Kirjoittanut polina kopylova

Koti kielessä

Lukuaika: < 1 minuutti

Koti kielessä

Runoilijat piirtävät kieli- ja kulttuurirajat, jotta ne voitaisiin sen jälkeen ylittää.

Viapori Jazz ja Runokuu-festivaali järjestävät yhteistyönä Helsingin Juhlaviikoille konsertin, jossa kohtaavat eri kulttuurien sävelet ja runot. Kyseessä ei ole monikulttuurinen sillisalaatti rumpuineen, lauluineen ja safkoineen. Konsertissa esitetään neljän uussuomalaisen runoihin sävellettyjä lauluja.

Runoilijat piirtävät kieli- ja kulttuurirajat, jotta ne voitaisiin sen jälkeen ylittää.

Iranilaisen Farzaneh Hatami Landin pelkistyneet, herkät, japanilaisia haikuja muistuttavat runot ovat täynnä rakkautta ja itseltä salattua toivoa kotiinpaluusta. Hänen kollegansa Kiamars Baghbani pyrkii yhdistämään kaksi kulttuuria. Hän löytää yhteisiä piirteitä tuhansia vuosia vanhan iranilaisen ja nuoren suomalaisen runouden välillä.

Mordvalaistaustainen Sergei Zavjalov luo ei-toteutuneen mordvalaisen suurkirjallisuuden venäjän kielen voimin. Roman Schatz, jolle kriitikot ovat antaneet tittelin ”itsekruunattu johtava maahanmuuttaja”, osaa tehdä pelkän vitsin myös suomenkielisestä runoudestaan.

Vierailta mailta -konsertti Helsingin Suomenlinnassa 27.8. Ohjelmassa myös säveltäjä Sid Hillen Frizzle, sizzle, dazzle -teos musiikkikulttuurien kohtaamista.

Polina Kopylova