Kevyttä tragediaa tyttöjen välisestä kirjekaveruudesta

Arvostelussa Emmi Jormalaisen Kirjoita pian -kirja.

Vieläkö tytöt kirjoittelevat kirjeitä toisilleen? Sellaisia oikeita, joihin liimaillaan koulukuvia ja kimalletta, ja jotka suljetaan pehmotarroilla?

Emmi Jormalaisen uusin sarjakuva Kirjoita pian, kertoo kolmen tytön elämästä – kirjeenvaihdon kautta. On kiehtovaa, miten paljon päähenkilöiden persoonallisuudesta ja keskinäisistä suhteista paljastuu pelkkien kirjeiden perusteella. Tekstit kun käsittelevät lähinnä lemmikkieläimiä, kouluarvosanoja ja harrastuksia.

Kuten lapsuutta käsittelevissä kertomuksissa usein, myös Jormalaisen sarjakuvassa keveän pinnan alla piilee tragedia.

Kuvakerronta paljastaa pikku hiljaa ristiriidan kirjeiden ja todellisuuden välillä. Loppua kohden kantaviksi teemoiksi nousevat koulukiusaus, ulkopuolisuus ja nuoren yksinäisyys.

Albumi on riipaisevan nostalgista ja todentuntuista luettavaa 1980-luvun lapselle, joka kävi aikanaan läpi useita irtokirjesuhteita.

Nauti yläbanneri

Emmi Jormalainen: Kirjoita pian. Panama 2010. 56 s. Viisi tähteä.

Maria Karuvuori

Kommentoi Facebookissa

Nauti tyhjyydestä laatikko
maria karuvuori

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.