Kirjoittanut jukka vuorio

Jokaiselle jotakin

Lukuaika: < 1 minuutti

Jokaiselle jotakin

Toista kertaa järjestettävä Vegfest toimii vapaaehtoisin talkoovoimin, mutta nielee silti muiden resurssien lisäksi yllättävän paljon rahaa.

TUKIKEIKKA

Kuten kaikki aikaansa seuraavat ja ei-tynnyrissä asuvat tietävät, pelastaa kasvissyönti luonnon ja ympäristön, eläinten elämän ja ihmisten terveyden. Suomen suurin kasvissyöntiä edistävä tapahtuma Vegfest-festivaali kokoaa toukokuussa Tampereelle kaikki kasvissyönnin parissa työskentelevät yrittäjät, yhteisöt ja vapaaehtoiset ja esittelee kasvissyönnin iloja kaupunkilaisille.

Toista kertaa järjestettävä Vegfest toimii vapaaehtoisin talkoovoimin, mutta nielee silti muiden resurssien lisäksi yllättävän paljon rahaa. Tapahtuman mainostus ja markkinointi, telttojen ja tilojen vuokrat, vakuutukset, musiikki- ja muu laitteisto, jätehuolto, pöydät ja tuolit ja työpajojen materiaalit vaativat melkoisesti lahjoituksia ja pahimmillaan euroja järjestäjien omasta pussista.

Vahinkojen minimoimiseksi eli varojen keräämiseksi Vegfestille järjestetään kolme tukikeikkaa, joiden ohjelmassa on jokaiselle jotakin. On naamiaiset ja naamiaispalkintoja, itämainen tanssiesitys, runonlausuntaa ja rockbändejä. Ja jos nämä eivät riitä, on ravintoloissa tietysti A-oikeudet, mikä yleensä jo yksistään riittää useimmille baariin menemiselle.

Vegfest-tukikeikat 20.2. Tampereen Artturissa, 19.3. Turun S-Osiksessa & 27.3. Helsingin Wäiskissä.

Jukka Vuorio