Kirjoittanut teppo eskelinen

Ilmastosijoittajia uhkaa vaara

Lukuaika: < 1 minuutti

Ilmastosijoittajia uhkaa vaara

Eettisen rahankäytön mallista on tullut niin suosittua, että asiantuntijat pelkäävät osakkeiden olevan ylihinnoiteltuja riskeihin nähden.

Eurooppalaiset sijoitusasiantuntijat ovat ryhtyneet varoittelemaan ilmastoystävällisestä sijoittamisesta. Eettisen rahankäytön mallista on tullut niin suosittua, että asiantuntijat pelkäävät osakkeiden olevan ylihinnoiteltuja riskeihin nähden.

Vaaran merkkinä pidetään sitä, että jotkut yritykset ovat jo menettäneet markkina-arvoaan kärsittyään alalle tyypillisistä ongelmista.

Guardianin mukaan riskinä on yhtäältä, että ympäristöystävällinen teknologia ei leviä ja markkinat kuihtuvat. Toinen ongelma on tätäkin akuutimpi: jos teknologia toimii, kiinalaiset kopioivat sen ja ryhtyvät harrastamaan ylituotantoa, mikä laskee tuotteen hintoja.

Ympäristön ystävien tulisi siis asiantuntijoiden mukaan olla ennen kaikkea huolissaan siitä, että ympäristöystävällisestä teknologiasta tulee halpaa ja kiinalaiset käyttävät sitä.

Erään alan merkittävimmistä toimijoista, Schroder’s Global Climate Change Fundin toimitusjohtaja Simon Webber kertookin Guardianille rahastonsa jo ymmärtäneen vaarat: ”Viime vuonna emme sijoittaneet aurinkoenergiaan ollenkaan. Ymmärsimme, että alalle on muodostumassa ylikapasiteettia.”

Teppo Eskelinen