Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijoilla on asiaa.

Korkeimman rauhaa

Lapsukaiset kavahtakaa antimessiaan palvelusta! Ettei sairastu, kannattaa pysyä erossa mm. velhouksista, homosteluista, lesboiluista yms. irstauksista, sekä laittomien ”lakien” tukemisesta, kuten ”YLE-VERO”!

Ilkka

TOIMITUS VASTAA:

Hyvä Ilkka, kesä on mitä oivallisinta aika heittää paatuneet ennakkoluulot nurkkaan ja lähteä Suomen suveen velhoilemaan. Lakeja on silti syytä noudattaa eli ei mitään taikatemppuja alaikäisten kanssa eikä ilman toisen osapuolen suostumusta. Tosivelhot muistavat myös suojautua temppujen ajaksi.

Jari Hanska, Voiman vastaava päätoimittaja

_______________

Laji & lajike

Sarvikuonolajeja, eikä suinkaan sarvikuonolajikkeita, käsittelevä Susanna Kuparisen kainalojuttu (Yksi alalajike katosi kokonaan, Voima 5/2013) oli otsikoitu niin huonosti, että koko jutun uskottavuus joutui koetukselle. Taksonomiaa opiskelemaan siitä.

Huttusen Pekka

TOIMITUS VASTAA:

Pahoittelemme virhettä. Susanna Kuparinen ei enää jatkossa toimi sarvikuonoasiain erikoistoimittajana, hänet on siirretty toisiin tehtäviin tapiiri-osastolle. Ks. tämän Voiman s. 48.

Jari Hanska, Voiman vastaava päätoimittaja

_______________

Terve toimitus!

Nyt olen saanut täysin tarpeekseni. Eli tulin siihen pisteeseen, jossa on pakko panna palautetta tulemaan. Olen jo vuosia hokenut perhepiirissä Voiman erinomaisuutta, sen ihmisäänistä pelastustehtävää ”virallisen totuuden” äänitorvien korviahuumaavassa törinässä.

Mutta lukuisten hienojen juttujen joukosta viimeinen pisara osui nyt olemaan Esa Leskisen kuvaus ”finanssisektoriläskistä” (Voima 4/2013). Sillä oli Voiman parhaille artikkeleille ominainen vaikutus: kuin happinaamari painettaisiin kasvoille kun on tukehtumaisillaan. Siis että joku jossakin vielä kuitenkin sittenkin jotain tästä todellisuudesta tajuaa.

Vaikka en koskaan anna anteeksi Teemu Mäen kissantappovideota (vain nulikka uskoo väkivallan kyllästämässä maailmassa kertovansa väkivallasta jotain uutta/olennaista väkivaltaa käyttämällä), kiitos hänen monista oivaltavista kolumneistaan.

Kiitos Olavi Uusivirralle ”aristokraattien” bongaamisesta (Voima 4/2013) ja sen suremisesta, että leivän syöttäjä täällä syöttää myös laulut suihin. Kiitos Jari Hanskalle ja Kimmo Jylhämölle lehden luotsannasta. Kiitos Susanna Kupariselle, joka osoittaa ettei naisen(kaan) tarvitse olla ääliö. Kiitos jokaiselle vastuuntuntoiselle kirjoittajalle vuosien aikana – jokaiselle, joka ei edusta pilvenpolttelubiletyshedonismia tajuamatta, että se on kuin onkin muilta pois.
Kaikille voimalaisille voimaa analysoida yhteiskuntaa! Kesän kukkeutta!

mainos

50-vuotias ylijäämä-ämmä

_______________

Voiman pusseista

Joo ne on lakanapusseja ne silkkipussit. Hyviä retkeilymajassa, vuoristomajassa, makuupussin lakanapussina. Siis lakanapussi – ei pussilakana, eikä varsinkaan makuupussi.

Onni

_______________

Korjaus mainoslauseeseen

Voima-lehdessä (5/2013) oli mainos Kevin Balesin kirjasta Nykyajan orjat – Ja miten heidät vapautetaan. Mainoslauseessa lukee:
”Noin 27 miljoonaa orjaa tekee tällä hetkellä töitä ympäri maailman. Se on yli kaksi kertaa enemmän kuin Afrikasta Yhdysvaltoihin tuotujen ihmisten määrä koko 350 vuoden orjakaupan aikana.” Eli Yhdysvaltoihin olisi tuotu tämän mukaan yli 13 miljoonaa orjaa Afrikasta.
Todellisuudessa Yhdysvaltoihin tuotiin vajaat puoli miljoonaa orjaa eli noin kuusi prosenttia kokonaismäärästä. Pääosa orjista päätyi Brasiliaan (38 %), Britannian Karibialle (17 %) ja Ranskan Karibialle (17 %). Hollannin, Tanskan ja Ruotsin Karibian alueille tuotiin yhteensä 6 % eli saman verran kuin Yhdysvaltoihin.

Jari Soininen, Lappeenranta

_______________

1:4

Fifi-jutussa Öljytty Ollila on laskuvirhe. 720 dollaria sekunnissa tekee 5,6 miljardia dollaria jo kvartaalissa, ei vuodessa.

Anonyymi

TOIMITUS VASTAA:

Pahoittelen laskuvirhettä. Öljybisnes on tosiaan neljä kertaa tuottoisampaa kuin kirjoitin.

Jari Hanska, Voiman vastaava päätoimittaja

_______________

Voiman toimituspäällikkö & Timo Soini debatoivat Pressiklubissa 24.5.2013 homoliitoista.

Susanna Kuparinen, koittakaa ymmärtää, että miehissä kehittyy siemennestettä, joka on tarkoitettu päästettäväksi naiseen. Tämä voi tapahtua siis vain miehen ja naisen välillä, se on seksin alkuperäinen ”tarkoitus”.

Kaikki muu siemenenpäästö on siemenen hukkaamista ja palvelee pelkästään irstasta nautinnonhalua, siitä on homoudessa kysymys. Niin että olkaa hyvä ja pitäkää mielipiteenne omassa tiedossanne älkääkä levitelkö niitä.

Jotten loukkaisi, jätän sanomatta, että vaikutitte varsin vastenmieliseltä henkilöltä Stillerin ohjelmassa. Toivon, että vältätte julkisia esiintymisiä, jos aiotte jatkaa tuohon tyyliin. Se siitä,

Paul Tiililä

Olit Stillerin ohjelmassa. En ole koskaan äänestänyt perussuomalaisia, mutta nyt tuli sympatiat heille. Käytöksesi oli törkeää Soinia kohtaan, olit hyvin ylimielinen ja ”minä olen oikeassa” -asenteella.

Lea Särmä

_______________

Kommentti: Minä, toimittaja & ihminen

Saako toimittajalla olla mielipiteitä? No totta helvetissä saa, ja pitääkin olla.

Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä. Sehän on aivan järjetön väite. Miten faktoista muka voisi kiistellä?

Viime vuosina on silloin tällöin esitetty julkisia näkemyksiä, joiden mukaan toimittajien puoluekanta pitäisi olla näkyvillä. Vaatimus ilmeisesti perustuu Matti Apusen ajatukseen, että jotain puoluetta äänestäessään journalisti välittömästi kadottaa minuutensa ja muuttuu osaksi puolueen propagandakoneistoa.

Ja kyllä minä viimeksi vasemmistoliittoa äänestäessäni tosiaan huomasinkin, että ensin alkoi Kansainvälinen soida päässä ja hetkeä myöhemmin huomasin jo katselevani matkasivuilta menolippua Pohjois-Koreaan.

Minulle on sanottu myös, ettei talonvaltauksista tai turkisteollisuudesta voi kirjoittaa, jos niistä sattuu olemaan vahva, julkinen mielipide. Että ihmisestä tulee jotenkin jäävi kertomaan asioista, jos kuuluu johonkin viiteryhmään.

Kyllä minä koen, että esimerkiksi helsinkiläisenä voin kirjoittaa Helsingistä ja suomalaisena Suomesta. Pidän myös eläin- ja ihmisoikeuksista, ja niistäkin syntyy juttua ihan tuosta vain. Ja minulla on mielipide lähes kaikkeen.

Kun A-studio keskiviikkona 12. kesäkuuta esitti jälleen kerran suomalaisilta turkistarhoilta salaa kuvattua videomateriaalia erittäin huonosti voivista eläimistä, ei tulkinnalle jäänyt paljon varaa. Näkeehän sen nyt jumalauta, että ne eläimet voivat huonosti.

Kun turkisteollisuuden edustaja sitten valittaa julkisuudessa, että aktivistien meneminen tarhoille vaarantaa kettujen turvallisuuden, niin eikö se koko teollisuudenala, jonka idea on repiä eläimen turkki irti nahkoineen päivineen sitten vaaranna?

Ja on minulla muuten sellainenkin mielipide, että objektiivista journalismia ei ole olemassakaan, siihen pyrkivää kylläkin. Kun toimittaja kirjoittaa siitä, miltä asiat hänestä näyttävät ja tuntuvat, se on rehellisintä mahdollista journalismia.

Jukka Vuorio

  • 1.7.2013