Kaikki sipseistä & sarjiksista

Lukuaika: < 1 minuutti

Kaikki sipseistä & sarjiksista

Arvostelussa PML-zine #4.

Ville ja Iiro ovat lähtöisin Lappeenrannasta. He väsäsivät kesävauvan, PML-zinen neljännen numeron. Lehti sisältää tapansa mukaan bändihaastatteluja, keikkaraportteja ja valokuvia. Kylkiäisenä on myös neljän bändin 7-tuumainen vinyyli.

Kokonaispaketti on stydi ja pakko myöntää, etten kaikkia haastatteluja jaksanut lukea vaan kiinnyin lehden visuaaliseen antiin. Plussaa tulee laajasta sarjakuvatarjonnasta ja juttujen välissä seikkailevista kullinaamoista. Taitto on hypännyt edellisten numeroiden suttuisesta leikkaa-liimaa-tekniikasta pienen askeleen verran kohti selkeämpää ulkoasua.

Suhteellisen vähän punkzinejä lukeneena voin vain objektiivisesti ihailla PML:n kotikutoista tunnelmaa, jota sävyttävät Iiron ja Villen päiväkirjamaiset pohdinnat yhteiskunnan menosta ja omasta roolistaan siinä.

Toimituksellinen monipuolisuus näkyy muuallakin: osa haastatteluista on tehty sarjakuvan muotoon, ja yksi oli puoliksi japaniksi. Mahtuupa sekaan tietoisku sipseistäkin. Harvoin saa noin monta oivallusta seiskatuumaisen kera kangaspussiin kapaloituna. PML:n viides numero ilmestyy syksymmällä.

PML-zine #4. Omakustanne 2010. 96 s. Neljä tähteä.

Maria Kozulya

  • 4.10.2010