Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman lukijoiden painavat sanat.

Voi pyhä lehmä!

Vai autonrenkaitten tyhjennystä, ja maailma pelastuu! Heh, ei enää kapeampaa ajatusmaailmaa löydy? Entä jos se auton omistaja tarvii autoa hädän hetkellä, eikä pääsekkään liikkeelle, joku kuolee, kuka kantaa vastuun? Olisiko muita typeriä ideoita.

Pete

_______________

Voima olkoon kanssamme, mutta…

Hämmennyn lehden uudesta (?) linjasta, johon näyttäisi kuuluvan ”taiteilija” Teemu Mäen toimiminen kolumnistina. Mitä häh, voisi fiksumpi kysyä; Mäki on parhaimmillaankin käsittääkseni eläinrääkkääjä, ja viimeksi kun tarkistin, se ei ole taidetta.

Miksi näinkin fiksun lehden toimitus kokee haluavansa tulla nähdyksi moisen sakan seurassa..? Tai ehkä kyseessä onkin joku toinen Mäki, joku saman niminen ja näköinen, mutta vähemmän kuvottava (pliis)?

Sini

_______________

Jari Tammiselle

Tuo teidän ”rengaspuhkomisohjeenne”!!!?

Siinä täyttyy kriteerit kiihottamista kansakuntaa vastaan erityisesti, jos liikenteessä teidän takia tapahtuu esim. onnettomuus, vaikka nyt suuronnettomuus syystä. että hevosiaan citymaasturilla hinaava vaimoni ei huomaakkaan renkaitten tyhjentymistä tai te teknikan professorit ette olekkaan osanneet hommaa oikein tai olette tulleet häirityksi ja homma siis tyritty, josta seurauksena esim. vaimoni ajaa rekkani alle joka ADR-kuormassa.

Noh ei siinä mitään, loppuupahan raskas työ omalta osaltani ja alkaa pitkä yö… Ei haittaa itseäni sen jälkeen.

Uskon että entinen luokkakaverini lukioajoilta, valtionsyyttäjä Mika Illman mielellään tutkii tätä asiaa pidemmälle, ja toivon syvästi myös niin.

Tammisen Jarille… häpeän isoisän ratkaisua vaihtaa nimensä täksi ja harkitsen alan vaihtoa jo tämän perusteella.

Kukas sitten Jarillekkaan paskapapereita kauppaan tuo tai vedenpuhdistuslaitokselle kemikaaleja?

Terveisin mitta se on työläiselläkin.

Mika Tamminen

Turku

mainos

_______________

Tervehdys

Olen Voima-lehden tilaaja. Lehtenne on helvetin hyvä!

Ilkka

_______________

Suuri kannabisnumero?

Nyt kun kaikki suuret valtakunnalliset lehdet alkavat julkaisemaan jokakeväisiä propagandapläjäyksiä kannabiksen vaaroista yhteiskunnalle sekä kansalaisille, tahtoisin tiedustella olisiko seuraavassa Voimassa mahdollista nähdä juttu jossa käsiteltäisiin esimerkiksi 3.5. järjestettävää hamppumarssia? Ajatuskin ”suuresta kannabisnumerosta” Voiman jakelupisteissä saa ainakin minulle hymyn huulille. Kannabiksen vaarattomuudesta kun löytyy niin paljon oikeasti varteenotettavia todisteita, että näiden faktojen saaminen myös tuulipukukansan tietouteen olisi vain hyväksi.

Onnittelut muuten ihan loistavasta lehdestänne, arki olisi paljon harmaampaa ilman teitä.

Nikolai

_______________

Lämmin kiitos

Olen autistin äiti eli luen autismia käsittelevät artikkelit poikkeuksellisen kriittisesti.

Veeti Nevalaisesta kirjoitettu juttu oli hieno! Neurotyyppinen ei voi koskaan täysin ymmärtää, miten autisti ajattelee, mutta tässä artikkelissa toimittaja oli päässyt hyvin lähelle.

Lämmin kiitos tekstistä, jonka kaltaisia toivoisin lisää.

Sanna

_______________

Aspergerin syndrooma on erilainen

Olisi ollut mukavaa, jos Veetistä olisi kirjoitettu enemmän sävyyn ”erikoinen tyyppi” kuin ”asperger-henkilö”. Minulla on AS, ja niin myös lukuisilla ystävilläni eikä kenelläkään meistä ole lähelläkään noin vaikeita oireita (kuten ettei voisi mennä pankkiin miettimättä asiaa kuukautta). Tuossa on mahdollisesti kyse jostakin muusta kuin AS-oireesta, paniikkihäiriöstä tms.

Aspergerin syndroomasta tiedetään valitettavasti todella vähän, ja Voiman kirjoittama artikkeli antaa erittäin vääristyneen kuvan tästä monimuotoisesta oireyhtymästä. Itse olen töissä, seurustelen, teen taidetta, kävelylenkkejä, harrastan tanssia ja baareissa istuskelua kavereiden kanssa. AS näkyy minussa lähinnä aistiyliherkkyytenä, ylisiisteytenä sekä herkkyytenä stressille. Meitä ns. normaalia elämää viettäviä AS-henkilöitä on paljon, eikä kukaan tiedä meistä mitään.

Voima olisikin voinut tehdä artikkeliin pienen palstan muistakin AS-henkilöistä, tai siitä miten oireet yleensä vaihtelevat ja eri ihmisissä näkyvät. Esim. bussissa matkustaessa useimmista AS-ihmisistä on inhottavaa, jos vieraat ihmiset koskevat heitä ohimennen hipoen.

mainos

Säpsähdysreaktioita jäädään ihmettelemään, koska aistiyliherkkyydestä ei tiedetä mitään. Veetin tarina on ennen kaikkea ihmisen tarina, ei AS-henkilön – hän ei edusta tätä kirjavaa joukkoa, ja esim. hänen seksuaalisuudessaan kohtaamansa ongelmat eivät millään tavalla liity AS-oireyhtymään.

Juulia

_______________

Veeti ja sairaus

Hanna Nikkanen on nerokkaan alitajuisesti oivaltanut, mistä sairauskäsitteessä on kysymys (Voima 03/2008). Aspergerin syndroomasta tullee vakavasti otettava sairaus, jos/kun siihen löydetään sopiva hoitomuoto. Sitä ennen ”sairaudesta” on hankala hyötyä rahallisesti.

Ilari Imppola

_______________

Kiitos

Lämmin kiitos Viimeiset torpparit -artikkelista. Se oli vuoden paras ja tärkein lehtijuttu.

Sami H.

_______________

Miten kävi vegaanin?

Voimassa oli melkein vuosi sitten lyhennelmä kantelusta oikeusasiamiehelle liittyen Hämeenlinnan vankilan naistenosastolla tapahtuneeseen vegaanin kohteluun. Mitenköhän tällekin asialle loppujen lopuksi kävi? Tuli vaan mieleen, kun uusimmassa numerossa oli aiemmin haastateltujen tyyppien jatkoseurantaa. Tästäkin jutusta olisi samalla tavalla kiva tietää, että mitä oikeusasiamies lopulta teki.

Kiitos hienosta lehdestä!

Tomi

Toimitus vastaa

Oikeusasiamies ei ole vielä käsitellyt vegaanin asiaa. Hänen saamansa tiedon mukaan voi kestää vuoden tai kauemmin ennen kuin asiaan saadaan päätös.

_______________

Pakkopullaa nutalla

Thank-yous nuorisotalojen ala- ja yläasteikäisten leipomisartikkelista! Se kun on nuorisolautakunnan poliittinen ohjelma. Helsingin 10–18-vuotiaiden nutaohjelma: pakkopullaa…

mainos

Oranssin ja valtaajaporukoiden autonomia/sosiaalikeskus on oma ideologia, joten miksi nämä porukat haluavat sekaantua alaikäisten ohjelmiin? Eikö yli 18-vuotias jo halua irtaantua nuta-linjauksista? Kuinkahan monella Oranssin jäsenellä on se pakollinen nuta-jässäri?

Helsingin kaupunki aina maksaa Oranssin viulut, joten Vantaa ja Helsinki voisivat ottaa Vernissan takaisin kansalaisaktiiveille tyypeille.

Sylvi M.

_______________

Tiibet on Kiinassa

Voima-lehdessä 03/2008 kirjoitettiin tuntematta historiaa maantieteestä. Tiibet on kuulunut Kiinaan ainakin yli 200 viimeistä vuotta. Imperialistiset valtiot kuten Englanti ja Japani ryöstivät sen väliaikaisesti.

Ehdotan tässä että hirviö USA ja sen liittolaiset, mukaanlukien muuan Finlandia, suljetaan olympialiikkeestä, vaikkakin on huomattava, että nykyinen liike toimii dopingammattiurheilun liikkeenä.

Tämä on totta

_______________

Voima

  • 9.9.2009