Just a book

Lukuaika: < 1 minuutti

Just a book

Lastenkirja Just a Plantista on helvetin vaikea sanoa mitään ottamatta kantaa kasvatukseen, siis lasten.

LastenkirjaJust a Plantista on helvetin vaikea sanoa mitään ottamatta kantaa kasvatukseen, siis lasten. Sitä en haluaisi tehdä koska en tiedä siitä mitään, mutta lastenkirjasta on kyse.

Luultavasti ainakin enimmäkseen.

Kirjan päähenkilö Jackie saa vanhempansa verekseltään kiinni pössyttelemässä, ja tivaa, mistä on kyse. Farmarit ja lääkärit huudetaan hätiin, on halloween ja poliitikot ovat hölmöjä. Loput saatte lukea itse, marihuanasta ja sen laillistamisesta siinä lähinnä on kyse.

Moni hipinretku saattaa löytää suurenkin avun kirjasta, joka selittää ganjan lapsille, ja hienosti kuvitettuna, ja onhan tarinakin ihan kiva. Siinä on paljon ilmavaa asiaa, kasvihan on selkeä taivaanlahja.

Miehet, jotka aikoinaan pistivät kasvin pannaan, jäävät mysteeriksi hämärine tarkoitusperineen, mikä on sekin ihan kuul.

Just a Plantin nettisivuilla törmää kaavioon, jossa verrataan marihuana-aiheisten pidätysten kasvua Yhdysvalloissa suhteessa kasvin saatavuuteen. Kaaviot ovat vuosilta 1975–2003. Tuoreempaa tietoa en ole nähnyt, mutta tuskin usa:ssa meno on niinkään muuttunut. Tämä nyt ainakin paljastaa osan kirjan tarkoitusperistä. Se yrittää vain lieventää kukkaan liittyvää hysteriaa, joka on jenkeissä vieläkin kai aikamoista. Mielummin tämä kuin “Just a Bottle”.

It’s Just a Plant, www.justaplant.com

Konsta Väänänen

  • 9.9.2009