Keräelmä ihastuttavaa luettavaa

Arvostelussa Juho Niemisen kirja Saattaa sisältää pähkinää.

Pitkän linjan runoaktiivi Juho Nieminen on julkaissut kolmannen kirjansa – ja se onkin oikea runsaudensarvi kuvituksineen.

Kirjalla on hyvin 2000-lukulaiseen tapaan juuret syvällä yhteisöllisyyden mullassa, sekä liverunoskenessä että sähköisissä vertaisverkoissa.

Kokoelma ei siis ole korkeataiteelliseen eheyteen pyrkivä teos, vaan varsin eloisaa ja vaihtelevaa runoutta, kokoelma merkityksessä ”keräelmä”.

Tilaa on selailulle ja innostumiselle, iskevien säkeiden ja ajatusten löytämiselle mutta myös kompuroiviin vitseihin turhautumiselle. Ja välillä muutama loistavasti alkanut runo loppuu liian hitaasti ja heikosti.

Saattaa sisältää pähkinää on kuitenkin kaikkineen ihastuttavaa luettavaa.

Nauti yläbanneri

Minun suosikkini on viron kielen kanssa flirttaileva ekstraraita, joka ujosti sivujen marginaalista muokkaa kielellistä käsityskykyämme sukukielen muodon ja merkityksen mukaiseksi.

Juho Nieminen: Saattaa sisältää pähkinää. Helsinki Poetry Connection 2013. 127s. Kolme tähteä.

Maaria Pääjärvi

Kommentoi Facebookissa

Nauti tyhjyydestä laatikko
voima
  • 2.7.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.