Liian hyvin lopetettu

Arvostelussa Neil Gaimanin sarjakuvaalbumi Sandman – Unten metsästäjät.

Neil Gaimanin vuosina 1989-96 julkaistua Sandmania pidetään laajalti kaikkien aikojen parhaana pitkäkestoisena sarjakuvasarjana. Allekirjoittanut on vahvasti samaa mieltä.

Sarjan päätyttyä Gaiman on palannut kahdesti Nukkumatin pariin. Nyt myös jälkimmäinen näistä vierailuista on saatavilla suomeksi. Luettuani hiljattain koko tarinakokonaisuuden melkoisen ripeässä tahdissa, meni myös Sandman – Unten metsästäjät sopivasti siinä samalla.

Unten metsästäjät on silkkaa priimaa, ensiluokkaista Gaimania ja P. Craig Russellin kynänjälki on silmäkarkkia. Silti minulla oli pieniä ongelmia teoksen lukemisen kanssa. Alkuperäinen, 75-numeron kaari suljettiin viimeisessä osassa niin loisteliaasti, että oikeastaan ajatus tarinan pariin palaamisesta tuntuu hieman laimealta ja lähentelee jopa nekrofiliaa. Ehkä tältä tunteelta välttyisi, jos lukisi tämän jälkikäteen lisätyn tarinan muutenkin epälineaarisesti edenneet tarinakokonaisuuden keskivaiheilla. Taidan kokeilla sitä taktiikkaa seuraavalla kierroksella. Saattaa tosin kestää tovin, ennen kuin löydän riittävästi aikaa jälleen heittäytyä tämän järkäleen pariin.

Neil Gaiman: Sandman – Unten metsästäjät. Egmont 2010. 144 s. Neljä tähteä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.