Lukijapalaute

Lukuaika: 2 minuuttia

Lukijapalaute

Voiman & Fifin lukijoilla on asiaa.

Oikaisu

Voimassa 5/2014 julkaistiin Matti Ylösen näkökulmakirjoitus Dokumenttiteatteri pönkitti vallan rakenteita. Ylönen viittaa siinä Kuparisen ja Hanskan Eduskunta-näytelmiin. Kahden Eduskunta-näytelmän käsikirjoituksia on ollut laatimassa kaksi eri tiimiä, joiden kokoonpanoihin on kuulunut useita taustatutkijoita, toimittajia ja dramaturgeja, kuten esitysdramaturgi Akse Pettersson, dramaturgi Ruusu Haarla, taustatutkija Olga Palo ja toimittajat Hanna Nikkanen ja Reetta Nousiainen.

_______________

Ohi on?

Aika on tainnut ajaa Voiman ohi… Fifin tuoreimmat uutiset ovat huhtikuulta 2013. Hyvää heinäkuun loppua 2014!

Nimetön

TOIMITUS VASTAA:

Sähkeuutisten julkaisu Fifissä päätettiin lopettaa huhtikuussa 2013, mutta kategoria on jätetty sivulle näkyviin.

_______________

Tasapuolisuutta, kiitos

Kun teillä on Israelin sotatoimia vastaan mielenosoituksesta juttu, niin onko näitä Israelia ampuvia vastaan mitään mielenosoitusta uutisoituna?

Itse olen lähinnä kyllästynyt tähän sotaan, ja se ei lopu ennen kuin MOLEMMAT OSAPUOLET ovat valmiita unohtamaan menneet ja asuvat ilman laukauksia yhdessä.

Kimmo Kivimäki

_______________

Kuntakokeilu pelasti minut

Voiman 6/2014 pääuutisessa kerrottiin, mihin suuntaan Jarmo Ukkonen on viemässä Uudenmaan TE-toimistoa.

Itse jäin Helsingissä työttömäksi vuonna 2012, ja sain rauhassa tipahtaa systeemin ulkopuolelle: välttämättömän byrokratian jälkeen resursseja ei ollut muuhun kuin työttömyystodistuksen kirjoittamiseen, ”varmuuden vuoksi” noin vuoden päähän saakka.

Muuttaessani Tampereelle pitkäaikaistyöttömän määritelmä kohdallani täyttyi ja minusta tuli kuntakokeilun asiakas. Siellä minut otettiin vastaan kokonaisena ihmisenä, jonka työttömyyden syy ei ole se, etteikö olisi töitä, vaan työllistymisen eteen on kasautunut moninaisia esteitä.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen itkin helpotuksesta, sillä tunsin saavani apua. Minua ei syyllistetty, eikä pakotettu. Sain työhönvalmentajan, jonka kanssa tapasimme noin kerran kuussa ja joka toimi yhdyshenkilönä muihin palveluihin, kuten terveyspalveluihin tai talousneuvontaan. Työelämään palaamisen tavoite asetettiin realistisesti yli puolen vuoden päähän.

mainos

Tämän lisäksi olin erityisen onnekas päästessäni mukaan psykologin vetämään 8 hengen vertaistukiryhmään. Meillä oli kevään 2014 aikana kymmenen kolmetuntista tapaamista. Jaetut keskustelut oikeuksista, unelmista ja peloista olivat korvaamattomia. Useilla oli taustallaan rajuja kokemuksia ja luottamuksen menettämistä ihmisiin työmaailmassa, jotka vaikeuttivat edes paluun kuvittelemista. Ihmisarvon kokemus katoaa helposti.

Usealla oli vaikeuksia palata työmaailmaan myös, koska heitä leimasi pitkäaikaissairaus, eikä leimalla ollut mitään tekemistä tämän hetken terveydentilan kanssa. Kuka tahansa voi sairastua vakavasti. Minun on helppo kuvitella, kuinka kuvailemassanne Ukkosen-mallissa nämä ihmiset ohitetaan.

Ilman kuntakokeilun tukea en itse olisi tässä.

Työkokeilussa

  • 2.9.2014