Lukijaposti

Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman & Fifin lukijoiden kommentteja.

Fiktiota ja faktaa

Uusimmassa numerossanne oli pikkujuttu Roxanasta. Jutussa oli ilmeisesti enemmän fiktiota kuin faktaa: www.slate.com/id/2227090

Kaisa

Toimitus vastaa:

Totta! Viime lehdessä kerroimme 1980-luvun teini-ikäisestä hiphoptähdestä, jonka kerrottiin löytäneen levytyssopimuksestaan pykälän, joka velvoitti Warneria kustantamaan nuoren laulajan opinnot – levyjen tuotot kun muuten olivat menneet tältä sivu suun. Nyt Roxanne Shanté on tohtori, jutussa iloittiin. Ähäkutti!

Voiman ilmestymisen jälkeen yhdysvaltalainen verkkolehti Slate paljasti uutisen ankaksi: Cornellin yliopistolla, eikä muillakaan tarinaan liittyvillä kouluilla, ei ole tietoa Shantén tutkinnosta.

Mutta Slatenkaan juttu ei ole aukoton. Tärkeitä Shantén tarinaa tukevia johtolankoja jätettiin tutkimatta. Jutun kirjoittaja, Ben Sheffner, on viihdealan juristi, jonka asiakkaisiin on kuulunut muun muassa Warner.

Voima seuraa mielenkiinnolla Shantén saagan etenemistä, mutta ei tällä
haavaa ota kantaa.

_______________

Parasta ilmaista

Voima-lehti on paras ilmaislehti. Lehti jossa on jotain luettavaa. eikä vain mainoksia. Älykkäitä ja yhteiskuntakriittisiä kirjoituksia, hyvä. Oikein hyvä.

Virve

_______________

Tolua!

Voima seiskassa oli ihan asiallinen juttu Skavabölen pojista – siis asiallinen ainakin verrattuna sisällysluettelon otsikkoon: ”VALOA! Zaida Bergrothin esikoisohjaus valaisee suomalaisten miesten pimeitä vinttejä.”

Tjoo-o? Femmarihuumoria? En tiedä, oonko herkkis, mutta toivon, tasapuolisuuden vuoksi, että tekisitte keittiön jätteenkäsittelyä valottavan jutun, koska otsikkokin olisi valmiina: ”TOLUA! Silvio Silferberg syväluotaa kouraisevasti suomalaisten naisten homeisia alakomeroita.”

SEN jutun haluaisin ainakin vilkaista.

”Suomalainen mies”

_______________

mainos

Kiitos uudesta lehdestä!

Joka kerta tulee mieleen, että mikset Kimmo Jylhämö julkaise pääkirjoituksiasi kolumneina esimerkiksi Helsingin Sanomissa ynnä muissa lehdissä. Varmasti kiteyttäisit monen ihmisen ajatukset, joihin heillä ei ole sanoja. Ihmiset tarvitsevat ja hakevat vaihtoehtoja. Sisäpiireily ei auta ketään. Hyvää syksyä vanhan runon Ihmisten Enemmistö teemalla =)

Helena

_______________

Kiitos Kristiina K!

Kiitoksia Kristiina Koivuselle loistavasta artikkelista Kirvesmurhien ehkäisy loppuu Helsingissä (Voima 7/09). Työskentelen itse sosiaalivirastossa alueellisessa toimistossa ja Asson hajauttaminen alueille on puhuttanut paljon toimistossamme. Niin Asson kuin alueidenkin asiakkaille sekä työntekijöille muutos tulee olemaan haastava erilaisten toimintatapojen vuoksi. Asunnottomien palveluiden asiakkaat ovat tottuneet palveluihin, joita alueellisissa toimistoissa on käytännössä mahdotonta toteuttaa. Myös Komulaisen esille nostama vahtimestari-kysymys mietityttää: kuinka turvata muiden asiakkaiden asiointirauha, kun vahtimestariresurssit ovat mitä ovat?

Komulaisen kirjoituksessa oli kuitenkin yksi pieni epäkohta. Artikkelista sai käsityksen, että kaikki AMK-sosionomit työskentelisivät sosiaalitoimessa epäpätevinä sosiaalityöntekijöinä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan alueella AMK-sosionomit vastaavat pätevinä työntekijöinä sosiaaliohjaaja-nimikkeellä alueellisesta työstä tavaten asiakkaita, selvitellen erilaisia elämäntilanteita ja tehden yksilöhuollon päätöksiä (toimeentulotuki, päihdehuolto) samoilla päätösoikeuksilla kuin sosiaalityöntekijät.

Käytännössä iso osa tuntemistani työntekijöistä on sitä mieltä, että työtehtävät eivät sosiaalityöntekijöillä ja -ohjaajilla juurikaan eroa toisistaan, ainoastaan asiakasryhmät. Tämä työmalli otettiin sosiaalivirastossa alueellisessa sosiaali- ja toimeentulotukityössä käyttöön alkuvuodesta 2007. Siinä Komulainen on kuitenkin oikeassa, että virasto säästää palkkamenoissa, koska AMK sosionomeille maksetaan vähemmän palkkaa.

Henna Niiranen, sosiaaliohjaaja (sosionomi AMK)

_______________

Maattomista

Viimeisimmässä numerossa ollut juttu Brasilian maattomista oli mielenkiintoinen ja puhutteli. Kiitos siitä.

Sami

_______________

Pressiklubi 11.9.

Etukäteen odotin sitoutumattoman Voima-lehden edustajalta paljon älyllisempää ja kiihkottomampaa ajattelua Keskustasta, mutta turhaan. Esityksestäsi, Susanna Kuparinen, heijastui mitä tavanomaisin kaunaisuus, jopa viha, jolla ei ole asiallisia perusteita. Toisaalta kai oli hyväkin asia, että antipatiasi pursusi niin näkyvästi, että se kääntyi jo itseäsi vastaan. Kun lehtesi ilmoittaa olevansa sitoutumaton, niin sehän on valhe. Pitäisihän sitoutumattomuuden nimittäin heijastua toimittajien asenteissakin eikä vaan siinä, että ilmoittaa olevansa mihinkään puolueeseen tai aatteeseen sitoutumaton. Se ei ole mikään ilmoitusasia, vaan hämäystä eikä se koske pelkästään jotakin Voima-lehteä.

Jukka Hätinen, Helsinki

_______________

Susanna Kuparinen Pressiklubissa: Idiootti!

Miten voi olla mahdollista että teillä on idiootti töissä, hän on Susanna Kuparinen.

mainos
Amanda Pasanen hymyilee. Teksti: "Äänestä luonnon ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta. 232."

Kari

_______________

Ei kepu kaikkeen pysty

Toimituspäällikkö Susanna Kuparinen laittoi Pressiklubissa kauppojen ja ravintoloiden lihojen laatuongelmat kepun ja karjankasvattajien piikkiin. Ihan kaikkeen ei kepukaan pysty. Teuraskarja kuljetetaan tiloita elävänä teurastamoihin, joten laatuongelmat syntyvät vasta sen jälkeen joko teurastamossa taikka kaupassa.

Matti Ollila, toimitusjohtaja, Kokemäki

_______________

Mikä mama!

Voi paska mikä mama ruubenin ohjelmassa…. juuri ne sadat fraasit jotka jo sadat kerrat on kommareiden stadilaisten suusta kuultu…. yhdessä olemme vahvoja me ja stadi ja nyt kiusataan… keskusta pettää aina…. Helsinki on niin suuri että toista ei ole …. voi mihin ihminen vajoaa kun häviää vaalit!…

Voi voi

_______________

Keskustalaiset eivät ammu kettuja

Katselin tänään Pressikulubia ja siellä joku Voima-lehdestä … muistaakseni Susanna – oli sitä mieltä, että keskustalaiset ampuvat kettuja. Olen keskustalainen, enkä ole ampunut kettua, joten ehkäpä jatkossa hyvä Susannanne ei laita kaikkia keskustalaisia samaan nippuun. Ystävällisin hieman avarampaa suhtautumista asioihin toimittajillenne toivoen

Vesa Koskela

_______________

Liirum laarum

Susanna Kuparinen, yrität ylimielisesti leimata Jussi Halla-ahon henkilöksi ”joka antaa äänen syrjäytyneille yhteiskunnan kelkasta pudonneille” -liirum laarum.

Mielestäni kaikkien älykkäiden järkevien ihmisten on syytä miettiä juuri näitä kysymyksiä, joita hän uskaltaa ääneen kysyä.

Tätä maahanmuuttoa perustellaan suomalaisten heikolla huoltosuhteella (eli työtä tekevien suhde työtä tekemättömiin), vaikka näiden maahanmuuttajien huoltosuhde on vielä paljon meitä syntyperäisiä suomalaisia huonompi.

Näiden maahanmuuttajien monikertainen rikollisuus syntyperäisiin suomalaisiin nähden, minkä voi kuka tahansa lukutaitoinen ihminen rikostilastoja tutkimalla havaita.

Suuri osa näistä maahanmuuttajista edustaa uskontoa joka ei hyväksy muun muassa sananvapautta, uskonnonvapautta, naisten ja miesten tasa-arvoa, seksuaalivähemmistöjä jne. jne.

mainos

Etkö todellakaan kykene näkemään tässä mitään ongelmaa?

Juhani

_______________

Lääkäri auttaa

Sinä olet väärässä ammatissa. Ei idiootti voi olla toimittaja. Mene lääkäriin, päästää ylimääräisen kusen päästä pois. Voi siellä olla paskaakin joka tekee patoja.

Pellinen

_______________

Kyllä pärjää

Voiman 8/2009 lukijaposti nimimerkille ”Hämmästynyt” voisin kertoa ”luukuttaneeni” fattaa vuosikaudet. ”Vietän” kerran kuukaudessa niin sanotun virastopäivän, jolloin käyn Työvoimatston, Kelan ja fattan vaatimat instituutiot läpi hakien vaaditut tositteet ja dokumentit. Näinä vuosina olen käynyt lukuisia kursseja, hoidattanut hampaani ja terveyteni (lääkkeet + lääkärikäynnit) fattan piikkiin. Oman alani töitä ei löydy, voi voi. Tuo 417,45€/kk riittää minulle aivan mainiosti.

Aamuisin syön kirkon tarjoaman aamiaisen, sieltä kävelen Työttömät ry:n lounaalle ja saatan vielä käydä Rälläkässä tai Hurstin jakelussa. Tuntuu, että ihmiset ostavat aivan vääriä ruokia ja tuotteita. Teen ruuat kotona, enkä koskaan osta valmisruokia. Kuukausikorttia en tarvitse koskapa kävelen aivan liikunnan ilosta. Edellä mainittu summa päivässä noin 14€. Tämä ei motivoi minua edes perehtymään työnhakuun. Pärjään ruhtinaallisesti (ja kissani myös) tällä summalla. Monet työssä käyvät yksinasuvat ystäväni saavat nettona noin 1 300 käteen ja maksavat siitä vuokran, sähköt ym. laskut. Asun kaupungin asunnossa; nautin Kelan asumistukea ja työttömyysturvaa, en tupakoi ja silti raha riittää minulle mainiosti käydä kuun lopussa ystäväni kanssa ulkona syömässä ja napata pari tuoppia.

Harkinnanvaraisena toimeentulotukena olen saanut viimeksi esim. uudet kengät ja housut. Tämä takaa minulle aikaa harrastuksilleni, joten raivoa ja vihaa en tunne.

Fattapoka jo vuodesta -95

_______________

Vanhat kikat käytössä

Kiitoksia Kristiina Koivuselle Danielle Ganserin Naton salaiset armeijat – operaatio gladio ja terrorismi Länsi-Euroopassa -kirjan arvostelemisesta. Ganserin teos tuo esiin puistattavalla tavalla sen faktan että Nato on täysverinen terroristiorganisaatio, joka ei epäröi murhata jäsenmaidensakaan siviileitä edistääkseen uuden maailmanjärjestyksen tavoitteita.

Bolognan ja Piazza Fontanan verilöylyt olivat kaikessa hirviömäisyydessään vain esimerkkejä läntisten tiedustelupalvelujen häikäilemättömästi organisoimista terroriteoista, ns. ”false-flag” operaatioista. Siinä valossa mitä muun muassa Ganserin kirja sekä viime vuonna Multikustannuksen julkaisema Hannu Yli-Karjanmaan Valtiot ja terrorismi -kirja meille esittää, on ajattelevan ihmisen vaikea olla tekemättä sitä johtopäätöstä, että vasemmiston keskuudessa suosittu mielikuva terrorismista yksinomaan ”sortajan ja sorretun väkivallan spiraalina” on epätäsmällinen ja naiivi.

Vaikka järjettömän epätasa-arvoiset olosuhteet kiistatta synnyttävätkin epätoivoisia tekoja, on selvää että USA:n aloittamassa ”terrorismin vastaisessa sodassa” on kyse ennen kaikkea ”jännitteen strategiasta” globaalissa mittakaavassa, uhkakuvien luomisesta ja valtiovallan pönkittämisestä. Kyseessä on ”vanha kikka” jota tyrannit kautta aikojen ovat hyödyntäneet.

Toivon hartaasti että Danielle Ganserin esiintuomat faktat tulevat näyttelemään ansaitsemaansa osaa suomalaisessa Nato-keskustelussa muiden spekulaatioiden lomassa.

J. Suominen

_______________

mainos

Haloo pahvit!

Päivittäkää verkkosivu, kiitos.

Sari

Toimitus vastaa:

Voiman juttuarkisto siirtyy verkkolehti Fifiin. Prosessi on vielä kesken.

_______________

  • 6.10.2009