Kirjoittanut jukka vuorio

Kuuleeko Maa?

Lukuaika: 3 minuuttia

Kuuleeko Maa?

Voiman Jukka Vuorio tapasi kaukaisten sfäärien apostolit. Maailma tarvitse interdimensionaalista interventiota, Jontti & Jodarok sanovat.

Kotimaisen räp-skenen sisältää kuuluu uusia iloisia uutisia. Aiemmin Kemmurusta tuttu Jodarok sekä Jontti & Shaka -duosta tunnettu Jontti ovat lyöneet hynttyyt yhteen, ja tuloksena on syntynyt levyllinen räppiä, jonka pitäisi viedä esiintyjien ja yleisön kelat entistä syvemmille tasoille. Voima sai miehet juttelemaan ajatuksistaan ja vähän musiikistakin Helsingin Hakaniemessä sijaitsevaan kahvilaan.

Ensimmäisenä saapunut Jodarok on edellisenä yönä joutunut valvomaan myöhään avaruusajan apostoleiden T-paitaa suunnitellessa ja kadulta kuulunutta humalaisten tappelua kuunnellessa.

”Siellä ne oli kadulla ilman paitaa kummatkin äijät eikä varmaan olisi oikeasti edes halunneet tapella, mutta kun olivat niin kännissä niin siihenhän se meni”, Jodarok kertoo naapurustostaan.

Kahvit saatuamme myös duon toinen puolisko Jontti saapuu paikalle. Heti ensitöikseen hän kauppaa minulle dvd:n, jota on ollut ohjaamassa. Kyseessä on yli kaksi tuntia kestävä entisen korkea-arvoisen vapaamuurarin haastattelu. Maksan julkaisusta kympin. Sen jälkeen paneudumme ajankohtaisiin asioihin, sillä Barack Obama on astunut virkaansa päivää aiemmin.

George W. Bush saatiin sentään pois pelistä?

”Jos se Bush oliskin saatu syrjään. Mutta kummatkin Bushit on erittäin vahvasti jatkossakin taustoilla mukana. Demokraatit ja republikaanit vaan vuorottelevat vallassa, mutta eihän se niiden muodostama systeemi tai rakenne mihinkään muutu”, miehet sanovat.

Aika monet on kuitenkin innoissaan tästä johtajanvaihdoksesta.

”Fasistiset massaliikkeet on aina alkaneet just näin. Mä ihmettelen miten jengi ei oo nähnyt sitä. Se pirullinen hymypoika ei ole koskaan ollut mikään rauhan mies, ja nythän se onkin kovaa vauhtia koventamassa sotatoimia Afganistanissa. Tää niin sanottu Obama-mania on mun silmissä obey-mania”, Jontti toteaa.

Uudella levyllänne käsitellään politiikan lisäksi muun muassa ulkoavaruuden olentoja, ”interdimensionaalista interventiota” ja uutta maailmanjärjestystä. Ei nyt ihan peruskamaa räppiskenessä?

”Tää levy on paljon maallisempi mitä monet varmaan ajattelee. Vaikka me ollaankin uuden ajan avaruususkonnon apostoleita, niin ihan peruskuvioita siellä on paljon. Siis tän työnimenähän oli pitkään Käteistä ja huoria”, Jodarok kertoo.

Miksi levyn nimeksi sitten tuli Uuden ajan avaruususkonto?

”Yks tuttu tais lukee David Icken kirjaa, ja se kommentoi kirjan lisko-olentoja ja muuta, että täähän on ihan uuden ajan avaruususkontoa. Me sitten jauhetaan siihen muuten vaan jotain roskaa lisäks, you know,”, Jontti sanoo.

Uuden Ajan Avaruususkonto on niin sanotusti diippiä shittiä. Liskohumanoidit ja 9/11-virallisesta totuudesta poikkeavat pohdinnat aluksi lähinnä hymyilyttävät, mutta toisaalta levyä yksin kotona kuunnellessa alkaa kuitenkin miettiä, mitä loppujen lopuksi maailmasta tietää.

”Monien mielestä avaruususkontojutut on ihan huuhaata, mutta toisaalta kaikkea, mikä ei nojaa vallitseviin arvoihin taloudessa, uskonnossa tai politiikassa pidetään enemmän tai vähemmän huuhaana. Laita muuten toi Icken nimi sinne juttuun, ja Webster Griffin Tarpley, joka on kirjoittanut Obamastakin, se ei ainakaan oo ihan foliohattukamaa”, Jontti sanoo.

Mites teillä itsellä, onko tullut kontakteja avaruuden väeltä?

”On jäänyt kyllä vähäiseksi, vaikka skidistä asti sitä odottanut ja fiilistellyt”, Jodarok sanoo.

”Kylhän niitä tuolla pyörii, mutta ehkä vähän paradoksaalisesti, mä en oo kovin kiinnostunut ufoista vaan uudesta maailmanjärjestyksestä. Mutta sanotaan näin, että tossa ufoasiassa liikkeellä on erittäin paljon disinformaatiota.”, Jontti tuumaa.

Muutamassa biisissä käytetään joistain ihmisistä tai ihmisryhmistä termiä ”lampaat”. Onko se yksilön oma vika, jos on lammas?

”Kyllä me tarkoitetaan ihan koko ihmiskuntaa kollektiivisesti, ja lampaana olo, henkinen velttous, koskee ikävä kyllä myös meitä”, Jontti sanoo.

mainos

No vielä sellanen kysymys, että kun yhessä biisissänne sanotaan, että ryyppääminen ja räppääminen on saman kortin kaksi eri puolta, niin kuinka totta se on?

”Se on liian totta. Ja lampaista puheen ollen, kyllä dokaaminen ja sen kaipaaminen on heikkoutta. Nuorempana kun ei kauheesti tehnyt muuta kuin täytteli Kelan lappuja ja kuosasi, niin sitä kuvitteli olevansa hyvinkin kapinallinen, mutta iso lammashan siinä vaan oli”, Jodarok toteaa.

”Päihteet on eliitin yks ase ihmiskuntaa vastaan ja alkoholihan on se kuningashuume. Vaikka onhan dokaaminen tietty hauskaakin”, Jontti lopettaa.

_______________

Liskokuninkaat

Webster Tarpley ja David Icke ovat omien alojensa tunnettuja salaliittoteoreetikkoja. Heidän ajatuksiaan sivutaan useaan otteeseen myös Uuden Ajan Avaruususkonto -levyllä.

Tarpleyn kirjallisessa tuotannossa on viime vuosien aikana käsitelty lähinnä 9/11-tapahtumia ja taustoja. Yhdysvaltalaisen toimittajan käsitysten mukaan jumbojettien WTC-törmäyksen taustalla oli aseteollisuuden ja CIA:n edustajien muodostama verkosto.

David Icke on entinen jalkapallomaalivahti ja tv-toimittaja, joka on jo vuodesta 1990 omistautunut selvittämään kuka tai mikä kontrolloi maailmaa. Hän on julkaissut tutkimustensa tuloksista ja näkemyksistään yli 20 kirjaa, joista kuuluisin tunnetaan nimellä The Biggest Secret: The Book That Will Change the World. Erään Icken kantavan ajatuksen mukaan maailmaa johtaa globaali eliitti, joka tunnetaan myös nimellä Illuminati. Tämän eliitin jäsenten Icke sanoo olevan ulkoavaruudesta kotoisin olevaa liskohumanoidien rotua, johon kuuluvat muun muassa kuningatar Elisabet II ja George W. Bush. Salaliittoteoreetikko on ehtinyt julistaa myös Barack Obaman huijariksi ja mahdollisesti jopa vaarallisemmaksi mieheksi kuin edeltäjänsä.

_______________

Jontti & Jodarok: Uuden Ajan Avaruususkonto. 3rd Rail Music 2009.

Jukka Vuorio