Kirjoittanut Jari Tamminen

Kahdella jakkaralla

Lukuaika: < 1 minuutti

Kahdella jakkaralla

Arvostelussa JJ Abramsin Star Trek – Into Darkness.

Telkkusarjoilla Alias, Lost ja Fringe sekä elokuvilla Mission Impossible III ja Super 8 maineeseen ponnahtanut JJ Abrams käynnisti uudelleen melko pystyyn kuolleen Star Trek -leffasarjan vuonna 2009.

Abramsin elokuva Star Trek rullasi sulavasti ja oli korea. Harmillisesti ohjaajan luottokirjoittajat Roberto Orci ja Alex Kurtzman antoivat hänelle mitäänsanomattoman ja ennalta arvattavan kässärin. Star Trek – Into Darkness jatkaa samalla linjalla: vauhtia piisaa, mutta jännitteitä ei. Lisäksi ennalta-arvattavuus riivaa ensimetreiltä lopputeksteihin saakka ja leffa hukkuu nostalgiaan. STID on elokuva, josta haluaisin pitää, mutta joka vain herättää tuntemuksen ”meh?”

Nörttimaailmassa on yksi rajalinja ylitse muiden, Star Trekin ja Star Warsin välinen. Abrams kiinnitettiin vuodelle 2015 kaavaillun Star Wars -elokuvan ohjaajaksi. Kyseisestä leffasta tulee myös ensimmäinen Star Wars, jonka ohjaksissa on joku muu kuin George Lucas. Se, että sama ohjaaja uudistaa molemmat nörttiyden kulmakivet on vähintäänkin sensaatio. Ehkä myös skandaali.

JJ Abrams: Star Trek – Into Darkness. Ensi-ilta 5.6. Kolme tähteä.

Jari Tamminen