Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman lukijoita askarruttavat muun muassa tädin koru & mummojen ja lapsien yksinäisyys.

Kiitos hyvästä lehdestä

Voimassa 9/07 julkaistu artikkeli Työn vaarat on oikein sopiva kirjoitus työnvälityksen seinään. (Myös terveyskeskuksen.)

Sanon tämän sillä, kun työhommissa 80-luvulla sain asbestia keuhkoihini ja työterveyslaitoksella todettiin ammattitaudiksi niin nyt vakuutusyhtiön lain mukaan minä joudun käymään arvauskeskuksessa jossa lääkäri epäilee, että se on muuttunut astmaksi ja määräsi kahden viikon ajaksi puhalluskokeita kotonani.

Tulee tässä mieleen kun happi ei riitä edesmenneen isäni viisaat sanat ”tehköön ne työt ketkä ne on keksinytkin”. Jos ei pystytä valvomaan asbestinpöllyttäjien touhuja eikä vakuutusyhtiö maksa mitään korvauksia vaikka on selvää näyttöä niin olisi kirveellä töitä.

Kiitos Kenraali äly, sinulla on älyä.

Pertti Kivi

_______________

Miessotilaiden surusta

Mira Karjalainen kirjoittaa artikkelissaan Välitiloja, miten ”miesten ja erityisesti miessotilaiden suru ja itku puuttuvat tyystin sotakuvastosta.” Tämä väite on tietenkin täyttä roskaa, kuten jokainen sotajournalismiin perehtynyt tietää. Virheellinen väite esitetään, koska sen kautta haetaan tukea omalle yhteiskunnalliselle agendalle.

Mutta ei siitä sen enempää. Haluaisin tuoda esille sen, että on erittäin ärsyttävää lukea muutoin ajatuksia herättävää ja oivaa lehteänne, kun – toistuvasti – muutoin ansiokas sisältö pilataan tälläisillä aatteellisilla kompastuksilla. Vaikutus on sama, kuin kanttarelleja syödessä osuisi hiekanjyväseen. Kun vielä kyseessä on sama kirjoittaja, joka aiemminkin on kompuroinut faktoissaan, toivoisi lehdeltänne parempaa kykyä itsekritiikkiin. Luen tietysti jatkossakin Voimaa, teette miten teette. Teillä olisi kuitenkin mielestäni potentiaalia parempaankin.

Henri K.

_______________

Opi perusasiat!

Päätoimittaja Kimmo Jylhämö kirjoitti Voima-lehden 9/2007 pääkirjoituksessa, että Venäjän väliaikainen hallitus olisi palauttanut kesällä 1917 vallan Venäjän tsaarille.

Tsaari oli siirretty syrjään jo kevään vallankumouksen yhteydessä. Jylhämö on kai jo saanut kuulla tästä lapsuksesta, mutta tulkoon vielä kerran.

Mikko-Olavi Seppälä

_______________

Pitäisikö mummot ja lapset jättää yksin?

Lehdessänne 9/2007 oli juttu Kelvoton hyvän mielen kampanja. Siinä kritisoitiin hyväntekeväisyyskampanjaa, jonka avulla pyritään saamaan vanhuksille ulkoiluttajia ja lapsille leikittäjiä. Kritiikissä esitettiin, että tällä tavalla julkisesti myönnetään se, että ”yhteiskunnalla ei ole varaa eikä halua rahoittaa näitä palveluita”.

mainos

Ensinnäkin, me varmaan kaikki tiedämme, että yhteiskunnalla ei ole varaa kaikkeen. Mutta toimittaja vetää vähän nopean johtopäätöksen olettaessaan, ettei haluakaan ole. Kyllä yhteiskunta varmaan haluaa kaikkea hyvää kaikille. Jokainen realisti tajuaa, että vaikka kuinka tätä haluaisi, niin yhteiskunta ei voi kaikille kaikkea antaa.

Henkilökohtaisesti minua kuitenkin jäi pohdituttamaan se, että minulla on kummilapsi Afrikassa, olen lahjoittanut rahaa kehitysmaille ja olen jopa lahjoittanut artikkelissa mainittuja lehmiä ja vuohia.

Samalla logiikallahan tämä tarkoittaa sitä, että olen huomaamattani hyväksynyt ja legitimoinut sen, että valtiolla ei ole varaa eikä myöskään halua panna kehitysapuun niin suuria summia kun olisi tarvis – tai edes niin suuria summia mihin on sitoutunut.

Tällä logiikalla minun pitäisi lopettaa moinen puuhastelu ja jäädä odottamaan sitä aikaa kun valtiolla on niin paljon rahaa, että kehitysmaat saisivat riittävästi taloudellista tukea Suomen valtiolta.

Ja Tampereella Kauppakamarin ja Elinkeinokeskuksen pitäisi jäädä odottamaan sitä, että yhteiskunnalla on varaa palkata kävelyttäjiä ja leikittäjiä mummoille ja lapsille. Veikkaanpa, että odotellessa käy niin, että lapset ovat aikuisia ja mummot manan mailla…

Mitäs sitä välittää näistä tämän hetken ihmisistä, jos periaate on tärkeämpi.

Heidi Siekkinen

_______________

Miksi täti tarvitsi korun?

Kuluttaja-täti Imagesta kertoi ostaneensa laillisesti norsunluisen rannerenkaan vaikka norsunluukauppa on kiellettyä kaikkialla. Oli kuinka hyvänsä, kysyntää se lisää jos sitä mainostetaan. Ja kysyntä tyydytetään joka tapauksessa laittomasti.

Kysy tätiltä, miksi se tarvitsi juuri norsunluista korua?

Surku

_______________

Voima on pettymys

Idealistinen eikä avarakatseinen lehti. Yksipuolista sanomaa. Petyin, odotin enemmän, lukiessani jakelukanavat. Peruskoulun käynyt.Tosin jatko-opiskellut, mut ei riitä älli, näin ykspuoliseen informaatioon.

Anne Jokisaari

_______________

Frontex pelastaa pakolaisia

Arvoisa toimitus.

Parhaat kiitokset lähettämästänne lehdestä. Luin suurella mielenkiinnolla sivulla 17 olevan artikkelin Frontexista. Sen kielteinen sävy tietenkin yllätti minut. Ymmärrän hyvin rajavalvontaan liittyvät eri aspektit. Kohtaan niitä kansainvälisissä yhteyksissä joka päivä.

mainos

Olisin kovasti arvostanut sitä, että olisitte tarkistaneet artikkelissa olleet asiavirheet. Nämä koskivat lähinnä yhteisiin operaatioihin osallistuvia maita. Suomi ei suinkaan ole ollut ainoa Välimeren alueen ulkopuolinen maa, joka on osallistunut operaatioihimme. Paine Frontexin budjetin lisäämisestä vuodelle 2008 on tullut Euroopan Parlamentilta, ei virastolta.

Tiedätte, että Välimeren alueen rajavalvontaoperaatiot ovat olleet hyvin suuressa määrin luonteeltaan etsintä- ja pelastusoperaatioita. Tämä johtuu rikollisorganisaatioiden omaksumasta tekotavasta, joka ei anna mitään arvoa ihmishengelle.

Frontexin rajavalvontaoperaatioiden aikana on onnistuttu pelastamaan tuhansia ihmishenkiä. Jos lehti kutsuu tätä kalliiksi farssiksi, olen siitä lähinnä surullinen.

Olen käytettävissänne, jos katsotte tarpeelliseksi antaa kattavamman kuvan viraston toiminnasta. Yhteisten operaatioiden lisäksi Frontexilla on monia muitakin toimintoja, kuten koulutus sekä tutkimus ja kehittäminen. Frontex on eurooppalainen koordinaattori. Jäsenvaltiot kantavat jakamattoman vastuun rajavalvonnasta.

Lisätietoja saatte osoitteesta www.frontex.europa.eu. Parhain terveisin,

Ilkka Laitinen, Frontexin pääjohtaja

_______________

Muistakaa pieninäyttöisiä!

Tosi mageet vastamainossivut! Ainut ongelma on, että gallerian mainoksia on melko mahdotonta katsella 12” läppärin näytöllä. Teillä toimituksessa on tietysti tosi isot näytöt, mutta nää sivut on varmaan tarkoitettu muillekin.

Leena Hernesniemi

Toimitus vastaa

Sivulta löytyvät vastamainokset voi “raahata” kuvankatseluohjelmaan, jolloin niitä voi tarkastella haluamassaan koossa.

_______________

Toisia & toisia

Medioita on kahdenlaisia. Toiset haluavat meidän viihtyvän maailmassa jota emme ymmärrä. Toiset haluavat meidän ymmärtävän maailmaa jossa emme viihdy.

Antti Salmela

_______________

Voima

  • 9.9.2009