Kirjoittanut Hanna Nikkanen

Lue Voiman suosikkipaljastukset!

Lukuaika: < 1 minuutti

Lue Voiman suosikkipaljastukset!

Wikileaksin tähän mennessä parhaat vuodot!

Salarakas Ruotsi. ”Sisäpoliittisten asioiden vuoksi tämän [terrorisminvastaisen] yhteistyön laajuutta ei tunneta laajasti Ruotsin hallinnon sisällä.”

Yhdysvaltain Tukholman-lähetystö raportoi Washingtoniin: Ruotsi on hyvä sotilaskumppani Yhdysvalloille – itse asiassa niin hyvä, että yhteistyö on parasta pitää salassa jopa Ruotsin hallituksen jäseniltä.

Sähke 07STOCKHOLM506

Kuuliaiset korttiyhtiöt. ”Suosittelemme, että korkea-arvoiset Yhdysvaltain hallinnon virkamiehet painostavat venäläisiä kollegoitaan, myös kahdenvälisen komission kautta, jotta Venäjän hallitus muuttaisi lakiluonnosta niin, ettei se aiheuttaisi kielteisiä seuraamuksia yhdysvaltalaisille maksuvälineyrityksille [Visalle ja MasterCardille].”

Helmikuussa 2010 Yhdysvaltain Moskovan-lähetystö junaili tukea Visalle ja MasterCardille, kun Venäjän suunnittelema lainmuutos uhkasi käydä niille kalliiksi. Joulukuussa yhtiöt katkaisivat Wikileaksin maksuliikenteen.

Sähke 10MOSCOW228

Myyriä Nigeriassa. ”Hän [Ann Pickard, Shellin varajohtaja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa] sanoi Nigerian hallituksen unohtaneen, että Shell on tuonut ihmisiä kaikkiin olennaisiin ministeriöihin ja että näinollen Shellillä on pääsy kaikkeen, mitä noissa ministeriöissä tapahtuu.”

Kovaa peliä Nigerian öljykentillä. Yhdysvaltain Abujan-lähetystö saa tietonsa Shelliltä, joka taas saa tietonsa suoraan myyriltään hallituksen sisällä.

Sähke 09ABUJA1907

Hyvä USA! ”Oli [presidentti Mel] Zelayaa vastaan esitetty minkälaisia oikeutettuja syytöksiä tahansa, hänen syrjäyttämisensä armeijan toimesta oli selvästi laiton, ja [Roberto] Michelettin nousu ’väliaikaiseksi presidentiksi’ oli täysin vailla oikeutusta.”

Yllätys, änkyrät! Keskiamerikkalaisesta oikeistosopasta ei ehkä löydykään amerikkalaisten lusikkaa. Hondurasin viimevuotisen vallankaappauksen aikaan kirjoitettu lähetystöraportti on vahva puolustuspuheenvuoro syrjäytetylle vasemmistopresidentille.

Sähke 09TEGUCIGALPA645

Wikileaksin julkaisemat lähetystösähkeet ovat luettavissa osoitteessa
wikileaks.voima.fi.

Lue myös artikkelit Me olemme Wikileaks, Ei Wikileaks yhtä miestä kaipaa, Seksirikollinen? & Anonymous vs. maailma.

Hanna Nikkanen