Karnevaali on kumous on karnevaali

Lukuaika: 2 minuuttia

Karnevaali on kumous on karnevaali

Hoffmann ei luottanut Systeemin marionetteihin. Valtio oli hänelle silkkaa yhtiövaltaa ja alistusta: ”Pyrkimyksenä ei ole vittuilla Systeemille, vaan tuhota se”.

Ottaaksua päähän koko systeemi ja järjestystä valvovat Sikalaumat? Money talks – bullshit walks?

Ei hätää, Uutta kansakuntaa rakennetaan jo. Selviydy! Taistele! Käytä päätä ja hengaa ilman rahaa. Veljeltä tai siskolta ei pöllitä, mutta irrottele myymälöistä ja ravintoloista, huonekalut hotelleista, väsää sandaalit Sikojen virka-auton renkaista. Näyttelijänlahjat ja pikku salajuonet auttavat aina.

Liikkua voi liftaamalla, pummilla ja polkupyörällä, gasot imet Cadillaceista. 1960-luvulla myös lentokoneisiin pääsi kai siivellä. Perusta kommuuni, ohjeet löytyvät, ilmaista maata syrjäseudulta, tai asu kaupungissa, mutta tiedä kerrossängyn rakennusohjeet.

Jos välttämättä haluat korkeakoulutusta, sitäkin saa ilmaiseksi. Todellinen opiskelijalehti pyrkii collegen tuhoamiseen. Terveydenhuoltokin järjestyy taaloitta, mutta ehkäisyvaahto maistuu pahalle. Kyllä Hoffmann tietää.

Anna palaa, beibe!

Amerikkalainen anarkisti ja vastakulttuurin kummisetä Abbie Hoffman (1936–1989) nimesi Sian presidentiksi, viskoi dollareita pörssin lattialle ja kutsui massoja levitoimaan Pentagonin ympärille. Woodstockissa hänet tyrmättiin The Whon konsertin aikana marihuana-puheen pitämisestä.

Hoffman oli osa Chicago 7 -ryhmää, joka tuomittiin vuoden 1968 demokraattien puoluekokouksen jälkeisten mellakoiden järjestämisestä. Oikeudenkäynti äityi teatraaliseksi näytelmäksi.

Hoffmann ei luottanut Systeemin marionetteihin. Valtio oli hänelle silkkaa yhtiövaltaa ja alistusta:

”Pyrkimyksenä ei ole vittuilla Systeemille, vaan tuhota se”.

Mikä hyvänsä kusetus, tempaus, varkaus, isku, jolla haperrutettiin Sikaimperiumin rakenteita, teki Hoffmanille gutaa. Hoffmanin kieli on humoristista, junttimaista, älykästä, lapsellista, kypsän kapinallista suoraa toimintaa.

Liity siis ”kansainväliseen nuorison puolueeseen” (Youth International Party), ryhdy Yipiksi ja anna guerillaradion soida, kun pääsi turpoaa haposta. Jos et pidä uutisista, mikset tekisi omiasi?

Biisoninkin voi saada ilmaiseksi. Huumediilerinäkin voi olla hauskaa, ja kamaa voi kasvattaa itse, Hoffmann-setä tietää.

Jos Siat yltyvät rähinöimään, puolustaudu. Ohjeet mielenosoitukseen eivät koskaan ole turhia. Ritsoja, veitsiä, LSD:hen kastettuja nuolia, polttopulloja, ensiapuohjeita. Roiskuta tekoverta, soita nauhureita, johon on äänitetty konekiväärin ääntä.

Mutta onko granaatinheitin puolustusase? Hoffmanin mukaan on. Välttele kutsuntoja, hommaa vapautus, kieltäydy aseista. Jollei muu auta, hanki poliittinen turvapaikka – Ruotsista!

Hip, crapple, hops! Jatka simpanssisotaa, häiriköi nixoneita ja kissingereitä, vaikka joutuisit menemään maan alle. Tästä Hoffmann sai omaa kokemusta 1970-luvulla, jolloin piileskeli vuosikausia kokaiinin myymisestä syytettynä.

Monet Hoffmanin kuvaamista tempuista eivät henkilörekisterien ja biometristen passien nykymaailmassa ehkä enää onnistuisi.

Mutta tärkeintä on, että otsassa lukee: FUCK!

Abbie Hoffman: Varasta tämä kirja. Johnny Kniga 2007. 246 s.

Ville Ropponen

mainos
  • 9.9.2009