Lukijaposti

Lukuaika: 2 minuuttia

Lukijaposti

Voiman lukijoita puhuttaa miesviha, Voiman nykyinen linja ja netistä löytyvä Voima-ekstra.

Oikeutettua kritiikkiä

Kiitos mielenkiintoisesta lehdestä ja oikeutetusta kritiikistä. On aivan totta, että toisinaan alan virheellisesti puhua me-muodossa suurista kansalllisista hankkeista, joita Suomessa toteuttavat voimayhtiöt.

Näin ei tietenkään pitäisi tehdä, vaikka Säteilyturvakeskuksella onkin niissä suuri työmäärä. Tämä oli taas terveellinen muistutus.

Jukka Laaksonen

Ylijohtaja, Säteiluturvakeskus

_______________

Laaja-alaista

Kiitän hyvistä artikkeleista. Ne ovat varsin laaja-alaisia, ja tuovat esille asioita joita ei ihan heti valtamediassa näy.

Antti Pippuri

_______________

Taas miesvihaa

Seija Vilén mainosti Kaarina Hazardin puhtaasti suomalaismiesvihaan perustuvaa kirjaa ja totesi lopuksi, että kirja saa aikaan keskustelua ja näistä asioista on puhuttava. Niinpä.

On se vaan aika kummallista keskustelua, jos vain yksi aatteellinen ryhmä saa äänensä kuuluville mediassa. Tälläinen mediassa hallitseva feministisensuuri on kaukana tasa-arvosta, sananvapaudesta ja avoimesta keskustelusta. Kaikki suomalaista feminismiä kyseenalaistavat ja vastustavat mielipiteet jätetään julkaisematta.

Jos puhutaan tasa-arvosta niin suurin tasa-arvoloukkaus on vain miehille määrätty maksimissaan vuoden kestävä korvaukseton asevelvollisuus eli siis yhteiskuntapalvelus.

Nimimerkki Saiskos tasa-arvoa

_______________

Markkinatutkimusalalla on jo ammattiyhdistys

Voiman 7/06 artikkelissa Tietoyhteiskunnan heikot tuntosarvet väitetään, että markkinatutkimusalalta on puuttunut ammattiyhdistys. Asia ei kuitenkaan ole näin. On olemassa ammattiyhdistys Markkinointiviestinnän, -tutkimuksen ja uusmedia-alan ammattilaiset MaMa ry. MaMa ry on Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO:n jäsenyhdistys. Keskusjärjestö on STTK.

Alalla ei ole kuitenkaan työehtosopimusta, TES:siä. TES-neuvottelut edellyttävät tiettyä järjestäytymisastetta niin työntekijäpuolelta kuin työnantajapuoleltakin. Toistaiseksi kummallakin puolella on järjestäytymisaste liian pieni. ERTO hoitaa mamalaisten jäsenten edunvalvonnan ja ERTO:ssa markkinatutkimusalan ongelmat on tiedostettu.

mainos

Mamalaisia jäseniä palvellaan työsuhdeneuvonnassa puhelimella ja sähköpostilla sekä tarvittaessa lakimiesten avulla. MaMan ja ERTO:n nettisivuilta saa myös vastauksia hyvin moniin kysymyksiin.

Kaarina Pehkonen

Puheenjohtaja, MaMa ry

_______________

Voiman nykyinen linja huolestuttaa

Pitkäaikaisena Voiman lukijana olen hieman huolestunut Voiman nykyisestä linjasta, ja siitä että osa lehden jutuista vaikuttaa hätäisesti kyhätyiltä ilman kunnollista taustojen selvittämistä.

Erityisesti huolestuin Jari Tammisen kirjoittamasta Salaliitto-jutusta Voimassa 7/06. Kirjoituksessa puhutaan Dylan Averyn ohjaamasta Loose Change -dokumentista. Tamminen mainitsee Averyn esittävän vastaväitteitä viralliselle tarinalle kuitenkaan mainitsematta yhtäkään näistä väitteistä. Jutussa myös todetaan, että Loose Change on yksityiskohtaisesti ja perusteellisesti tyrmätty toisaalla netissä. Voisiko Jari Tamminen lähettää minulle linkin tai kirjoittaa seuraavassa numerossa, mitä tarkoittaa ”toisaalla netissä”.

Jos olette dokumentin nähneet, voisitte vaikka listata siinä esitettyjä väitteitä ja laittaa väitteiden perään näitä ”perusteellisia ja yksityiskohtaisia” vastaväitteitä.

Voisitte vielä listata valheita, joita löytyy WTC-iskujen virallisesta tutkimusraportista ja pohtia syitä miksi tv:ssä ei näytetä koskaan videoita vaikkapa Pentagon-iskusta, WTC7:n sortumisesta tai siitä pienestä kuopasta Shanksvillessä johon muka United 93 putosi 45-asteen kulmassa ja paloi pois jättämättä jäljelle lentokoneen osia. Selvittäkää myös mitä kaikkea tuo uutisissa lähes täysin sivuutettu 47-kerroksinen rakennus sisälsi.

Odotan jonkinlaista vastausta Jari Tammiselta, mieluiten tulevissa numeroissanne.

Mikko Nykänen

_______________

Voima-ekstra ei toiminut

Voiman kotisivuilla ollut smash-asem-extra ei minusta oikein toiminut. Tarkoituksena oli kai ironisoida Hesarin sivujen kuvagalleriaa. Mielekkäämpää olisi ollut tehdä versio muokkaamattomilla kuvilla hieman eri näkökulmasta kuin Hesari, sitä olisin linkittänyt eteenpäin. Tässä tapauksessa esimerkiksi Hesarin netissä julkaisemat paikallaolijoiden kommentit oli tehokkaampaa toisen puolen esittelyä.

Uutisoinnin ja antimainonnan yhdistäminen ei varmaan mun mielestä toimi. ”Kytätkin lukee tätä” ei kolahtanut yhtään. Koko homma oli tehty liian vastakkainasettelun hengessä.

Voima on kuitenkin lehti paikallaan. Ehkä näkyvimpänä suomalaisena vaihtoehtomediana itse toivoisin sille linjaa, joka tuo paljon lukijoita, myös niitä jotka eivät vielä osaa ajatella aivan oikein. Pitäisi säilyttää terävyys, riittävän laaja näkökulma kuin myös objektiivisuuskin.

Juha Hytönen

_______________

Toimitus vastaa

Voiman toimitus ei manipuloinut kuvia Voima-ekstrassa. Voiman toimittajia mielenosoituspaikalla oli viisi eivätkä heidän näkemyksensä poikenneet muiden paikalla olleiden toimittajien ja tarkkailijoiden näkemyksistä.

mainos

_______________

Voima

  • 9.9.2009