Kultaisessa kaapissa

Arvostelussa Steven Soderberghin elokuva My Life With Liberace.

My Life with Liberace on aidsiin menehtyneen pianisti-laulaja Liberacen ja kuusi vuotta hänen kanssaan eläneen Scott Thorsonin rakkaustarina.

Elokuva liukuu hauskasta raadolliseksi sen kuvatessa maalaispojan katoamista yksinäisen supertähden luomaan kimaltelevaan rinnakkaistodellisuuteen, jossa merkitystä on vain show’lla, seksillä, shoppauksella ja lemmikkikoirilla.

”Ihmiset näkevät vain sen, mitä he haluavat nähdä, Scott”, toteaa Liberace-elokuvan alussa. Lauseeseen kiteytyy pianistin elämän paradoksi: mies, joka teki campista tavaramerkin, kiisti aina julkisuudessa homoutensa.

Elokuvan käsikirjoitus tyrmättiin Hollywoodissa liian homoksi valtavirtaleffaksi, ja se toteutettiin tv-työnä HBO-kanavalle. Loisteliaasta pinnasta budjetin pienuutta ei huomaa.

Michael Douglas näyttelee uransa rohkeimman roolityön tavoittaen Liberacen kauheuden ja kauneuden. Matt Damon komppaa viattomana ja riippuvaisena Thorsonina, jonka Akilleen kantapääksi muodostuu kokaiinipitoinen Hollywood-dieetti.

Steven Soderbergh: My Life with Liberace. Elokuvateattereissa nyt. Neljä tähteä.

Janne Siironen

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 3.9.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.