Lukuaika: < 1 minuutti

Laki suojelee sikatilallisia – valitettavasti

Oikeutta Eläimille -yhdistyksen kuvat sikatiloilta ovat jälleen järkyttäviä. Eläinten pahoinvointi on arkipäivää.

Oikeutta Eläimille -yhdistys paljasti marraskuun lopulla uusia, viimeisen puolen vuoden aikana kuvattuja järkyttäviä kuvia kotimaisilta sikatiloilta. Tähän mennessä elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sikaloihin tekemissä tarkastuksissa on löytynyt vain vähän huomautettavaa.

”Emme ole missään vaiheessa epäilleet eläinsuojelurikkomuksia kuvatuilla tiloilla, vaan yhdymme Sikayrittäjien näkemykseen siitä, että kuvissa näkyy sikaloiden tavallista arkipäivää”, Saila Kivelä Oikeutta Eläimille -yhdistyksestä sanoo.

”Tuotanto-olot ovat lain sallimia, joten eläinsuojeluilmoitusten tekeminen ei johda mihinkään. Nyt tulisikin keskustella siitä, onko tällainen eläintenpito oikein.”

Joulukinkkuja tilataan jo, vaikka tuotantoeläinten olot ovat jälleen herättäneet huolta. Oikeutta Eläimille -yhdistys on julkaissut materiaalia sikaloista osoitteessa tehotuotanto.net vuonna 2007. Sikatehtaat.fi-sivustolla on julkaistu kuvia ja videoita sikaloista vuonna 2009. Nyt julkaistut kuvat mukaan lukien Oikeutta Eläimille on kuvannut yhteensä yli sadalla suomalaisella sikalalla.

”Viranomaiset ja poliitikot ovat reagoineet ihmisten huoleen lupaamalla, että eläinten oloihin tiloilla tulisi muutos. Vuonna 2009 aktivistien julkaisemat kuvat osoittivat, että vuonna 2007 annetut lupaukset eivät olleet toteutuneet. Nyt, kun uudet videot on julkaistu, on selvää, ettei mikään ole vieläkään muuttunut.”

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa