Afropositiivisuudella pakkasia pakoon.
Termi ’afropositive’ taitaa olla laulaja Makangilan omaa keksintöä. Se kuvastaa lähinnä sitä, että musiikki ei ole suoraan mitään, vaan vaikutteita on laajasti monesta afrikkalaisen musiikin tyylilajista. Joukosta löytyy myös reggaebiisejä, ja ehkä joitain aineksia mustalaismusiikistakin on keitoksessa mukana”, Jalmari Auvinen kertoo.
Suomalainen Jalmari Auvinen tutustui Simba Vibrationiin ollessaan viime vuonna töissä Pietarissa. Hän on vastuussa yhtyeen maaliskuisen Suomen-kiertueen järjestelyistä, ja soittaa lisäksi kiertueella lyömäsoittimia.
Laulaja Seraphin Makangila on jo vakiintunut nimi pietarilaisessa musiikkimaailmassa. Hän on aiemmin vaikuttanut legendaarisessa Markscheider Kunstissa. Vuonna 2003 Makagila pisti oman bändin pystyyn, ja näin sai alkunsa Simba Vibration.
Yhtyettä on kutsuttu Pietarin kansainvälisimmäksi: kongolaisen Makangilan lisäksi jäseninä on venäläisiä ja suomalaisia muusikoita, joista osalla on juuret esimerkiksi Etiopiassa tai mustalaiskulttuurissa. Makangila laulaa afrikkalaisen perinteen mukaisesti viidellä eri kielellä, ranskaksi, swahiliksi, englanniksi, lingalaksi ja venäjäksi.
Simba Vibrationilta on ilmestynyt Bolingo-niminen albumi, joka löytyy ainakin venäjänkielisiltä nettisivuilta ilmaisena latauksena.
”Kaikki aina sanovat, että Simba Vibration pistää tanssijalan vipattamaan. Jos tämän tyylinen rytmimusiikki nappaa, tai jos talvi ja pimeys ahdistavat, kannattaa tulla keikallemme lämmittelemään!”
Simba Vibration on kiertueella Suomessa 4.–19.3.
Maria Karuvuori