Kirjoittanut jukka vuorio

Lehti lipunpolttajille

Lukuaika: < 1 minuutti

Lehti lipunpolttajille

Arvostelussa pienlehti Flagburner.

Vuodesta 1997 lähtien ilmestynyt Flagburner on eräs pitkäikäisimmistä tällä hetkellä mukana kuvioissa olevista kotimaisista pienlehdistä. Todella monen zinen tarina kun jää valitettavasti vain muutaman numeron pituiseksi. Ehkä eräs selitys Flagburnerin jatkuvuudelle on sen kiireetön ilmestymisaikataulu. Tänä keväänä nimittäin ilmestyi lehden neljästoista numero.

Englanniksi kirjoitettujen juttujen aiheina ovat, kuten lehden jokaisessa numerossa, punk-bändit, vegaaniruoat ja anarkistinen toiminta. Tällä kertaa mukana on myös laajahko ja mielenkiintoinen selvitys merirosvo Mustaparran elämästä ja kuolemasta 1700-luvun Karibianmeren laineilla. Merirosvoromantiikkahan on ollut jo useamman vuoden punk-piirien tyylikuvaston suunnannäyttäjänä, mutta zinen jutussa merirosvo käsitellään myös oman aikakautensa sosiaalipoliittisena ilmiönä.

Bändihaastatteluissa esiintyvät Rakkauden ja Ydinperheen jäsenet ovat avautuneet ajatuksistaan melko avoimesti tutulle haastattelijalle, päätoimittaja Jannelle. Yhdessä pohditaan muun muassa alkoholin merkitystä punk-skenelle ja ihmisen henkilökohtaiselle elämälle.

Flagburner #14. Saatavilla Tuska ja ahdistus -distrosta tuskajaahdistus@netti.fi. 28 s. Viisi tähteä.

Jukka Vuorio