Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Fifin ja Voiman lukijoilla on asiaa.

Hyvä Kyllönen!

Kahdessa edellisessä Voima-lehdessä on ihmetelty, miksi liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) nimitti fossiilikapitalisti Jorma Ollilan puheenjohtajaksi uusia tiemaksuja pohtivaan työryhmään.

Pääsiäislauantain Helsingin Sanomissa taas Autoliiton hallituksen puheenjohtaja Martti Merilinna höykkää uusia tiemaksuja kannattavaa Kyllöstä vastaan ja valittaa, kun tiemaksutyöryhmästä puuttuu autoilijoiden edustus.

Kyllösen ministeritoiminta on ollut linjakasta ja toteuttanut hallitusolosuhteisiin nähden hyvin Vasemmistoliiton tavotteita. Ensimmäisen kerran liikenteen investoinneissa satsattiin enemmän raide- kuin autoliikenteeseen.

Teppo Markkula, Helsinki

_______________

Miksi

Miksi ihmeessä Voimassa on otettu tavaksi korvata ja-sanat &-merkeillä? Vaikuttaa teennäiseltä kikkailulta, joka vaan vaikeuttaa lukemista. Sääli, että asiallista sisältöä on vaikea ottaa vakavissaan, kun huomion vie tyyli, joka muistuttaa tuotepakkauksen mainostekstejä.

Jossain hömppälehdessä asia tuskin haittaisi, kuin eivät myöskään ärsyttävän runsaat kirjoitusvirheet. Voimassa kuitenkin kirjoitetaan sellaisista asioista, joita toivoisin tuotavan ihmisten tietoisuuteen tavalla, joka ei saisi kyseenalaistamaan koko tiedotusvälineen uskottavuutta.

Toimitus vastaa: Emme löytäneet syyllistä &-merkkeihin eikä toimitus itsekään tiedä, mitä mieltä niistä on. Mieletsämme emme tee kirjoitusvihreitä.

_______________

Kritiikki

Kommaripaskaa koko lehti. Viiltäkää ranteenne auki saatanan homokommunistit.

Stasi

_______________

Talin viheriö 2010

Mitähän tapahtui Talin golfkentälle tehdyn luokkaretken jälkeen? Seuraamuksia tekijöille/golfaajille? Suurempia muutoksia golfkentän tilanteeseen? En onnistu löytämään tästä enempää…

Kiitos jo etukäteen.

Jyri

Toimitus vastaa: <i>Valtuusto-näytelmän työryhmän retkestä ei tullut seurauksia. Helsingin Golfklubin haluttomuutta nostaa asiasta mekkalaa voi selittää se, että kuvanauhoille tallentui tilanne, jossa klubilaiset kävivät väkivallattomasti käyttäytyviin näyttelijöihin käsiksi.

Poliisi toimi esimerkillisesti. Poliisit sopivat HGK:n kanssa, että riittää, jos kuoppa katoaa. Peitimme noin 50 x 50 cm:n kuopan näyttelijä Jari Hanskan kanssa, jonka jälkeen meidät ajettiin poliisiautolla metsätielle, missä pääsimme pois. Muut työryhmän jäsenet päästettiin henkilötietojen antamisen jälkeen.

HS:n toimittaja Riku Jokinen laski marraskuussa 2010, että kaupunki subventoi Helsingin Golfklubia 10-90-periaatteella, kun muut maksavat 50-50 periaatteella. Marraskuussa 2010 Tilakeskus valmisteli kiinteistölautakunnalle esityksen, jonka mukaan kaupunki myisi Helsingin Golfklubille Talin kartanoalueen rakennukset 800 000 eurolla. Lautakunta palautti esityksen uuteen valmisteluun, koska hinta oli liian alhainen. Lokakuussa 2011 kauppa solmittiin: hinta pysyi ennallaan, mutta kaupasta poistettiin kaksi rakennusta. Helsingin liikuntalautakuntaa johtaa golfklubin jäsen Anssi Rauramo.

Video retkestä löytyy Fifistä hakusanalla golf.

Susanna Kuparinen, teatteriohjaaja, Voiman toimituspäällikkö (vapaalla)

_______________

Rikokset vanhennetaan

Kansalaisten rikosilmoituksia ei tutkita, kertoo Voima 3/12. Mikko Niskasaaren ansiokkaaseen kirjoitukseen voisi lisätä vielä erään tavan, jolla kunnollinen rikostutkinta tai ainakin syytteen nostaminen vältetään. Se on jutun vanhentaminen. Kun sen tekee tutkiva viranomainen, ei kansalaisella ole mahdollisuutta saada oikeutta.

Tässä voidaan vedota myös resurssipulaan, mikä lienee todellinen. Ehkä meillä on vielä oikeusvaltio mutta kansalaisen oikeusturva ei ole alkuunkaan samalla tasolla. Sitä ei yleensä tiedä ennen kuin sen itse kokee. Hyvä että joku sentään jaksaa tästä puhua.

Alan mies

_______________

Lehti ei tullut tilaajalle

Ei ole taaskaan tullut lehteä ja otin jakelupisteestä. Tämän vuoden jälkeen kun tilaus umpeutuu lopetan tilauksen. Saan sen paremmin kauppareissulla.

Lehti on hyvä.

Maia

Toimitus vastaa: Pahoittelut takkuilusta! Jakeluongelmista kannattaa ottaa yhteyttä Tuomas Korkiakankaaseen osoitteeseen tilaukset@voima.fi tai 09 7744 3112.

_______________

Tsekkaus

Olen saanut käsityksen, että ammattiliitot keräävät rahaa huomattavasti enemmän kuin ne sitä tarvitsevat ja että kerättyjen rahojen päämärät on jokseenkin hämärän peitossa.

Ihmettelin siis kun Voiman takakansi oli peitetty JHL:n mainoksella jatkaen valtavaa mainoskamppanjaa, mutta mistä syystä? Mitä käytännön hyötyä on tästä varainkeruusta? JHL maistuu minusta lähinnä vakuutusyhtiöltä. Jotain perustelua kaipaisin.

Petja

Toimitus vastaa: Voima ei ota mainostajien moraalista erityistä vastuuta.

JHL:n mainoksessa pointtina on ihmisten osallistuminen merkittvän järjestön vaaleihin. Minusta on hyvä, että JHL mainostaa vaalejaan laajemmin yleisön suuntaan, jolloin vaalien merkitykselle havahtuvat nekin äänioikeutetut, joita puolueiden koneistot eivät ehdi masinoimaan mukaan.

Tuomas Rantanen, kustannuspäällikkö, Voima

_______________

Lukekaa Israelin lähihistoria!

Ette tunnu tietävän Israelin lähihistoriaa ollenkaan. Levitätte virheellistä tietoa Israelista. Israel voitti naapureidensa hykkäussodan v. 1967! Israel sai Länisannan ja muitakin alueita. Niin sai myös NL Suomelta Karjalan, miksi ette puhu samaan hengenvetoon myös siitä! Ilmeisesti olette änkyräkommunisteja ja siis toivottomia tapauksia! Israel omistaa enää vain 28 prosenttia siitä alueesta joka sille määriteltiin v. 1947! Arabeilla on rikkauksia ja ÖLJYÄ, mutta arabiterroristeille vain menee YK:n kautta suomalaistenkin rahat! Inhottavaa ja kuvottavaa kuten teidän järjestönnekin. Teidän logossa pitäisi lukea MYRKYLLISTÄ, niin kuin lukee joissain hevimetallin saatananpalvontalevyissä! Hävettää että olette suomalaisia ja kuulun samaan heimoon. Ruvetkaa puhumaan jo TOTTA!

Helena A

Toimitus vastaa: Katso tämän Voiman kansi, olemme toteuttaneet toiveesi.

Kommentoi Facebookissa
Avatar
  • 30.4.2012