Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijat kommentoivat julkaisuja.

Olet kirjoittanut Voimaan (3/2008) LOISTAVAN jutun Aspergerin syndroomasta! Haluan koko sydämestäni onnitella Sinua siitä!

Pasi Asperger

______________

Kiitos artikkelista

Kiitos artikkelistanne italialaisesta psykiatrisesta hoidosta. Artikkelin kirjoittaja pohti lopuksi suomalaisen psykiatrisen hoidon tilaa ja tulevaisuutta. Liitteeksi oli laitettu Mieli 2009 -toimikunnan esitys uudeksi hoidoksi.

Monet mielenterveyskuntoutujat ja heidän omaisensa ovat huolissaan, kuinka alas psykiatrinen hoito aiotaankaan tässä maassa ajaa. Suunnitelmat sairaalapaikkojen vähentämisestä kuulostavat pahalta, koska nykyisinkin kuntoutujan on vaikea saada tarvitsemaansa osastohoitoa.

Lupaukset avohoidon lisäämisestä eivät vakuuta, koska on vielä tuoreessa muistissa, kuinka kävi viime laman aikana. Hyvää, riittävää avohoitoa ei ole pelkkä lääkereseptin uusiminen, vaikka se kuinka tapahtuisi ”matalan kynnyksen” terveyskeskuksessa.

Suomen johtavat mielenterveysjärjestöt ovat keränneet huhtikuun alusta lähtien nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan riittäviä mielenterveyspalveluja ja kuntoutujien äänen kuulemista päätökseteossa. Tuon adressin voi käydä lukemassa ja allekirjoittamassa Mielenterveyden keskusliiton nettisivuilla: www.mtkl.fi

Kirsi

______________

Pakkohoidosta

Pakkohoitoa on myös se, että ihmiset pakotetaan syömään lääkebisneksen myrkkyjä saadakseen esimerkiksi sairaspäivärahaa, eläkkeestä puhumattakaan. Niin sanotut lääkärit sanovat ihan suoraan, että jos et syö näitä, et saa etuuksia. Eikö tämän pitäisi olla lainvastaista? Esimerkiksi Tampereen mielenterveystoimistossa on niin sanottuina lääkäreinä tyyppejä, joilla ei ole mitään tekemistä ihmisen hoitamisen kanssa, vaan ovat selkeästi kiusaajia. Mielenterveyspotilaisiin kohdistettu väkivalta on yksi tabu. Hoitajissa löytyy väkivaltaisia seksuaalirikollisia, ja asiasta vain vaietaan. Suomen mielenterveyttä hoitaa häikäilemätön lääkebisnes, jonka myyntitykkejä psykiatrit ovat. Se siitä mielenterveyden hoidosta.

Yksi miljoonasta köyhästä suomalaisesta

______________

Onko Italia tärkeä?

Onko Italian mielenterveys 30 vuotta sitten tärkeämpi kuin oman maan orjatyövoiman käyttö niin kotimaassa kuin muualla, miljoonan kansalaisen köyhyysrajan alla kituuttaminen? Hallitus rikkoo perustuslakia ja toimii vetoapuna monikansalliselle riistokapitalismille, eikä kukaan haasta hallitusta oikeuteen perustuslain rikkomisesta. Missä mennään?

Kirjoittakaa siitä, missä Suomessa mennään nyt! Yritämme kirjoittaa mielipidesivustoille keskusteluihin näistä asioista, että edes joku uutisoisi, kun mediat eivät sitä tee. Entä yliopistot? Eikö sieltä pitäisi löytyä kannanottoja tilanteeseen?

Toinen miljoonasta köyhästä suomalaisesta

______________

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Ärtymystä, halveksuntaa, raivoa & vihaa

Siinä missä sosiaalijohdon korruptiota käsittelevät juttunne ovat lähinnä nostattaneet ärtymystä ja halveksuntaa Voutilaista ja Kokkosta kohtaa, synnytti Voimassa 6/2009 ollut ”Wanhan Sossun” kirjoitus suoranaista raivoa ja vihaa sossutätinä esiintynyttä kohtaan.

Sossusta vuokrarahat kerjäävänä satun tietämään, miten tarkkaan asiakkaita sossussa syynätään ja kuinka vaikeaa on saada edes se lakisääteinen perusosa.

Asiakkailta syynätään niin tarkkaan, että ”vedättäminen” on aika vaikeata, ellei mahdotonta. Epämääräinen vihjailu asiakkaiden ”oveluudesta” on täyttä paskapuhetta, jolla ilmeisesti yritetään vain siirtää huomio pois sosiaalijohdon ilmeisestä korruptoituneisuudesta.

Hämmästynyt

______________

Tiedon pimittäminen ärsyttää

Pidän lehtenne vastuunkantavasta otteesta. Toisinaan subjektiivisuus ja tiedon pimittäminen kuitenkin pistävät ärsyttämään yhtä paljon kuin minkä tahansa maakuntalehden pääkirjoituksien lukeminen.

Numerossa 6/2009 Jari Tammisen Ahneiden influenssa -artikkelin (s. 12) yhteydessä oli taulukko, jossa ei ollut otsikkoa eikä lähdettä, mistä se oli repäisty. Pisti (yllättävän) kovasti vihaksi, kun ei tiennyt, onko taulukko peräisin eläinaktivisteilta vai joltain suht puolueettomalta lähteeltä, saati että viitattiinko taulukolla Suomen, Euroopan vai maailman tilanteeseen.

Mielestäni todella alkeellinen ja ärsyttävä moka, ja kun vieläpä viereinen artikkeli käsittelee avoimuutta, rehellisyyttä ja luottamusta. Lehtenne pysyy mielenkiintoisena luettavana niin kauan kuin nostatte maailman epäkohtia esiin asiallisesti ja objektiivisesti.

Antti

______________

Toimitus vastaa

Virhe oli alkeellinen ja harmillinen. Tilasto on maa- ja metsätalousministeriön julkaisema, kuten artikkelissa viitataan. Se ei siis suinkaan ole peräisin kettutytöiltä taikka muilta eläintalouteen kriittisesti suhtautuvilta aktivisteilta. Taulukon yhteydessä olisi ehdottomasti pitänyt olla lähde mainittuna sekä pieni selitys sisällöstä. Myöskin maininta indeksilukujen käytöstä olisi ollut asiallista. Se olisi avannut taulukon myös sellaisille lukijoille, jotka eivät jaksaneet lukea artikkelia.

Jari Tamminen

______________

Hyvä Voima!

Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Paula Kokkosen (Voima 6/2009) ja muidenkin massoja tietoisesti harhaan johdattavien establishmentiin kuuluvien on saatava päähänsä myös viesti, että ”tyhmyys ei ole enää seksikästä”.

Reiska

______________

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kiitos jutusta ”Miljardin euron mies”!

Ihmettelen miksi valtakunnan sanomalehdissä ei esiinny tämäntasoista tutkivaa lehtimiestyötä (ja olen huolestunut). Olisipa Voimalla suuri joukko lukijoita. Kaikille kansanedustajille pakolliseksi! (Voisiko Voiman toimitus lähettää lehden jokaiselle eduskuntaan?)

Ainoa huomautus juttua koskien on toimittajan tapa kutsua haastateltavaa ”sä”-sanalla. Se särähtää korvaan huonolla tavalla. Toimittajan – jos mahdollista – tulisi pitäytyä yleiskielessä ja osoittaa kuitenkin arvostavansa haastateltavaa (siis teititellä tai vähintään käyttää ’sinä’-sanaa).

Kiitos silti!

______________

Toimitus vastaa

Voima toimitti vuosien ajan uusimman numeron jokaiselle kansanedustajalle, kunnes eduskunnasta ilmoitettiin, että kansanedustajille tulee jo riittävästi postia. Nykyään eduskunnan lehtisaliin lähetetään 50 Voima-lehden uusinta numeroa.

______________

Kieli miten sattuu

Hui, on vaikea lukea teidän kirjoituksianne, kun stilisointi on tehty kiireellä – ja siten kieli mitä sattuu. Laitan sen stilisoinnin piikkiin, kenties kirjoittajatkaan eivät osaa kirjoittaa oikein, kun pitää korjata. Kahden jutun perusteella tehty kommentti. Luepas itse!

Pike

______________

Missä?

Missä aito ihmisyys ja välittäminen tässä maassa?

Natsimaan asukas

______________

Enemmän politiikkaa kuin asiaa

Yleensä olen tottunut pitämään lehteänne sellaisena, jossa on enemmän politiikkaa kuin asiaa, mutta ainakin heinä-elokuun numero teki poikkeuksen sarjassa. Etenkin Pää kuumana ja En tahdo hoitojanne & Vain rikkaat hoidetaan olivat loistavia juttuja. Kannattaa edelleen siis ottaa lehtenne kirjastosta.

Satu

______________

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Meissä on voimaa

Kehottaisin kaikkia valveutuneita Voiman lukijoita kirjoittamaan tietoa, asiaa ja mielipiteitä muillekin keskustelufoorumeille, esimerkiksi Elli Plaza tulee nyt mieleen, missä turhautuneet yrittävät keksiä tikusta asiaa tyhjän elämänsä täytteeksi. Siellä saattaisi joku idea lähteä itämään, kun asian oikein osaisi esittää. Jos pyörimme vain pienissä omissa ympyröissämme, menee paljon hukkaan. Yritetään vaikuttaa kaikilla areenoilla.

Keskustelija

______________

Voima

  • 9.9.2009