Lukuaika: < 1 minuutti

jouten & maatöissä

Yhteisöllisyys täällä on helppoa, tilaa on paljon, ja kesä. Sitoutuminen yhteiseen arkeen kaupungissa olisi vaikeampaa, leivänmurut pöydällä haittaisivat enemmän.

Olimme kaveriporukassa jo pitkään unelmoineet elämästä maatilalla. Vielä eivät kiire ja suoritusmeininki olleet täysin lannistaneet kaupunkilaiskakaroita.

Viime vuoden helmikuussa löysimme netistä meditaatio-ja joogakurssikeskuksena toimivan Sisar Kuun. Vuokrasimme Lapinjärven Heikinkylässä sijaitsevan 13 huoneen talon puoleksi vuodeksi.

Sininen huone on ollut minulle hyvä. Yksinkertainen elo vallitsee. Syön, luen, hoidan kasvejamme ja voimistelen hieman. En juurikaan kaipaa muuta. Hiljaisuus ja linnut. Maisema ja sanat. Ruoka ja aurinko. 23.5.02.

Tervapääskyt saapuivat Sisar Kuuhun. Komein tomaattimme on kasvattanut pari nuppua. Punajuurihavaintoja keskellä rikkaruohomerta. Istutimme kasvihuoneen nurkkaan rosmariinia, meiramia ja oreganoa. 29.5.02.

Yhteisöllisyys täällä on helppoa, tilaa on paljon, ja kesä. Sitoutuminen yhteiseen arkeen kaupungissa olisi vaikeampaa, leivänmurut pöydällä haittaisivat enemmän. 18.6.02.

Rakeita ja reggaeta. Luonto ravistelee ja antaa rakeiden lentää kylmästä talvisesta taivaasta kesäisen lämpimään maahan. Juhannus meni, kymmeniä vieraita saapui soittamaan, uimaan ja leikkimään. 25.6.02.

Parta on yli kuukauden ikäinen, leikkaan sen kai pian. Paikkasin suosikkihousuni vaaleanpunaisella. Tämä on paras kesä, jonka muistan. 14.7.02.

Lapinjärven Sisar Kuu on edelleen vuokrattavissa. www.kaapeli.fi/sisarkuu.

Joel Rosenberg

  • 9.9.2009