Kirjoittanut jukka vuorio

Kyllä anarkialle

Lukuaika: < 1 minuutti

Kyllä anarkialle

Voimakalenteri: Anarkisteilla on vaikeaa.

TAPAHTUMA Minä, kaverini ja työkaverini, me ollaan kaikki anarkisteja. Oikein hemmetinmoisia anarkisteja. Ainakin jos netin keskustelupalstoilla esitettyjä mielipiteitä ja näkemyksiä on uskominen.

Keskustelupalstoilla on vallalla uskomus, jonka mukaan kuka tahansa, joka kehtaa osallistua johonkin mielenosoitukseen tai talonvaltaukseen tai ylipäätään tehdä mitään muuta poliittista kuin äänestää – ja vain äänestämällä voit vaikuttaa, niinhän vaalijulisteetkin ovat aina toitottaneet – on anarkisti.

Suuret massat eivät koskaan itse vaivaudu ottamaan selvää yhtään mistään. Siksi en jaksa olla kovin närkästynyt siitä, että suuret massat eivät myöskään ole vaivautuneet ottamaan selvää siitä, mitä anarkismi on ja mitä anarkistit haluavat.

Ennen samaa sakkia haukuttiin kommunisteiksi. Nykyään ihmiset ovat alkaneet ymmärtää, että kommunisteilla ja ”anarkisteilla” on ihan omat vappukulkueensa. Kommunistiyleistyskin paikoitellen elää vielä, ainakin vanhempien kansalaisten suussa.

Kun VR:n makasiinit aikoinaan paloivat, olin eräässä baarissa katsomassa puoli yhdeksän uutislähetystä. Ruudussa loimuavien Makasiinien hävitessä savuna ilmaan viereisestä pöydästä huudettiin ”saatanan kommunistit”.

(A)jatuksia!-tapahtuma Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä 10.5. kello 12–19. Esitelmiä, järjestöpöytiä & distroja, tuottajia. Elä, riehu! -iltaklubi Wäiskissä klo 20–03.

Ekoanarkistinen tukikeikka Tampereen Vastavirta-klubilla 17. 5. klo 21–02. Esiintymässä Iso-H ja Pahat Viinit sekä lisäksi dj Mysteriousin pitämä disko.

Jukka Vuorio