeällisen vajavaiseen ja vanhaan tuulikartoitukseen. (Voima 9/2006)

mainos
Amanda Pasanen hymyilee. Teksti: "Äänestä luonnon ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta. 232."

Nyt 3tier-niminen yhtiö on julkaissut netissä ilmaiseksi koko maailman tuulikartan. Siitä voi tarkastaa tuulipotentiaalin 20, 50, ja 80 metrin korkeudessa maanpinnasta. Aurinkoenergian potentiaalin firma on kartoittanut vasta Etelä- ja Pohjois-Amerikan osalta.

http://firstlook.3tiergroup.com

_______________

Koonnut: Jari Tamminen

  • 9.9.2009