kyse on asenteesta

Lukuaika: 2 minuuttia

kyse on asenteesta

kyse on asenteesta

Che Kalupala nauttii minttuteetä sadepisaroiden paukuttaessa Helsingin Café Engelin ikkunaa. Tällainen keli voi olla elokuussa vain Suomessa, mutta puoliksi kongolaista Chekaa se ei haittaa. Ei, vaikka mies edustaa maan ehdottomasti aurinkoisinta orkesteria.

”Kyllä meidän musa tällaseenkin säähän istuu. Ei oo paljon kiinni enää säästä, kun pääsee oikeaan fiilikseen. Jos sitä on sydämessä, niin sitä voi tehä missä vaan.”

Kuten myös Dashing Wavesissa, kyse on vain asenteesta. Chetä pidetään pienessä piirissä kovin sanavalmiina kaverina. Kun yhtyeen sukujuurista löytyy tuttuja vaikuttajanimiä, on itsestäänselvää että käpyläläisporukalta löytyy sanottavaa asiasta kuin asiasta.

Kysyttäessä, mitä mieltä hän on Tony Halmeesta, Cheka vastaa kuitenkin yksinkertaisesti: ”Ei mulla oo mitään kommentteja sen jäbän suhteen.”

No puhutaan sitten politiikasta edes muuten. Millaisiin asioihin bändi, ja sinä itse, haluatte vaikuttaa musiikin kautta ja muutenkin?

”Politiikkaa en halua tehdä, vaikka oonkin tietonen siitä, mitä siellä tapahtuu. Mä teen musaa, that’s my weapon. Lisäksi haluun promotoida hyvää musaa Suomessa, täällä on tulossa niin paljon hyviä juttuja.”

Kongon sisällissota – International Rescue Committeen tutkimuksen mukaan maailman tuhoisin aseellinen konflikti – on viidessä vuodessa vaatinut 3,3 miljoonan ihmisen hengen.

”Sotaa on joka puolella”, Cheka kuitenkin toteaa.

Muistutan, ettei Suomessa ole nähty sotaa 60 vuoteen ja vain vanhimmat elossaolevat ymmärtävät sen järjettömyydestä yhtään mitään. Tämä kirvoittaa kommentit.

”Ennen kun lähin, 12 vuotta sitten, kaikki oli just romahtamassa. Kyllä se on ihan erilaista, kun joutuu elämään sotaa ja asumaan alueella, missä on sotilaita. Vaikka ei se aina oo niin paha kun sanotaan”, hän muistaa heti vähätellä.

Uuden levyn ohella originaaliin Dashing Waves -tunnelmaan pääsee tutustumaan keikoilla, joita onkin siunaantunut aina Moskovaa ja Pietaria myöten. Bändi kuuluu myös helsinkiläisen Club Bundolon vakiokalustoon.

”Sellaiset terveiset vielä Voiman lukijoille, että Dashing Wavesia löytyy tällä hetkellä lähikaupoista. Hankkikaa se ja antakaa palautetta, niin voidaan yhdessä päättää, miten tarina jatkuu”, kollektiiviseen työhön uskova rasta kehottaa.

Dashing Waves: Rockers International. Fried Records. Kommentit bändille osoitteeseen dashingwaves@friedrecords.net.

Janne Sundqvist

  • 9.9.2009