Kirjoittanut Jari Tamminen

Komut häiriköivät

Lukuaika: < 1 minuutti

Komut häiriköivät

Tulevaisuudessa annetaan yllättäviä tietoja.

”Naton hajoaminen näyttää tällä hetkellä lähes varmalta”, ”Presidentti Niinistö: 1 000 euron perusturva”, ”Luonnonvarojen kulutus kääntynyt laskuun”.

Suomen Kommunistisen Puolueen pää-äänenkannattaja Tiedonantaja on tarjonnut puolueen linjan mukaista katsausta maailmaan vuodesta 1968 lähtien.

Hiljattain Tiedonantajan vakituiset ja satunnaiset lukijat kuitenkin ovat saattaneet hieraista silmiään lehteä lukiessaan. Yllä mainitut uutisotsikot ovat peräisin Tulevaisuuden Tiedonantaja -lehdestä, joka on Tiekkarin toimituksen parodialehti.

Kuten Voiman välissä taannoin julkaistu Maaseudun Tulvaisuus myös TT näyttää maailman sellaisena, miltä lehden tekijät haluaisivat sen näyttävän. TT on samalla myös puolueen salainen vaaliase.

Vaikka päätoimittaja Korvela varoittaa pääkirjoituksessa lehden sisällön olevan puhdasta spekulaatiota, ei kaikkien medialukutaito ole riittänyt sen tulkintaan. Osa lehden artikkeleista lähti kiertämään kuvina sosiaalisessa mediassa.

Uutinen Yö-yhtyeen laulajan Olli Lindholmin Marxin Pääoman pohjalta sanoittamasta Minun luokkani -levystä sai monet harkitsemaan porvaripuolueen jäsenyyttä.

Ja jotta luku-urakassa olisi hieman haastetta, on lehden artikkelien joukkoon piilotettu yksi ihan aito uutinen.

Jari Tamminen