Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijat purnaavat ja kiittävät.

Oikaisu

Voimassa 10/2008 julkaistuun graffitijuttuun ”Antityyli burnaa” oli lipsahtanut väärä kuvateksti. Sivun ylälaidan kuvassa ei suinkaan esitelty klassista tyyliä, vaan kolme aivan erityylistä teosta.

Lisää töhryraatia Fifissä, fifi.voima.fi.

Voiman toimitus

_______________

Hyvä juttu!

Ahtisaari-juttu Voimassa 9/2008 oli hyvä. Siellä missä Ahtisaari pyörii kuolema ja raha on läsnä.

Timo

_______________

Mistä helvetistä?

Mistä helvetistä ne vastamainokset julisteina voi katsella?

Olen tässä surffaillut kohta tunnin, mutta en löydä. Tyhmä minä!

Pentti

_______________

Toimitus vastaa

Mene sivulle www.voima.fi. Juttuvalikon ylimpänä on otsikko Voiman vastamainoksia nyt julisteena. Sen alta löytyy linkki pdf:ään, jossa esitellään kaksi myynnissä olevaa vastamainoksista valikoitua julistevalikoimaa.

Jos haluat muuten vain tiirailla Voiman vastamainosgalleriaa, löydät sen osoitteesta fifi.voima.fi. Klikkaa ylävalikon oikeasta laidasta kohta Adbusters.

_______________

Miksi Volvo?

mainos

Volvo-juttu on kaikkinensa tosi hyvä. Mutta, miksi ette tee vastaavaa Toyotalle? Toyota on valmistanut ja myynyt eniten maailmassa näitä ympäristötuholaisia (yli 100 miljoonaa). Siinä on tarpeeksi hyvä peruste tökkiä putiikkia. Vai ei vai?

Sten

_______________

Loistava kirja-arvio

Ville Lähde kiteytti Fifissä mainiosti Iain M. Banksin kirjan Matter hyvät ja huonot puolet. Huomasin voivani allekirjoittaa lähes kaiken minkä hän sanoi. Juttu oli lisäksi hyvin strukturoitu ja helposti luettava. Odotan innolla hänen seuraavaa arviotaan!

Sebastian

_______________

Lopetin tilaamisen

Lopetin juuri lehtenne tilaamisen, koska en ole törmännyt hampusta kertoviin juttuihin viimeiseen vuoteen , homoista ja lesboista kylläkin. Miksi vaikenette maailman tärkeimmästä kasvista joka on USA:n 30-luvun propagandan takia kielletty vieläkin? Onko mennyt ohi, että hampusta on mahdollista valmistaa n. 50 000 tuotetta, paperista muoviräjähteeseen?

Hamppu on nopeakasvuinen ja runsassatoinen C4-kasvi. C4-kasvina se sitoo ja yhteyttää hiilidioksidia kaksin- tai kolminkertaisen määrän mihin tahansa muihin kasveihin (myös puihin) verrattuna. Vaatimattomissakin oloissa viihtyvä hamppu ei vaadi keinokastelua, keinolannoitteita tai torjunta-aineita. Päinvastoin, hamppu suojaa itseään ja ympäröiviä kasveja rikkaruohoilta ja hyönteisiltä. Tämä säästää huomattavia määriä luonnonvaroja.

Haloo! Tässä vasta alkua. Lehtenne on turhaakin turhempi mainosroska. Keskittykää asioihin joista olisi hyötyä edes joillekin!

Wilska

_______________

Vähän piilossa

Olen huomannut käyväni Fifissä aika paljon. Silti en huomaa uusia juttuja, koska ne tuntuvat olevan vähän piilossa. Olisi siis hienoa, jos kaikki uudet jutut ja myöskin kommentit näkyisivät vaikka jossain, varsinkin nyt kun Fifi on vielä alkuvaiheissa.

Ötökkä

_______________

Typerä juttu

Voiman 10/08 Oi, Alexander oli harvinaisen typerä juttu. Jos jutun kohteesta ei ole mitään sanottavaa, mutta tekisi mieli dissata kun se on inho tyhmä porvari, niin olisi parempi olla hiljaa. Tämmöinen ”porvarit on periaatteessa perseestä” -asenne ei oikeen riitä jutun aiheeksi ja juttu teki vain lehden naurettavaksi.

Hyvää talvenjatkoa muuten sinne toimitukseen, lehtenne jaksaa aina toisinaan piristää.

mainos

Erkki

_______________

Vastaisia mainoksia

Ottaisitte myyntiin voiman vastaiset mainokset.

Antti

_______________

Antakaa sille tikkari

Joo, ihan kivojakin ideoita/kommentteja tästä läpyskästä löytyy.

Yhtä asiaa en vain ymmärrä: miten on niin vaikeaa ymmärtää, että ihminen on kaikkiruokainen lihansyöjä sekä että talvella on kylmä, joilloin turkki on käytännöllinen vaatekappale?

Onko yllä mainitun ymmärtämisen vaikeus tulosta siitä, että finninaamaisella kirjoittajalla on liian monena karkkipäivänä tikkari jäänyt saamatta?

Tuomo

_______________

Peruutan tilauksen

Toivon, että voin peruuttaa Voiman tilauksen heti enkä joudu enää maksamaan tätä vuotta. Olette ajaneet lehtenne yhä enemmän marginaaliin ja sellaisten aiheiden pariin, joista en ole kiinnostunut. Lehtenne synkkyys ja toivottomuus on masentavaa. Miksi esitellä pahoja epäkohtia ja heittää ne lukijan silmille ilman toivon kipinääkään? Uutisointinne on pahempaa kuin radiouutiset.

Viimeinen piste minulle oli se kuvaus hautajaisista (Voima 9/2008) . Luin sen alle puoleenväliin, sillä se loukkasi minua syvästi. Siinä ei mikään eikä kukaan ollut pyhää eikä kunnioittamisen arvoista.

Toivotan lehdellenne ja teille kaikille parempaa uutta vuotta!

Maija

_______________

Arvon Voima-Lehti

Tulin Hesarin uutisen kannustaman tulin katsomaan mitä Voima-lehdelle kuuluu. Ei ole lehden analyysin taso noussut siitä mitä se ole vuosia sitten. Haluan kommentoida pääkirjoitusta ”Sosialismin aurinko nousee”. Siinä sotketaan lahjakkaasti käsitteitä ja suorastaan vääristellään totuutta. Valtiolla on olemassa omistajapolitiikka. Tietoa löytyy Googlaamalla ja osoitteesta www.valtionomistus.fi.

mainos

Eikö se ole vain omistajapolitiikan selkeyttämistä ja vahvistamista jos valtion yhtiöiden hallinta laitetaan yhden tahon alle? Mielestäni on.

Kun lukee kommentteja pankkitukiaisista (”pankkien sosialisoinnista”), niin kuulostaa siltä, että 1930-luvun laman opetukset eivät ole toimittajalla hallussa. Eikö silloin jenkkien hallituksen haluttomuus puuttua pankkien tilanteeseen vain syventänyt ja pidentänyt lamaa koska yritykset eivät saaneet rahoitusta liiketoiminnalleen? On tärkeää, että julkinen valta ei päästä pankkisektoria kaatumaan laman uhatessa.

Pankkituen suhteen tärkeämpi kysymys on se, miten pankkeja tuetaan. On tärkeä ymmärtää eri tukistrategioiden dynamiikka. Takaamalla pankin lainat pankit realisoivat kilpaa riskialttiit omaisuuserät pois. Lainat kotiutetaan, terveitä maksukykyisiä firmoja ajetaan konkurssiin, koska ne eivät pysty maksamaan kaikkia lainojaan nyt-heti-tänään. Seurauksena pankit pääsevät kyllä jaloilleen, mutta tuho reaalitaloudessa on valtava.

Regulaattorin haasteena on siis a) taata pankkijärjestelmän toimivuus, mutta myös b) estää epäterveet ilmiöt jotka vaikuttavat reaalitalouteen. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Näissä tilanteissa puhutaan aina valtavista rahasummista ja niitä kalastelee omaan taskuunsa jos mikäkin taho.

En ole missään nimessä ”täydellisen vapaan kapitalismin” kannattaja sillä se tarkoittaa täyttä anarkiaa ilman julkista valtaa. Historia on osoittanut moiset ”yhteiskuntamallit” epäinhimillisiksi ja elinvoimattomiksi, mutta onneksi usein lyhytikäisiksi.

Voima-lehden mustavalkoinen linja on kaikkea muuta kuin laadukasta analyysia. Yhteiskunnan ”säätämisessä” eli julkisen vallan käytössä on kyse lukuisista harmaasävyistä. Kirjoittamalla mustavalkoiseen tyyliin ”sosialismi nousee, kapitalismi kuolee” Voima tekee vain karhunpalveluksen laadukkaalle yhteiskunnalliselle keskustelulle, joka kuolee aivottomien apinoijien huutaessa kurkku suorana kahden sanan iskulauseita.

Niilläkö nämä äärimmäisen monimutkaiset ja -tahoiset yhteiskunnalliset ongelmat korjataan? Voi kunpa se olisikin niin helppoa.

Sinivihrein terveisin,

Jarno Pelkonen

DI, Peking

_______________

Voima

  • 9.9.2009