Kamera edellä vääryyttä kohti

Arvostelussa Erik Poppen elokuva Tuhat kertaa hyvää yötä.

Erik Poppen ohjaama todellisen elämän konflikteihin perustuva draamaelokuva kertoo sotavalokuvaaja Rebeccasta (Juliette Binoche). Hän joutuu valinnan eteen, kun työ ja perhe-elämä eivät asetu yksiin uomiin.

Maailmanparantajaa ahdistaa. Vaikka Rebecca kuvaa yhä järkyttävämpiä kuvia, mikään ei muutu. Kuvat pääsevät etusivuille, ihmiset ovat tukehtua aamukahveihinsa kauhuja katsoessaan ja unohtavat.

Tuhat kertaa hyvää yötä on liikuttava. Siinä pohditaan, miten tulisi suhtautua sotatilassa olevien maiden tai pakolaisleireillä elävien ihmisten kuvaamiseen. Kumpi on tärkeämpää: tiedon välittäminen vai henkilökohtaisten rajojen kunnioitus?

Edes tumpeloiden lapsinäyttelijöiden epäuskottavuus ei onnistu pilaamaan elokuvan tunnelmallista vaikuttavuutta. Raskaista teemoista huolimatta kerronta on kaunista. Katsoja samastuu hahmoihin ja toivoo, ettei mitään pahaa tapahtuisi.

Erik Poppe:
Tuhat kertaa hyvää yötä.
Ensi-ilta 2.5. Viisi tähteä.

Ota aikaa itsellesi

Noora Isomäki

Kommentoi Facebookissa

Tilaa Voima
voima
  • 2.4.2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.