Kirjoittanut maria karuvuori

Kulttuuria & kaikki mausteet

Lukuaika: < 1 minuutti

Kulttuuria & kaikki mausteet

Tampereella saa grilliltä myös taidenautintoja.

Tamperelainen Rajakioski on tullut pispalalaisille ja vähän muillekin tutuksi maukkaista grilliherkuistaan. Viime vuoden toukokuusta lähtien se on tunnettu myös kulttuurigrillinä, kun tiloihin perustettiin taiteen monitoimitila Kalleria Avajaiset. Nyt siellä voi nauttia annoksen kulttuuria hampurilaisensa lisukkeena – tai päinvastoin.

”Kyllä ohikulkijat aina vähän ihmettelee tätä konseptia. Enkä minäkään ole missään muualla toiseen taidegrilliin törmännyt”, sanoo Kallerian näytteilyistä vastaava Mikko Lihavainen.

Pispalassa on taiteilijalla kotoisa olla. Lihavainen uskoo, että luovassa ympäristössä syntyy luovia ideoita. Myös Kalleria Avajaiset on aktiivisen kaveriporukan pyörittämä. Tähän asti suurin osa tilassa esillä olleista taiteilijoista on ollut kotoisin puolen kilometrin säteeltä.

Kalleria perustettiin alun perin kokeilumielessä.

”Meillä oli taiteilijakaverini Sebastian Boulterin kanssa tapana käydä Rajakioskilla syömässä. Kerran sitten heitin läpällä, että täällähän voisi järjestää näyttelyn. Grillin omistaja Shamim Alam on hyvä tyyppi ja suostui ehdotukseen. Kun ensimmäinen näyttely oli pulkassa, rupesin kyselemään kavereilta että josko jotain muutakin ohjelmaa”, Lihavainen kertoo.

Kalleriassa on kuultu akustista livemusiikkia kerran viikossa loppukesästä lähtien. Bändeistä vastaa nykyisin Mikko Nurmi. Lisäksi grillillä on nähty performanssitaidetta, ja tänä vuonna on tarkoitus järjestää myös elokuvailtoja, joissa esitetään paikallisten taiteilijoiden tekemiä filmejä. Tila vetää arviolta kolmisenkymmentä vierasta, joten välitön tunnelma on taattu.

Seuraavana Kalleriassa vuorossa on Maria Atosuon taidenäyttely, jonka avajaisia vietetään 4.2. kello 19 alkaen. 11.2. on luvassa Alma Sipilän akustista popmusiikkia kello 19.

Kalleria Avajaiset, Tampereella Pispalan valtatie 21, ma–pe 11–21, la–su 10–21.

Maria Karuvuori