Lukijaposti

Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman lukijoilla on asiaa vegaaniudesta, Voiman pisteestä ja levyarvosteluista. Muun muassa.

Piste i:n alla

Huomauttaisimme, että lehtenne nimessä i:n piste on joutunut väärälle puolelle logoa, äidinkielellisestihän se on väärin. Toivoisimme pikaista korjausta asiaan, kiitos jo etukäteen!

tulevaisuudesta huolestuneet yksinhuoltajaäidit

_______________

Tosi nipoa

Kimmo Jylhämö, tämä on mielestäsi ehkä tosi nipoa, mutta minun on pakko laittaa tämä viesti. Olet kirjoittanut artikkelin Voimassa 05/2007 otsikolla Tupla vai kuitti? Muutenkin, mutta ainakin isoäitini Kirsti Rautiaisen, joka veti ohjelmaa 30 vuotta, puolesta korjaan, että ohjelman nimi oli (ja kohta taas on) Tupla TAI kuitti, ei Tupla VAI kuitti. Aika lepsu virhe, jonka artikkelin nopeasti läpi luettuani huomasin ainakin 3 kertaa, otsikko mukaanlukien.

Sara Bensky

Kiitos

Santeri Lanérin kirjoittama Linux luokkaan Voimassa 4/2007 oli aivan loistava ja hyvä esimerkki siitä, mitä Linux on. Lämmittää mieltä lukea näinkin positiivisia kokemuksia Linuxiin siirymisestä.

Ilkka Jylhä

_______________

Hienoa

HIENOA, että jossain suomalaisessa mediassa on vihdoin julkaistu tuo Ahtisaari-juttu! Sääli vain, että Kimmo Jylhämön käännös ei ollut mielestäni kovin hyvä. Mutta kyllä siitä asian laita käy hyvin ilmi.

Olen kahteen otteeseen yrittänyt kommentoida Ahtisaari-vastaisesti Iltasanomien nettikeskustelussa, toisella kertaa tuota alkuperäistä juttua lainaten ja siihen viitaten, mutta kirjoitustani ei julkaistu.

Olen myös kirjoittanut lyhyen mielipidekirjoituksen aiheesta jo vuosi sitten Tarja Haloselle, mutta presidentin kanslia ei edes kuitannut viestiä luetuksi, eikä minkäänlaista vastausta ole koskaan tullut.

Uskon, että monilla serbeillä olisi aiheesta todella paljon sanomista, jotka voisi jalostaa ihan julkaisukelpoisiksi kommenteiksi, mutta he ovat nyt jo tottuneet ja alistuneet siihen ajatukseen, että länsimedia sensuroi säännönmukaisesti heidän poliittisesti ”sopimattomat” kirjoituksensa.

Mielestäni on todella tragikoomista, että 90 prosenttia suomalaisista odottaa Ahtisaaren Nobelia kuin kuuta nousevaa, kun häntä kritisoiva media miltei tyystin puuttuu, tai toisin sanoen mikään suomalainen varteenotettava lehti ei (tyhmyyttään) suostu osallistumaan Ahtisaaren kritisointiin.

Kiitos vielä kerran!

Jani Mäkinen

mainos

_______________

Kiitos mainiosta verkkoversiosta

Olen lehtenne innokas lukija ja luulin et joudun täälla Irlannissa ollessani olemaan ilman Voimaa, mut niin ei käynytkään! Hyvä et netissäkin on jutut kunnolla eikä vaan otsikoita. Niin ja tietysti ovat juttunne muutenkin täyttä asiaa, kiitos!

Hanna

_______________

Järkyttynyt

Olin suorastaan järkyttynyt, etten voi edes Voiman tilaajana löytää nettisivuiltanne mainioita vastamainoksia. Eikö teillä todellakaan ole niitä tallessa ja koottuna jossain?

Minttu Hapuli

_______________

Naurettavaa

Voimassa 5/2007 kiinnitin huomioni Jukka Vuorion tekemään levyarvioon Lapkon uusimmasta Young desire -levystä.

Levyarvostelussa ei kommentoida ollenkaan levyä. Tai sanotaanhan siinä, että ”Ville Malja peittää kasvonsa mikä on hyvä levyä ajatellen”. Arvostelussa kiinnitettiin mielestäni kaikki huomio ulkomusiikillisiin seikkoihin ja arvostelija toi selkeästi esille oman mielipiteensä yhtyeestä eikä keskittynyt kommentoimaan itse levyä.

On ikävää huomata, että Suomessa on vielä levyarvostelijoita, jotka kommentoivat levyä sitä kuuntelematta. Lisäksi esitetyt vertailut esimerkiksi HIM:iin olivat mielestäni naurettavia

Naurettavaa

_______________

Lisää Voimaa!

Kemiöön jakelemaan voimaaaaa? =) Paras lehti!

Sofie Gustafsson

_______________

Vankiloiden kurjuudesta

mainos

Luin Voimasta 05/2007 jutun vankilan kurjuudesta, ja oli pakko pistää vähän vastavetoa juttuun. Ensimmäiseksi sattui silmään istumisen syy, eli sakot.

Summa itsessään ei ole suuri. Ennen kuin sakot menevät muuntoon, eli istumiseksi, siinä menee hyvän aikaa, rahat olisi voinut kerätä kasaan. Sitten kerrottiin, paljonko se maksaa yhteiskunnalle, eli meille jotka emme istu vaan teemme työtä. Kyllä täytyy sanoa, että on otsaa lähteä muutaman sadan sakkoja istumaan, jotta voi keksiä valittamista!

Myönnän, että jutussa oli ihan aiheellistakin kommenttia, mutta paljon oli asioita, jotka todellakin pistivät miettimään, että ei taida tyttö tietää, että vankila on kuitenkin vankila, ei mikään mukavuuslaitos, eikä sinne mennä kuin hotelliin. Vankilaan joudutaan.

Ja kun miettii tämän päivän vankiloita, ja sitä, miksi siellä ollaan, ei lienee epäselvää, miksi toiset lihoavat. Tarkennukseksi edelliseen voin kertoa, että huumeet ja päihteet eivät ole ravintoa, joten kun ihminen lopettaa niiden käytön, tapahtuu yllättävää painonnousua, kun alkaa ruoka maistumaan, eikä sitä kyllä helpota mitenkään psyykelääkkeiden syönti.

Liikuntaa on jokaiselle vangille saman verran päivässä, joten siinä ei mielestäni ole mitään ihmeellistä, jos saat liikkua vähemmän kuin normaalisti, olethan saanut tuomion. Moni psyykepotilas ei pääse osastolta ulos moneen kuukauteen ja ei saa edes värikyniä, jottei saisi liikaa virikkeitä.

Mutta on jutussa oikeitakin asioita, ei käy kieltäminen, kuten ruoka, vessat ja lääkärin puheille pääsy. Tuomiosi oli kuitenkin sakoista johtuva, eli istuttava aika oli tarkasti selvillä ja lyhyt. Onhan se hienoa, että puolustaa omaa vakaamustaan ja lähtee vaikka linnaan, mutta olisiko kuitenkin mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin ilman rikosta?

Anarkismi on typerää, se herättää enemmän paheksuntaa kuin hyväksyntää, ja paheksunnalla ei pitkällä tähtäimellä pääse eteenpäin, päinvastoin.

Enemmän minuun puree kuvat ihmisoikeusrikkomuksista, kuin anarkisti-eläinaktivistin pakoon päästämistä, kuolleista minkeistä tai ketuista. Todellista eläintensuojelua. En minäkään tapa porvaria, vaikka se minua riistääkin.

Pitää käyttää myös päätä, ei pelkkää energiaa, jos haluaa vaikuttaa positiivisesti, siinä ilmainen vinkki! Eikä tarvitse lusia, ei ainakaan Suomessa!

Anne Martin, Helsinki

_______________

Vegaanius lähtee hakkaamalla

En ole aikaisemmin tutustunut julkaisunne sisältöön, mutta nyt luin vahingossa artikkelinne ”Kirje vankilasta” ja en voi kuin ihmetellä, että elämmekö tosiaan samassa maailmassa. Kyse on jumalauta vankilasta, sinne laitetaan ihmiset rangaistuksena vääristä teoista, ei lomailemaan valtion kustannuksella.

Eikö nykynuorisolla ole tosiaan muuta tekemistä kuin valittaa turhasta, vai onko tässä kyse vain muutaman syrjäytyneen luuserin huonosta pilasta? Maassamme olot vankiloissa ovat hyvät, jopa liian hyvät. Valititte vegaanivaihtoehtojen puutetta vankiloissa, noh tässä teille uutisväläys: Vegaanius lähtee lapsesta (tai teini-ikäisestä pikku tytöstä) hakkaamalla.

Vegaanius on itseaiheutettu vaiva, aivan kuten huumeiden käyttökin, eikä kumpaakaan tietenkään tule hyväksyä vankiloissamme, sillä vankilan ensisijainen tarkoitus pitää olla vankien palauttaminen yhteiskuntaan tarpeellisina ja kohteliaina jäseninä.

Ei esimerkiksi vegaaneina, huumeiden käyttäjinä, kettu-tyttöinä(lol) tai muina käsittämättöminä anarkian ja pahuuden edustus muotoina, jotka keskittävät voimavaransa vain yhteiskunnan nakertamiseen ja lahottamiseen sisältäpäin.

Kunnollinen ihminen

Lisää vegaani vankilassa -keskustelua löytyy osoitteesta:

http://plaza.fi/muropaketti/bbs/t492246

_______________

Vetoomuskortissa vääriä tietoja

Voiman 4/2007 vetoomuskortissa väitetään, että ”vuosina 2007–2011 Euratomin budjetti on 550 miljoonaa euroa vuodessa, joka käytetään ydinteknologian kehittämiseen ja edistämiseen. Samaan aikaan EU osoittaa yhteensä ainoastaan 168 miljoonaa euroa vuodessa uudistuvien energiamuotojen ja energiansäästöohjelmien kehittämiseen”.

Eihän tuo pidä alkuunkaan paikkaansa. Tuo 550 miljoonaa näyttäisi olevan EU:n seitsemännen puiteohjelman Euratom -osuus, josta suurin osa menee fuusiotutkimukseen. Fissio- ja säteilysuojelututkimukseen on varattu viiden vuoden aikana 287 miljoonaa euroa eli noin 57 miljoonaa euroa vuodessa.

Samaisessa seitsemännessä puiteohjelmassa osoitetaan energiaosiossa uusiutuvien energialähteiden tutkimukseen suoraan 2,3 miljardia euroa. Millä matematiikalla 2,3 miljardia jaettuna viidelle vuodelle tuo tulokseksi 168 miljoonaa?

Onkohan taas jäänyt kotiläksyt tekemättä, kun oli niin kova kiire saada addressi?

Tero R

_______________

Voima

  • 9.9.2009