Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman lukijoilla on asiaa.

Cambaynlahden uutisankka

Risto Isomäki esittelee Voiman numerossa 10/2006 intialaisten merentutkijoiden sensaatiomaiselta kuulostavan hypoteesin Intian länsirannikolla sijaitsevien vedenalaisten kaupunkien raunioista, jotka ajoittuisivat viimeisen jääkauden lopulle.

Isomäki antaa ymmärtää, että väitteen esittäneiden tutkijoiden näytöt olisivat jokseenkin kiistattomia, ja kansainvälisen arkeologiyhteisön nihkeä suhtautuminen johtuisi ainoastaan asennevammasta ja halusta tarrautua vanhoihin käsityksiin. Jotain Cambaynlahden tutkimusten uskottavuudesta kertoo jo se, että Intian ulkopuolella niistä ei ole julkaistu mitään.

Laajimmin tutkimuksia on esitelty tunnetun pseudoarkeologi Graham Hancockin internet-sivuilla. Annettujen tietojen perusteella on ilmeistä, että esitetyt väitteet perustuvat enemmän mielikuvitukseen kuin tieteeseen. Merenpohjasta ruopatut ”esineet” näyttävät ainakin valokuvien perusteella luonnon muovaamilta ekofakteilta.

Olisikin toivottavaa, että tiedetoimittajat rohkenisivat tällaisissa tapauksissa tarkastella asioita myös hieman kriittisemmistä näkökulmista, eivätkä nielisi aivan kaikkea pureskelematta.

Anssi Malinen, arkeologi

_______________

Järkyttävää kannabisihailua

14-vuotias tyttäreni oli saanut Voima-lehden opettajaltaan taidemuseokäynnin yhteydessä. Suoraan sanottuna olin järkyttynyt kannabismyönteisestä jutusta, liittyen taiteilija Martikaiseen. Siinähän suoraan neuvottiin ja kehotettiin käyttämään kannabista oikein eli syömällä. Ja tätä lukevat siis myös alaikäiset, jopa opettajan siunauksella.

Olenko ymmärtänyt väärin vai onko minulta mennyt jotain ohi, kun luulin, että huumeiden ostaminen ja käyttäminen on rikos edelleen Suomessa?

Olen 34-vuotias, tavallinen äiti, en siis mikään tiukkapipo, mutta tämä oli musta aika paksua. Millä perustelette tällaisen artikkelin? Sinänsä lehti oli muuten ihan mielenkiintoinen.

Nimimerkki Katja

_______________

Nyt paloi käämi

Kuinka te kehtaatte tuoda ilmi supon työntekijöitä nimeltä? Olette muka vaihtoehtolehti. Maahanmuuttaja hyvä – suomalainen paha -asetelma jatkuu. Tuo asenne vituttaa.

Varmaan mukavaa kun veitte supon mieheltä elinkeinon hankkia leipänsä perheensä pöytään. Kyseinen kaveri ei enää tee noita hommia. Ikinä. En ota kantaa tähän pakolaiseen, joka tota paskaa selitteli monen sivun verran lehdessänne. Eiköhän supolla ole kuitenkin vähän paremmat ja varmemmat tietolähteet kuin teillä. Nielette kaikki Idirisin heittämät syytteet nielemättä. Kaiken lisäksi kyseinen herra on it- ammattilainen. Miettikää nyt toimittajat vähän. Laput silmilläkö lehteä teette?

Sananvapaus väärin käytettynä on pahin rikos mitä tiedän. Jokainen juttu minkä teette nimettömänä, vaadin toimittajan nimen ja syväkurkun myös. Minkä estätte lähdesuojaan vedoten. Ihan varmasti. En minäkään poliisia rakasta lähinnä vihaan, mutta liika on liikaa. Saatana.

Nimimerkki Petteri

_______________

mainos

Imetyskin on osa seksuaalisuutta

Voimassa 10/2006 oli sinänsä asiallinen artikkeli taaperoimetyksestä. Ottamatta kantaa imetyksen lapselle suomiin etuihin, korvaani särähti pahasti haastateltavan Anna-Maija Valosen kommentti: ”Eniten — loukkasi, kun eräs äiti kertoi kokeneensa imetyksestä seksuaalista mielihyvää ja päätteli — että jatkan imetystä omien seksuaalisten tarpeitteni tyydyttämiseksi.” Entä sitten? Mikä siinä on niin pahaa ja likaista?

Imetys nostattaa tunteita etenkin naisten, mutta joskus myös miesten keskuudessa juuri siksi, että se on olennainen osa naisen seksuaalisuutta. Jokainen imettänyt äiti tietää, että se tuottaa äärimmäistä seksuaalista mielihyvää ja siksi ne, jotka kokevat imetyksensä päättyneen liian pian tai tietävät, etteivät saa enää uutta mahdollisuutta imettää voivat suhtautua asiaan katkerasti, jopa vihamielisesti. Miehet saattavat taas olla mustasukkaisia.

Imetyksen sijaitsemalla seksuaalisuuden osa-alueella en tarkoita paritteluviettiä tai sellaista, joka kiihottaa sukupuolielimiä. Näitä ohjaa naisella estrogeeni, joka on vastakohta imetyksen prolaktiinille ja oksitosiinille (hoivaamishormonit). Imetyksen naiselle tuottama (seksuaalinen) mielihyvä on tunnettu jo vuosikymmeniä. Nänni saa vauvan läheisyydessä erektion. Imettävä nainen kokee voimakkaita jälkisupistuksia ja joskus orgasmeja.

Mielikuva uhrautuvasta marttyyri-imettäjästä ei kannusta suomalaisia(kaan) imettämään enemmän tai pitempään. On tutkittu tosiasia, että seksuaalisesti itsensä kanssa sinut olevat naiset myös imettävät enemmän ja äärimmäisen tekopyhää väittää, että kukaan imettäisi pelkkien tilastotietojen takia tai vauvan parhaaksi.

Voiman artikkelissa puhuttiin ”kaappi-imetyksestä”. Naisen seksuaalisuuden monimuotoisuus on ollut kaapissa jo vuosituhannet ja imetyksen mystifioiminen ja rajaaminen pois siitä (miessukupuoleen liittymättömänä asiana?) jatkaa ikiaikaista linjaa feminiinisen seksuaalisuuden ”paheellisuudesta”.

Elina Särkkä

Toista lastaan imettävä äiti

_______________

Piristävää ja mielenkiintoista

Kiitokset Voima-lehdestä noin ylipäänsä. Mielestäni on erittäin positiivista ja piristävää että tällainenkin lehti löytyy Suomesta.

Käsiteltävät asiat ovat mielenkiintoisia ja hyvin käsiteltyjä. Ehkä välillä liiallinenkin innokkuus, aatteen palo ja tietyt asenteet paistavat tekstistä läpi, mutta missäpä lehdessä ei niin olisi? Varsinkin kun kyseessä on jossain mielessä aatteellinen lehti, näin saakin mielestäni olla.

Nimimerkki Marko

_______________

Antisemiitti-Luther?

Haluan puuttua lyhyesti Pertti Julkusen artikkeliin ”Perkeleellinen turpa” Voimassa 10/2006 ojentaakseni toimittajaa ja varoittaakseni Voiman toimitusta rotuvihan lietsomisesta.

Tiedän tuttavapiiristäni vasemmistolaisia, jotka yhdistävät Israelin politiikan entiseen eurooppalaiseen juutalaiskysymykseen. Nyt olen näkevinäni Pertti Julkusen artikkelin taustalla tällaista ajatuskulkua.

En ymmärrä, miten antisemiitti eli Luther ei olekaan antisemiitti, kun hänellä on hyvät perustelut rotuvihalleen. Jos juutalaiset luopuisivat uskomasta heidän olevan jumalan valittu kansa, mikä heistä enää tekisi juutalaisia? Luther voisi siis hyväksyä juutalaiset etnisen puhdistuksen ja uudelleenkoulutuksen jälkeen.

Ja mitä tulee juutalaisten syntyperällä ja ”jalolla verellä” pöyhkeilyyn, Pertti Julkusen olisi hyvä tietää, että verenperintöön perustuva paremmuus on puhtaasti germaaninen idea, antiikin kansoille esimerkiksi tuntematon.

Juutalaiset muodostivat omat, erilliset yhteisönsä, koska heidän oli noudatettava jumalansa heille asettamaa lakia. Jos Martti Luther on ollut sitä mieltä, että juutalaiset menevät keskenään naimisiin säilyttääkseen verensä jalouden, hän on kyllä itse natsien esi-isänä spekuloinut verenperintöteorioilla, jotka juutalaisia tuskin liikuttuvat.

mainos

Matias Forss

_______________

Lisää Julkusta

Kiitos Pertti Julkuselle erittäin rohkeista ja älykkäistä Luther-kirjoituksista Voimassa 10/2006. Lisää Julkusta kehiin!

Aleksi Haapanen

_______________

Vuosikymmenen novelli

Numerossa 9/2006 julkaistu Sari Harsun ”Mitä lehmä tekee” on ehkäpä paras novelli mitä olen lukenut kymmeneen vuoteen.

Mika Räsänen

_______________

Huumeiden puolesta?

Onko mainio Voima-lehti ollut aina näin huumemyönteinen? Viimeisimmässä numerossa kun oli sekä nimikaimani kannabisjuttu että Jerusalem-valokuvissa heroiinin käyttäjä.

Totta kai huumeiden käyttäjätkin ansaitsevat tulla kuulluiksi, mutta olisi harmi, jos muuten erittäin tärkeitä juttuja kirjoittava lehti voidaan jatkossa leimata pelkäksi hörhölehdeksi huumejuttuineen.

Meri Martikainen, toimittaja, Karjaa

_______________

OIKAISU

Voiman 10/06 taitossa tapahtui ikävä kömmähdys. Kuten monet tarkkasilmäiset lukijat huomasivat, Satu Hassin ilmoitukseen (sivulla 9) oli päätynyt Esko Seppäsen teksti, joka löytyi myös Seppäsen omasta ilmoituksesta (sivulla 52). Korjattu versio Hassin ilmoituksesta löytyy osoitteesta: www.satuhassi.net/puheet/voima1206.html. Voima pahoittelee virhettään.

_______________

Voima

  • 9.9.2009