Lukijaposti

Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijat ovat tehneet huomioita ja raportoivat täällä.

Hyvä kolumni

Teppo Eskelinen kirjoitti hyvän kolumnin (Voima 2/2009) bruttokansantuotteesta (BKT). Mieleeni tuli että ovatko finanssimiehet miettineet sitä, että ihmisten ekologisoituva käyttäytyminen vähentää BKT:tä. Kun kierrätetään, uustuotanto vähenee, kun käytetään joukkoliikennettä, autoteollisuus ja polttoaineteollisuus vähenevät. Vanha vitsi BKT:stähän oli, että se nousee kun kunnan A järvi saastuu. Miksi? Koska kunnan A asukkaat matkustavat kuntaan B uimaan. Kun vihreä toiminta lisääntyy tarvitaan, kuten Teppokin totesi, uusia mittareita kertomaan missä mennään.

Topi

_______________

Lagos is not boring

One of your reporters said (Voima 4/2009, Afrikan tähti) that ”Lagos on suurlähettilään mukaan helvetin esikartano”, which I have been told means Lagos is boring. Where did she go in Lagos, and found  boring? May be she went to those reserved areas, those places were the people that stole Nigeria’s money live. If that is the case, what did she go to do there? Why didn’t she go to Oshodi, Orile Yabaetc, and then we will begin to believe her Lagos report.

May be she was staying in one of those tinted Presidential jeeps, and didn’’t know were she was. That Abuja is expensive is correct, but she may also have gone to areas, were the senators – those criminals that stole our money – buy things. Did she buy things under the trees, small shops littered everywhere? I think the writer needs a crash programme on Nigeria: its people and bad government, then we will begin to get the: fuck-uuuuuuuuuuuuuuuuP! Best wishes,

Charles

_______________

Voimaa amikseen

Pidän lehtenne sisältöä kiinnostavana vaihtoehtona, tulin saitille vilkaisemaan sen taustoja. Kiinnitin huomiota jakelupisteisiin, joissa korostuu lehden saatavuus ”kohderyhmälle” eli pääasiassa korkeakoulutetuille nuorille. Olisiko ideaa laajentaa levikkiä myös kohteisiin, joissa perinteisesti ei monipuolista keskustelua juuri harrasteta (?), kuten vaikkapa ammattikouluhin ja teollisuuden työpaikkaruokaloihin? Ehkä olettekin tätä jo kokeilleet.

Visa S.

_______________

Hamppuministeri

Ihanan ennakkoluuloista Jukka Vuorio. Olet ilmeisesti sitä mieltä, ettei ihminen voi vastustaa nykyistä holtitonta humanitääristä maahanmuuttoa ja silti puhua hampun puolesta. Tämä on hyvä esimerkki ihmisiä vaivaavasta ideologia-uskollisuudesta: Leirin Y ajatukset eivät kelpaa jos ne sisältävät leirin X ajatuksia. Nämä keinotekoiset vastakkainasettelut estävät tehokkaasti maalaisjärjen käytön. Hampun ja humanitäärisen maahanmuuton hyödyt/haitat tulee punnita julkisesti kansan ääntä kuunnellen.

Ville

_______________

Mainosarkeologian tuho

Voimassa 3/2009 oli Klaus Welpin juttu Kotkan kaupungin ”ulkoilmanäyttelystä”. Näin kotkalaisena se synnytti suurta riemastusta – en olekaan ainoa, joka on löytänyt jotain varsin viehättävää (?) näistä mainostauluista.

mainos

Pari päivää lehden ilmestymisen jälkeen kävin keskustassa, ja mitä näinkään? Kaikki keskustan mainostaulut oli uusittu! Satu ei päättynyt hyvin, vaan rapiseva materialismi oli korvattu uusilla Bella-veneiden mainoksilla. Ulkoilmanäyttely on keskustan osalta päättynyt, suunnatkaa kulkunne siis vähän kauemmas, alueille, jonne mainosmiesten mielenkiinto ei ole enää ylettynyt.

Minka

_______________

Tilauksen lopetus

KIITOKSET menneistä tilaajavuosista, niin hassuista, vakavista kuin myös ärsyttävän yksisilmäisistä jutuista. Olette todellakin kehittäneet ajan myötä journalistiikan taiteeksi sen rimaa hipovan siinä ja siinä hommelin, onko kysymys asiasta vai sen vierestä.

Nyt myöhäisherännäisenä opiskelijana raha on käynyt vähiin, ja joudun oikeiden opiskelijoiden malliin hakemaan Voiman jatkossa ilmaisjakelupisteestä parin vuoden ajan. Jos linja pysyy ja pahemmilta ylilyönneiltä vältytään, niin palaan maksavaan tilaajakantaan arviolta jouluna 2010.

Laskuja tosin on teiltä tullut säännöllisen epäsäännöllisesti. Joten jos olen kotiinkannetuista tähän mennessä vielä jotakin velkaa, niin laittakaapa loppulasku äkkiä tulemaan että näihin tärkeimpiin vielä pennoset löytyy ;-).

Päivi

_______________

Virallinen selitys on valhe

Kiitokset Joonas Suomiselle hyvästä lukijapalautteestaan (Voima 3/2009) koskien Jorma Mäntylän artikkelia Salaliitot keskuudessamme. Toivottavasti artikkeli on vain yksittäisen toimittajan eikä koko lehden kannanotto. Ikävää että muuten niin usein ansioitunut Voimakaan ei 9/11-tapauksessa ole vielä uskaltanut avata silmiään.

Salaliittoteoreetikko-leima lyömäaseena ei kylläkään ansaitsisi sitä mahtia mikä sillä nyt on. Se on pääsääntöisesti täysin perusteettomasti käytetty halventava ilmaus, vailla todellista sisältöä. Mitä tekemistä virallisen tiedonannon epäilemisellä tai sen virheellisyyden osoittamisella on salaliittoteoretisoinnin kanssa? Ei mitään.

Kaksi mielestäni erityisen tärkeää huomiota Mäntylän artikkelista:

1) ”Jukka Paastelan mukaan Osama bin Ladenin ja al-Qaidan osuus tapahtumiin on riittävästi selvitetty.” Riittävästi selvitetty? Näin voimakas  ja kiistanalainen väite olisi kaivannut perusteluja tuekseen, varsinkin kun se on ristiriidassa muun artikkelin kanssa. Paastela itsekin nimenomaan peräänkuuluttaa toistaiseksi puuttuvaa, avointa ja julkista tutkimusta aiheesta. Mäntylä säestää tätä vaatimusta spekuloimalla nykyisen tutkimuksen puuttellisuuden syitä kirjoituksessaan. Tämä ”avoin ja julkinen tutkimus” on myös 911-totuusliikkeen tavoite!

2) ”Väitteet pommien avulla räjäytetyistä tornitaloista ovat todistamattomia.” Tämä ei pidä paikkaansa. Räjähteiden käyttö on lukuisin, toisistaan riippumattomin tavoin, tieteellisesti todistettu. Tätä seikkaa on mielestäni syytä jankuttaa kyllästymiseen asti ja sen jälkeenkin. Fysiikan lait, pulveroitumiset ja höyrystyneet metallit yms. yms. ovat ylittämättömiä faktoja, joten kehäpäättelyn maku on tässä helpoiten vältettävissä.Räjähdekysymys on langanpää, josta vyyhti lähtee purkautumaan kunhan kaikki väitteet ja vastaväitteet alistettaisiin avoimen ja julkisen tutkimuksen alle.

Virallinen tutkimuskomissio kuittasi asian absurdilla lauseellaan ”emme löytäneet mitään räjähteisiin viittaavaa”.

Niin sanotut ”salaliittoteoreetikot” ovat piinaavan huolellisesti perustellen nostaneet esiin toistakymmentä erillistä, räjähteiden käytölle tyypillistä ilmiötä, joita on joko hyvin vaikeaa tai mahdotonta selittää ilman räjähteitä.

Hälyttävää on myös se, että virallinen tutkimuskomissio sivuutti tutkimuksissaan paikalla olleiden siviilien, toimittajien, poliisien ja palomiesten silminnäkijätodistukset. Vallitseva selitys 9/11 -tapahtumille on valhe.

Jari

_______________

mainos

Karmea moka

Sattuipa silmiini lehtenne tämän vuoden kakkosnumero, jossa Tuomas Rantanen pokkana selvitti amerikkalaisjoukkojen vahvuutta Irakissa. Miten ihmeessä mies pystyy sotkemaan Irakin ja Afganistanin keskenään? Siis muka: ”Irakissa on tällä hetkellä 34 000-38 000 USA:n sotilasta… joukkojen määrää nostetaan 17 000 sotilaalla.”

Uskomatonta tyrimistä.

Arto

_______________

Toimittaja vastaa

Myönnän kaiken. Virhe oikaistiin Voiman nettisivuilla (voima.fi) ja Voiman 3/2009 lukijapalaute-aukeamalla. Lisäksi kirjoitin Voiman verkkolehteen Fifiin (fifi.voima.fi) Hämeentie 48 -blogiin postauksen otsikolla Mediakriitikko sahasi oksaansa.

Kiitos palautteesta, häpeä ehtikin jo melkein hellittää.

Tuomas Rantanen

_______________

Vielä Gilbert Adista

Olen raivoissani! Miten ketään voi vaatia tienaamaan 3 330 euroa kuussa saadakseen olla perheensä kanssa! (Voima 2/2009, Kerrosten välissä)

Moniko suomalainen täyttää kriteerin? Perhana! Olen melko varma, että saisimme kasaan ranskanopiskelijoiden ryhmän ja voisimme järjestää Adille jonkin verran tuloja. En ole vielä tosin tätä olettamustani ehtinyt todentaa, koska vasta luin jutun. Oletan silti. Jos tässä on mitään järkeä, voi ottaa yhteyttä.

Hanna W.

_______________

Voima

  • 9.9.2009