Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman & Fifin lukijoilla on asiaa.

Ollila-video sai Youtubessa rakentavia kommentteja:

Tämäkin perkeleen riistäjä on tarjonnut miljoonia veroeuroja Nokialla valtiolle ja tuhansia työpaikkoja. Oikein tuolle nilkille!

qrikup

Ollila teki mulle 1 miljoona FIM. KIITOS.

huuhko

Ei vittu noi huutelija horot ja viljamit servas ton XDDDDDDDDD

magge60

Hemmetin asiallinen video! propsit menee kyl tän videon kuvaajalle :) :) lisää tällästa niin saahaa edes jotenki julkisuuteen noi saatanan porvarit jokka juhlii köyhien kustannuksela :) :)

Locke Ekcol

Haha. Paras =D Lopun takeltelu kruunas koko shown =D

LocoHappy

Mihin kysymyksiin, megafonilla ennenkuin edes ollaan esitelty henkilö ja kirja keskeytetään esittely ja aletaan huutaa kysymys/asiansa? Ennemmin olisi odottanut vuoroa ja alkanut pommittamaan kysymyksillä tai asioillaan fiksusti, pakottanut vuorovaikutuksen ja ehkä saada jopa Ollilta jokin vastaus, nyt idiootteja riehumassa kirjatilaisuudessa niin sanottua asiaa en voi ottaa edes tosissaan.

JunViekas

Miksi ei voinut käyttäytyä asiallisesti? Olisi ehkä saanut asiansa paremmin läpi.

Sepijortikka

_______________

Liitteet kunniaan

Kiitos numeron 8/13 mukana tulleesta uskonnottomien maailmankatsomusta tukevasta Uskomaton-liitteestä. Siinä oli mielenkiintoisia juttuja.

En tiedä lehtenne linjaa, mutta voisitteko laittaa vastapainoksi seuraavan lehtenne liitteeksi vaikkapa Vartiotornin tai Sana-lehden. Itse en juurikaan lue niitä, mutta olisi mielenkiintoista toki seurata lukijoiden palautetta.

mainos
Amanda Pasanen hymyilee. Teksti: "Äänestä luonnon ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta. 232."

Hyvää syksyn jatkoa!

Allan Kangas

Toimitus vastaa:

Liitteet ovat maksettuja mainoksia. Mainostamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Voiman toimitusjohtajaan Tuomas Rantaseen.

_______________

Tietopyyntö

Wikipedian mukaan Suomen ensimmäistä seksuaalivähemmistöjen poliittista liikettä Pink Rosea puheenjohtaa Ben Greenawald -niminen henkilö. Olisiko lehtenne yhteysrekisterissä tällainen nimi? Netistä hakemalla ei löydy mitään.

Voima-lehti kun pyörittää näitä erilaisten vähemmistöjen solidaarisuusaiheisia epäpoliittisia uutisaiheita.

NSA, SKP Investigation

_______________

Kiitos

Kiitos Voima! Kaikesta mitä teette.

Nimetön

________________

Pelit hyötykäyttöön

Hei! Ajatelkaa, että olisi sellainen tietokonepeli, jossa pelastettaisiin ja autettaisiin muissa tietokonepeleissä ammuttuja (tai haavoitettuja) hahmoja!?

Miten ois, jos Supercellin kaltaiset yhtiöt valtaisivat alaa tällaisilla peleillä, joilla ratkottaisiin maailman konflikteja virtuaalisesti? Miksei?

Mitä parasta jatkoa teille! Kiitos ja kumarrus.

Nimetön

_______________

mainos

Loistava lehti!

Uskomatonta, että löysin lehden vasta nyt. Aivan mahtavia artikkeleita kulissien takaa.

Huomioni kiinnitti toimittajienne haastattelut televisiossa, ja vihdoin poimin lehden mukaan.

Kirjoitatte todella kiinnostavista aiheista, jatkakaa valitsemallanne tiellä. Kiitos!

Hannele Isoaho

_______________

Palikat loksahtivat

Harvoin tulee lehdestä luettua näin ajankohtaisesti omaa arkea selittävää artikkelia kuin Jecaterina Mantsisen hammashuollon kiemuroita avaava Talikan palikat (Voima 8/2013).

Itse yritin loppukesästä Helsingissä varata hammastarkastusta syksyksi, jolloin minua kehotettiin varaamaan aika vasta syyskuussa, ja syyskuussa minulle sanottiin, että aika lähetetään ensi vuoden alussa.

Itsekin työskentelen hoitoalalla paikassa, jossa kiinnitetään paljon huomiota tilastojen hoitamiseen, ja vaikuttaa tilastojen vääristelyltä, jos jonotusaikoja ei lasketa ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen. Alkoi ärsyttää, joten nillitin asiasta.

Sain odotetusten mukaisesti hieman epäselvän selityksen siitä, miten hammastarkastuksia ei voi nykyisin varata paljoa etukäteen. Sen sijaan yllätyin täysin, kun minulle myös tarjottiin mahdollisuutta mennä lähes julkisen terveydenhuollon hinnalla yksityiselle hammaslääkärille.

Siinä missä terveyskeskus jätti minut hämmentyneeksi, onnistui Voima selväsanaisesti kertomaan, mistä on kyse. Kiitti tästä!

Notkea Lotta

_______________

Hyi helvetti

Yle uutisoi, että energianuuska on lasten uusi villitys. LASTEN NUUSKAA??!! HYI HELVETTI TÄTÄ SUOMEA!!!!

Kohta kai myydään jo ”lastenkaljaa” ja mitä lie. Miten tämä voidaan hyväksyä? Voisitteko tehdä syvähaastattelun tätä tuotetta valmistavasta tahosta? Teette palveluksen yhteiskunnalle, jos voisitte haastatella. Kiitos.

Nimetön

_______________

Oikaisu

mainos

Voiman numerossa 8/2013 sivulla 38 Ville Lähteen kuvaajan nimi puuttui. Kuvaaja on Ella Kiviniemi.

_______________

Kommentti: Sota lapsista jatkuu

Kati Pietarisen artikkeli Sota lapsista (Voima 7/2013) paneutui laajasti ajankohtaiseen ja monelle tärkeään asiaan, vieraannuttamiseen. Hyvä!

Harmi, että muuten paneutumista vaatinut juttu saa ikävän leiman asenteellisuudesta. Hyväksikäyttönäkökulma on ilman muuta tärkeä, ja esimerkiksi Gardnerin kritisoiminen paikallaan.

PAS on tyypillinen amerikkalainen ilmiö myös terminä. Esimeriksi amerikkalaislähtöiseen psyykkisten häiriöiden DSM-luokitukseen on 30 vuodessa tullut 30 uutta diagnoosia, nyt niitä on jo pyöreät 300. Kun asialla on ”diagnoosi”, se on olemassa.

Artikkelissa käytettiin kahta amerikkalaista yksittäistapausta osoittamaan, että hyväksikäyttäjät tosiaan manipuloivat tuomioistuimia. Samaa argumenttia on käytetty myös ankarampien vankeusrangaistusten ja kuolemanrangaistuksenkin perustelemisessa.

Psykopaatti vaanii, tosin se ei ole diagnoosina vieläkään kelvannut DSM:ään. Yhtä helposti olisi löytynyt myös useita tapauksia, joissa täysin syytön henkilö on istunut esimerkiksi seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankilassa.

Hiukan vaikea on kaikkiaan muutenkin oivaltaa sikäläisen oikeuskeskustelun ja suomalaisen lakialoitteen välisiä yhteyksiä.

Eniten kirjoittajan halu olla asiasta tiettyä mieltä näkyy kuitenkin omalla kohdalla esille tulleessa tapauksessa.

Pienen Ninan hyväksikäyttö on väitetysti tapahtunut ennen lapsen puhumaan oppimista, ja vuotta myöhemmin lapsi sitten kertoo tapahtumista. Tämä ei ole aivojen ja kognition kehityksen kannalta yksinkertaisesti mahdollista.

Harmi myös, että Merja Laitisen kommentit jäivät lyhyiksi. Hänellä olisi varmasti ollut näkemystä myös siitä, miten Suomessa tutkitaan hyväksikäyttöepäilyjä. Maamme on ollut tässä suhteessa melkoinen takapajula, mutta onneksi edistystä lienee tapahtunut. Lasten haastatteleminen tapauksista ei ole aivan yksinkertaista.

Lisäksi yleisenä ihmettelynä: kriminaalipsykologisessa keskustelussa äänekkäimpiä tuntuvat olevan usein juristit ja poliisit, eivät käyttäytymistieteilijät. Se ei lopputuloksen kannalta ole paras vaihtoehto.

Tero Miettinen

Toimitus vastaa:

Kiitos palautteesta, Tero Miettinen.

Journalismin tarkoituksena on kuvata ja analysoida totuudenmukaisesti maailmaa ja sen ilmiöitä. Olen pyrkinyt esittelemään jutussa kaksi puolta ahdistavasta ja monimutkaisesta ilmiöstä, joka tuli Ninan ja hänen äitinsä auttamisen myötä erittäin lähelle. Juttu painottaa tätä näkökulmaa erityisesti sen takia, että siitä ei ole koskaan Suomessa kirjoitettu. Ilmiö onneksi tuskin on valtaisa, mutta se on olemassa, eikä sitä tule lainsäädännön suunnittelussa sivuuttaa.

Mitä taas tulee Ninan tarinaan, en tunne kehityspsykologiaa lainkaan. Nopean googlauksen perusteella löytämieni tieteellisten artikkeliabstarktien perusteella hahmotukseni on, että vaikka aikuiset eivät yleensä muista tapahtumia alle kahden–kolmen vuoden iästä, nykytutkimuksen mukaan pikkulasten muisti ulottuu kauemmas, myös aikaan ennen puhekykyä, joten Ninan muisto on tämän perusteella valitettavasti mahdollinen.

Kati Pietarinen, vt. päätoimittaja, Fifi

  • 12.11.2013