Karun kiehtova matka

Arvostelussa Aleksi Salmenperän Alaska Highway.

Aleksi Salmenperän uusin elokuva on dokumentti Hesestä, joka toteuttaa omaperäisen unelmansa. Hese on ostanut Alaskasta vanhan kuorma-auton raadon, jonka hän päättää kunnostaa kodikseen. Hesen on määrä ajaa auto Alaskasta Vancouver Islandille.

Dokumentissa siirrytään nopeasti itse asiaan alaskalaisen autokorjaamon pihalle. Hese kunnostaa kuormuriaan kahden kanadalaisen kumppaninsa kanssa.

Viimein kolmikko pääsee matkaan hitaalla ja kolholla menopelillään. Alaskan maisemat ovat huikeita. Sitten kanadalaiset lähtevät, heidän kesälomansa on ohi.

Hese jatkaa yksin, kunnes auto taas hajoaa. Hese joutuu turvautumaan paikallisten apuun. Sivuhenkilöt ovatkin kiinnostavia tuttavuuksia. Ilman heitä matkasta ei tulisi mitään.

Alaska Highwayssä matkan hitaus ja hankaluus johtaa siihen, että elokuva ottaa katsojan tukevasti kyytiinsä.
Samoista syistä matkan eri tasot pääsevät esiin. Hesen sanoin: ”Kaiken lian, melun ja tuulen keskellä se on kaunista.”

Aleksi Salmenperä: Alaska Highway. 
Ensi-ilta 19.4. Neljä tähteä.

Juho Paavola

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 26.3.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.